![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Al doilea obiectiv al lui Bogdan, dar pe departe cel mai important, era acela de a-l înfricoșa pe Ionică, pentru ca acesta să intre definitiv în carapacea lui, fără a mai povesti cuiva prin ce a trecut el, ani de zile, pe vremea când era unul dintre slujitorii umiliți ai liderilor pucioși. Dar umilința trăită de Ionică în acești ani trebuie înțeleasă mai degrabă ca o sistematică umilire, venită în mod programatic din exterior, de la liderii pucioși, ceea ce e cu totul altceva.
Liderii pucioși au înțeles că pentru cei "evadați" nu mai are sens formula magică: "Ia să nu se mai afle nimic în afară, din ce se petrece la noi! Eeee!" , formulă care a rămas valabilă doar pentru cei rămași sub directa lor ascultare și supunere. Ei s-au gândit imediat la un surogat, care ar putea avea ceva șanse, dacă va fi promovat cu dibăcie de emisarii lor și însoțit de niscaiva amenințări convingătoare: "Ia să nu se mai vorbească nimic despre asta! Eeee!". Ionică l-a ascultat pe Bogdan cu calm, dovedind că este mai creștin decât vecinul său pucios cel agresiv, deși îi venea să-i dea scurt două perechi de palme, să-l ia de urechi și să-l scoată pe mahalagiu afară din curtea sa. S-a abținut cu stoicism, căci cel mai mult îi păsa de biata lui mamă, care asista și ea uimită și neputincioasă la circul scandalos iscat de Bogdan, dar și de vecinii care ieșiseră pe la garduri ca să vadă cum arată un propovăduitor pucios al "Cuvântului lui Dumnezeu". Și iată ce vedeau: un tânăr exaltat, cu ochii ieșiți din orbite și cu spume la gură, cu cămașa până la genunchi și coada părului dată pe spate, proferând cuvinte grele, dușmănoase și amenințătoare, la adresa unui vecin liniștit, senin, respectat de toată lumea din sat, și oricum, mult mai în vârstă decât el. Vedeau un emisar al pucioșilor, un scandalagiu, o caricatură de paiață care timp de două ore s-a manifestat incoerent și demențial, încât mai mult i-a făcut de râs pe stăpânii lui care l-au trimis "în misiune", în loc să le fie de folos cu ceva. Ionică s-a arătat inflexibil și l-a atenționat calm pe Bogdan că nimeni și nimic nu-l va împiedica să spună oricui ororile pe care le-a trăit el pe pielea lui de la liderii pucioși, dar și minciuna, mâncătoria, nedreptatea, lăcomia, bârfa, lauda de sine, și mai ales mândria până la cer pe care el le-a văzut la aceștia. Și, desigur, convingerea lui fermă că așa-zisul "Cuvânt al lui Dumnezeu" de la Pucioasa este o făcătură meșteșugită de-a Mihaelei, care nu numai că suferă de grafomanie și grandomanie, dar se folosește de această înșelătorie super-calificată ca să-și subjuge adepții, cu trupul și cu sufletul, spălându-le creierele și aducându-i la o stare de sclavie modernă. Ionică s-a dovedit un exemplu de integritate pentru toți ceilalți evadați din "raiul" pucios, care încă ezită să spună întregii lumi ceea ce știu și prin ce au trecut ei înșiși. Ionică i-a declarat în față lui Bogdan că nu se rușinează să recunoască în fața oricui că a fost înșelat și prostit ani de zile de către liderii pucioși, pe vremea când credea, sperând, că a găsit la ei sfințenia pe pământ. Or, tocmai de aceasta se tem acum cel mai mult liderii pucioși. Când vor dezvălui Zidarii că nu ei erau liderii sectei, ci bătaia de joc a Mihaelei (care îi umilea sistematic în fața obștei pucioșilor cu cuvintele ei de mahala), când vor dezvălui ei câte promisiuni li s-au făcut că vor avea propriul lor atelier și propria lor expoziție la Târgoviște (dar toți banii le-au fost luați și tocați mărunt, iar ei nu s-au ales cu nimic în schimb), când "Tataia" va dezvălui că liderii pucioși i-au interzis să se semneze cu numele lui pe sutele de icoane zugrăvite de el (ca ei să le poată vinde la o cotă cât mai înaltă, și nu ca niște creații care, deși superbe, aparțin unui necunoscut), când Iliuță va mărturisi că nu a văzut nici o minune în cei peste 30 de ani în care el i-a slugărit pe liderii pucioși, când toți cei evadați din "raiul" pucios vor spune de câte ori și în ce fel au fost mințiți, când ei vor înțelege că adevărul înseamnă nu numai a spune lucrurilor pe nume, așa dureroase cum au fost și încă mai sunt, dar și a nu ascunde nimic din cele pe care ei le știu, atunci castelul de jolly jockeri de la Pucioasa se va nărui, iar duhul pitonicesc care încă îi mai înspăimântă de moarte pe toți pucioșii de pretutindeni se va dovedi că este un tigru de hârtie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sunt în mijlocul tău cuvânt de Duh Sfânt, neam român. Te povățuiesc și te îndemn să nu faci păcat împotriva Duhului Sfânt, căci Eu voiesc să te iert și să te vindec cu cuvântul Meu de peste tine, cu Duhul Sfânt, Care curge din gura Mea cuvântul râului vieții în mijlocul tău, țara Mea cea de azi. O, am grăit cu tine în mijlocul poporului cuvântului Meu de pe vatra ta. Chem îngerii și sfinții să-Mi slujească în mijlocul tău împlinirea cuvântului Meu de peste tine. Vreau ca tu să înviezi înaintea Mea și să trăiești în Domnul pe pământ. Pace ție! Ascultă povața Mea! Citește-o și învață s-o împlinești! O, așează-te cu credință înaintea Mea și dă-Mi, o, dă-Mi inima ta, neam român, țara Mea cea de azi! Amin." (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010) Citat:
Da, repetă la nesfârșit, că poate prinde la celelalte pisikuțe, repetă repetă, că poatepoate o să devie adevăr pentru unii... Dar la sfârșit surpriză. Citat:
Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 16:59:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Au și copii, cumva? Că dacă au sex, doar nu l-o avea degeaba. Doar dacă se protejează sistematic... Vinerica cu cine e combinată, cu Lunică sau cu Miercurică? Sau cu amândoi?
