Citat:
În prealabil postat de Rodica50
Primul lucru pe care l-am facut dupa 1990 a fost sa citesc Noul Testament. Asteptarile au fost pe masura. Sigur ca stim foarte bine Biblia, dar ne luam tovarasi de drum Sfintii Parinti si pe Preoti sa ne-o talmaceasca, altfel cine stie ce am intelege din ea.De aceea suntem statornici in credinta noastra. Sfintii nostri au fost, unii dintre ei, oameni foarte bogati si foarte invatati.Si au stiut sa se lepede de averi, asa cum ne-a cerut Mantuitorul, s-au lepadat de cinstea si onorurile pe care le aveau, au suportat in numele dreptei credinte batai, tot felul de cazne,moartea, dar nu s-au lepadat de El. Pe umerii lor sta credinta noastra,daca gandim frumos este pentru ca sunt prietenii nostri dragi: Hristos, Maica Domnului, Sfintii, Sfanta Cruce...Va spun din propria traire- e atata pace, e liniste, e frumos si toate invataturile pe care le-am primit sunt minunate- nasterea omului nou...
|
Biblia e clara pt toti, doar cei mandri si cei carora nu le place ascultarea nu inteleg Adevarul.
In Fapte cap 15 sfintii apostoli se aflau intr-o dilema care s-a solutionat la Sinodul Apostolic, unde s-a hotarat primirea paganilor fara a se taia imprejur mai intai, si altele.
As intreba pe sectari, de ce Apostolii au avut dreptul sa adopte reguli de care Hristos n-a pomenit in timpul activitatii Sale?
Asa si Sfintii Parinti prin scrierile lor au rezolvat toate problemele care au aparut in Biserica primelor secole. Dupa cum s-a validat hotararile Apostolilor de la Ierusalim, tot asa si hotararile Sinoadelor Ec. au ramas pt noi norme si reguli de urmat.
Vorbe-ai de Maica Domnului? Prima icoana a MD a fost pictata de Ev. Luca...