Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 16:08:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Care alte culte, Doriana?
Cultele astea:

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
În povestea cu limbile doar 20% din vorbitori sunt de confesiune penticostală.
Catolicii i-au depășit de mult ca și număr de vorbitori în limbi. În celelalte confesiuni: baptistă, luterană, ortodoxă, etc. sunt mult mai mulți vorbitori în limbi decât la penticostali.

Vorbirea în limbi a început la penticostali și e ca o etichetă lipită de ei, dar de fapt este un bun care astăzi aparține creștinismului nu penticostalilor.

Unul din patru creștini vorbește în alte limbi.
.

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu?
Desigur...daca vorbesti sub inspiratia Duhului Sfant fara sa fi cunoscut limba dinainte...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 16:16:38
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
Care alte culte, Doriana?...

Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.
Vechi 10.05.2010, 16:20:04
costache marilena
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asa e, nu toti au acest dar, desi e darul cel mai mic si mai accesibil. Insa Biblia spune ca exista si credinciosi fara daruri.
Cei fara daruri nu sunt dispretuiti [sau nu ar trebui sa fie]. Nu darul te face deosebit, ci doar diferit . E dat pentru a sluji mai bine lui Dumnezeu, nu pentru inaltare. Nu darul te mantuieste, ci jertfa lui Hristos de pe cruce. Ca mai exista cate unul care se considera mai sfant pentru ca are un dar...pacatul lui. E o nebunie sa te mandresti cu un dar pentru care nu ai muncit si l-ai primit gratis. De fapt e o nebunie sa te mandresti in general.
Am inteles. Multumesc!
Vechi 10.05.2010, 16:31:55
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.

Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....
Vechi 10.05.2010, 16:40:47
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....
Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 16:44:46
costache marilena
Guest

Implicit

In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.
Vechi 10.05.2010, 16:46:26
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .
Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?! Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...
Vechi 10.05.2010, 16:51:34
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.
Dragele mele, spre regretul meu, trebuie sa ma opresc aici. Voi reveni data viitoare, deseara sau maine, vom vedea. Pana atunci, Domnul sa va pazeasca de rele!
Amin
Vechi 10.05.2010, 16:55:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa.
ok, da-mi tu alta idee de expresie. Cum spui atunci cand omul vorbeste ce-i da Dumnezeu la un moment dat?

Citat:
Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Proorocia, de exemplu, sau aratarea lucrurilor ascunse, nu vin prin munca noastra , nu sunt cunoscute mai dinainte si totusi sunt de la Dumnezeu. La fel darul de vindecare sau minunile. Ele nu sunt rodul muncii noastre, ci darul lui Dumnezeu in acel moment.

Citat:
Nu e vorba de a merita. Darul e dar, se da pentru ca Domnul e bun, nu pentru ca noi suntem supersfinti. iata ce spune Domnul:

" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3

Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.

Last edited by Doriana; 10.05.2010 at 17:09:32.
Vechi 10.05.2010, 17:45:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?! Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...
De exemplu, pe langa limbile pe care nu le-am recunoscut , am auzit personal si engleza, portugheza, olandeza, spaniola, turca ...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10