|
|
|||
|
|||
![]()
poate sá-mi spuná cineva ceva despre icoana maici domnului,,,glykophiloussa???as vrea sá stiu ce reprezintá ceva istoric .doamne miluieste ,poporul táu si binecuvínteazá mostenirea ta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropos, Marți e femeie sau bărbat? Ca să știm cu ce ne îmbrăcăm, la o adică să nu fim indecenți cu domnișoara Marți. Ia mai pune mata mâna pe Biblie și mai studiază, că tot te dai mare sculă cunoscătoare și dai indicății la alții: "Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte? Țineți zile și luni și timpuri și ani? Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."(Gal.4,9-11) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci se simte că sunt necredincios și leneș și tiran? Ce să-i faci, e greu de scos afară iubirea mândriei și lăudăroșeniei și iubirea de închipuite aprecieri ce pare că ar veni de la oameni deși e clar că vin de la vise, vise deșarte... E greu dar nu imposibil. Citat:
faci la fel cu el? Păi așa ne învăța părintele Cleopa în cărțuliile lui că dacă vrei să intri în Împărăție, atunci credința voastră trebuie să depășească credința fariseilor și cărturarilor. Dar criza vine de la necredință și neprimirea proorocilor; asta e ce să-i faci. Păi cum să-i ierte dacă datornicii nu primesc proorocii, nu-și cer iertare, nu vin să se împace și nu vor să recunoască Adevărul? Cum? Cum să li se ierte și să nu li se mai ție datoria dacă nici măcar nu vin ci așteaptă ca să fie aduși de mascați? Mult prea târziu. Deci Dumnezeu a făcut mereu primul pas dar dacă omul s-a retras în tufe cum să-i șteargă lui datoriile? Iar de la sine ele nu dispar, nu se șterg ci cresc fiindcă dobânda curge, nu stă pe loc. Dar să ști că asta e cea mai bună replică pe care mi-a dat-o cineva: „Vsovivi, Vsovivi, pentru ce Mă prigonești?” Și atunci ce pot să răspund? decât: „Iartă-mă Doamne dacă iar te prigonesc.” Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 17:48:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și ce n-ai înțeles, păi stai să-ți explic, dar să ști că n-am băut. Iar pisisikaa e sigur de vină, fiindcă e a lui nenia și nenia o ține în lesă ca să-i facă în ciudă lui tanti grijania... că defapt boșii, pardon moșii ăștia, nu se înțeleg între ei decât atunci când își ghicesc ei în zaț la la final după câte o cafeluță din aia fierbinte, neagră și aburindă... exact așa de neagră ca și pisikaa neagră... care noaptea se urcă pe acoperiș chiar dacă Negru Vodă le-a luat scările... Deci nu e așa ușor de înțeles... iar ziua se duce și rodește pisikaa, care pe unde și acoperă cu nisisip... învățându-ne nenea apoi, pe noi ca să facem ca struțul... păi e frumos din partea lui? Că cică să ne liniștim de grijile pe care ni le-a împărtășit tanti grijania... păi tanti grijania se îngrijorează că iar o să vie inundația și o să i se inmoaie casa și nu o să mai aibă ea unde să fiarbă câte o cafia... deci vezi dumneata panică? Și cum anume parcă se leagă lucrurile unele de altele... de se încurcă ițele... și cazi în păcat fiindcă de nervi îți vine să înjuri, și dacă ai înjurat, ai hulit, nu te-ai răcorit cum ți se pare la prima vedere ci pur și simplu te-ai ars. Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 18:12:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi e frumos se te distrezi, așa la nesfârșit, de răul altuia? Sau nu este din pobor dată zicătoarea:„ Râde ciob de oală spartă”, sau hârb sau „corb la corb nu-și scoate ochii”... păi este scris și că „cine râde la urmă râde mai bine”, dar ei au înlocuit râde cu rade. Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 18:26:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by costin_byby; 11.05.2010 at 18:40:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by costin_byby; 11.05.2010 at 18:58:56. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|