Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2010, 13:05:32
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Maria, nu stiam asta. Trist lucru. Si eu as vrea sa stiu cand si de ce s-a luat aceasta hotarare tocmai acum cand tinerii calatoresc din ce in ce mai mult si intra in contact cu tineri de alte confesiuni - este deci inevniabil sa fie mai multe cereri de casatorii mixte.
Fani nu stiu daca exista o circulara sau ceva scris si publicat in privinta asta. Dar nu cred ca noi mirenii de rand trebuie sa avem neaparat acces la aceste "regulamente interne" ale BOR ca sa le respectam. Cred ca e suficient de spus ca multi preoti ortodocsi mi-au spus acest lucru.

Probabil insa ca, la fel ca deobicei, se vor mai gasi unii si altii care sa "treaca peste" si sa puna astfel in pericol si sufletul lor si pe al celor pe care ii cununa astfel, si pe al viitorilor copii ai cuplului.

Cat despre ceea ce spuneai despre tinerii care calatoresc din ce in ce mai mult si intra in contact cu tineri de alte confesiuni... TOCMAI IN ACEST CONTEXT mi se pare bine venita o astfel de masura.

Caci daca ajungem sa incuviintam din ce in ce mai usor trecerea de la o confesiune la alta ce mai inseamna dreapta noastra credinta?

Cum sa fiu de acord ca un ortodox sa se cunune la catolici? Au ei oare sfanta impartasanie? au ei oare aceeasi credinta ca si noi? NU! de un milion de ori nu. si nu cred ca e cazul aici sa intram in eterna dezbatere catolici-ortodocsi.

Insa, nu cred ca a trece peste diferentele de credinta (fie ele si interconfesionale) ca raspuns la "marea iubire" dintre cei doi tineri, este o solutie!.

Daca nu putem renunta la iubirea pentru un om si nu punem mai presus iubirea de Dumnezeu si dreapta noastra credinta, oare cum ne vom dobandi mantuirea?

Trebuie sa facem compromisuri? Cu ce? Cu credinta? Cu insasi mantuirea sufletului nostru?

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Recunoasteti persoana VladCat Generalitati 745 20.10.2016 17:32:52
Caut o persoana... Sanduu Generalitati 22 22.12.2011 15:16:28
casatoria cu o persoana nebotezata alecram Nunta 100 07.08.2011 03:36:10
Aceeasi religie sub alta forma? ap2010 Generalitati 16 06.09.2010 21:15:45
Nasi ... de alta religie! cdiasimi Nunta 51 09.02.2010 15:59:33