![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Toti avem defecte. Exista oameni care au defecte vizibile si cei din jur se grabesc sa ii judece sau sa-i dispretuiasca dar exista si oameni ale caror defecte nu sunt vizibile si, de regula, defectele care nu se vad sunt mult mai mari dar nu-i judeca cei din jur pentru ca nu le stiu, ba poate chiar ii lauda pentru calitatile vizibile. Numai Dumnezeu ne stie in totalitate. Eu, in situatia ca ma necajeste cineva, ma rog la Dumnezeu sa ma ierte ca am gandit necuviincios fata de semenul care m-a suparat. Gandurile dispretuitoare la adresa oamenilor din jur nu sunt de la Dumnezeu ci de la diavol.
|
|||
|
|||
![]()
oamenii rai, pacatosii, cazutii.... ce legatura mai au ei cu ingerii lor pazitori? mai au vreuna? ( dincolo de faptul ca intr-adevar este foarte buna - pentru noi - ideea sa ne gandim la ingerii pazitori ai celor pe care-i vedem facand rau)
si, pentru ca mi-am amintit, se vorbea undeva pe forum, apropos de impacare, ceva de genul " Doamne, spune-i ca-l/o iubesc". eu ma stradui, sa zicem, sa-mi iubesc dushmanul, sa-l iubesc pe cel ce-mi face rau.. dar el, daca este un om rau, si nu crede in Dumnezeu, cum poate face Dumnezeu pace intre noi, cum ii poate spune Dumnezeu unui necredincios ca eu il/o iubesc? |
|
|||
|
|||
![]()
fata de cei care ne supara putin, sa ne ranesc, intr-o oarecare masura, avem ganduri urate, dar de o intensitate mai mica, si sunt trecatoare. dar ce ne facem cu gandurile si cu trairile noastre atunci cand avem de-a face ( noi insine sau vedem in jur) cu agresiuni grave? stiti foarte bine ce sentimente ne incearca atunci - groaza, frica, disperare, s.a.m.d. .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci noua trebuie sa ne fie mila de cei rataciti, ca multi nu inteleg ce fac... daca ne suparam pe ei tot noi avem de pierdut. Rezolvarea a fi sa spui in minte: Doamne iarta-ma ca imi judec aproapele, ajuta-ma sa ma smeresc si sa rasplatesc raul cu binele, ura cu iubire, ajuta-ma sa ma vad mai intai pe mine, iar pe aproapele meu sa il iert si sa-l iubesc asa cum si Tu ne-ai iubit pe noi, ca eu nu sunt vrednica nici de vorba buna, nici de oameni drepti, Dreptatea si Bunatatea o gasesc numai la Tine, imi e de ajuns. Pe mine m-a ajutat (cat de cat) o vorba, ca atunci cand te revolti in sinea ta sau te manii pe cineva, sa iti imaginezi ca Iisus este langa tine si te priveste iar tu sa faci tot posibilul sa nu Il dezamagesti, caci Dumnezeu va avea grija de cel ce te-a suparat si tot El il va judeca. Deci noi nu trebuie sa ne atribuim rolul de judecatori, desi cateodata ne mai scapa, ce sa-i faci suntem si noi oameni. ![]() Uite ce scrie in Epistola catre Romani a Apostolului Pavel: 17. Nu răsplătiți nimănui răul cu rău. Purtați grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor. 18. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiți în bună pace cu toți oamenii. 19. Nu vă răzbunați singuri, iubiților, ci lăsați loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: "A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul". 20. Deci, dacă vrăjmașul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui. 21. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul cu binele. Si inca ceva, sa nu te astepti sa te smeresti din prima (ma refer cu gandul) si sa cazi in deznadejde, sfintii au dus lupte cu astfel de ganduri zeci de ani, si de-abia de-abia ce au reusit sa isi domoleasca temperamentul, si asta cu multe nevointe, rugaciuni si umilinte din partea oamenilor.. deci nu-i deloc usor! Dar cu curaj, credinta si vointa le vom rezolva si pe astea. PS. scuze pentru postarea lunga ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Lumea in care traim se saraceste de dragoste[/COLOR], pe zi ce trece, din ce in ce mai mult.
[COLOR=darkred]Fiecare sa iubeasca pe cei de aproape ai lui[/COLOR], iar lumea va putea sa se vada intr'o oglinda buna. Este greu a iubi oamenii, este cel mai greu lucru de pe pamant. Este cea mai mare porunca din Lege, insa si cea mai dorita de Dumnezeu. Criteriul Judecatii de Apoi va fi acesta: [COLOR=darkred]dragostea fata de aproapele si de natura ![/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=black]Daca i'am ura, daca le'am raspunde cu aceeasi masura, ce am dobandi? Am fi mai odihniti ?[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Tihon de Zadonsk spune: "Mare nebunie este sa se laude omul cu ace*ea de care ar trebui sa se intristeze!" Iar parintele Serafim Alexiev continua: "Aceasta arata cat de adanci sunt strica*ciunile in constiinta celor care urasc dumnezeiestile concepte morale. Sa te bucuri de ceva la care numai demonii isi freaca palmele cu bucurie, sa te lauzi cu ceva de care ingerii plang, sa tresari pentru acel lucru care a ingro*pat dragostea de frati, sa te mangai cu aceea ca ai implinit voia satanei - toa*te acestea nu arata, oare, la tine sataniceasca asezare a sufletului? O, adanc ar trebui sa se caiasca cei ce zac inse*lati in groapa razvratirilor si vrajbelor, si nu sa se laude cu aceasta!"
|
|
||||
|
||||
![]()
Uneori, amabilitatea, intelegerea si rabdarea dau roade. Cred ca in primul rand ne respectam pe noi... si la urma sunt oameni si pot sa vada diferenta si chiar daca pe moment nu vor proceda ca atare, s-ar putea pe viitor sa foloseasca aceasta lectie de bunacuviinta.Exista si scuze...n-au avut de la cine invata, anturajul, dorinta de a iesi in evidenta prin ceva .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
o lume plina de probleme, dar si care nu vrea sa scape de ele...poate ar trebui sa fie mai buna...dar se pare ca e greu....sa fi mai bun....intr-o societate si tarisoara ca a noastra...
|
|
|||
|
|||
![]()
nici mie nu-mi plac oamenii ,,animale"asa cum ai zis tu si asa cum ii mai numesc si eu pe unii,dar atitudinea ta fata de ei ar trebui sa fie cea de ignoranta pt ca daca te consumi pt ei si pui la suflet orice pana la urma tie iti faci rau,nu lor
si ca sa-ti fie mai usor incearca sa-ti cauti anturaje care sa te reprezinte si unde sa te simti in largul tau,cu oameni care iti impartasesc ideile si o parte din comportament(de ex daca iti place lectura,mergi la o biblioteca ca fa-ti acolo prieteni,daca iti place sa pictezi,mergi la un club special de pictura,daca iti place sa ajuti,mergi la crucea rosie,etc) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 12:47:06 |
Ce ati schimba,daca ati putea,la lumea in care traim? | tigerAvalo9 | Generalitati | 41 | 26.05.2011 22:00:24 |
Ce putem face pentru ca societatea in care traim sa devina mai buna? | Andu30 | Generalitati | 38 | 24.03.2011 22:03:30 |
Legile dupa care va judeca Dumnezeu lumea | phradmon | Alte Religii | 8 | 11.10.2010 19:26:13 |
Rugativa pentru noi caci grele si dureroase sunt vremurile care le traim | emiliulia | Umanitare | 82 | 28.07.2010 12:49:27 |
|