Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2010, 19:08:21
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Dar de ce o fi interzis să speli rufele în zi de post? Poate ca să nu ți post în subteran pentru ca să te pregătești defapt pentru slava deșartă de la oameni... ci mai bine speli marți și joi sau sâmbătă până la apus ca să te pregătești prin post pentru slavă de la Dumnezeu
Cine ți-a interzis frate să te speli marțea și joia? Dacă faci pe tine marți, stai așa, nespălat, până miercuri? Dacă pici în closet joi, stai acolo până vineri?
Dar dacă pici în păcat de ce stai acolo o viață?
Când ai să te ridici? Când ai să te speli? Când ai să te înveți să te păzești? Când ai să iei aminte ca să te smerești?

Citat:
Apropos, Marți e femeie sau bărbat? Ca să știm cu ce ne îmbrăcăm, la o adică să nu fim indecenți cu domnișoara Marți.
Păi ar fi normal să fie în cele 6 zile câte trei bărbați și trei femei, iar Duminica, să le fie lor spre Binecuvântare... bucurându-se toți de ziua Domnului. Deci ar trebui să avem marți și joi fecioare iar sâmbăta fecior.

Citat:
Ia mai pune mata mâna pe Biblie și mai studiază, că tot te dai mare sculă cunoscătoare și dai indicății la alții:

"Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
Țineți zile și luni și timpuri și ani?
Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."(Gal.4,9-11)
Și e foarte bun citatul doar că din el rezultă foarte clar că zilele nu se țin după trup ci după duh, deci iată că este exact așa: Zilele sunt ființe vii deci trăiesc și pentru voi și voi cu ele dacă nu vă întoarceți și iarăși o să slujiți ca mai înainte ținând zile și timpuri și luni și ani numai pentru trup, pentru pofte, băgându-le apoi și târându-le la final în fariseism... ducându-vă complet cu pluta pe apa sâmbetei că așa pățesc toți cei ce postesc pentru ca să fie văzuți de oameni și apreciați de ceilalți farisei... Deci „tu când postești nu-ți smoli fața ta și nu-ți murdări hainele hainele tale ca să te arăți gLumii că postești ci spală fața ta și unge capul tău ca să te arăți că postești întru Credință fiindcă de aceea postești fiindcă ești slab în credință.” ceva de genul ăsta.

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 19:14:03.
Vechi 11.05.2010, 19:42:49
Banned

Implicit

Foarte bun citatul și se potrivește perfect deci poate ar trebui recitit , tot:

”Lege sau credinta? Legea si fagaduinta. Robi si fii.

„O, Galateni fara minte, cine v'a vrajit sa nu dati crezare adevarului, voi, cei ce sub ochii vostri L-ati avut ca'ntr'o icoana pe Hristos rastignit ? Doar aceasta vreau sa aflu de la voi: Prin faptele legii primit-ati voi Duhul, sau prin ascultarea credintei? Atat de fara minte sunteti? Dupa ce ati inceput in Duh, ispraviti acum in trup?”
...
„Prin urmare, cei ce sunt din credinta se binecuvinteaza impreuna cu credinciosul Avraam.”
...
„Dar Scriptura a inchis totul sub pacat, pentru ca prin credinta in Iisus Hristos fagaduinta sa fie data celor ce cred. ”
...
„Iar daca voi sunteti ai lui Hristos, atunci sunteti odrasla lui Avraam, mostenitori dupa fagaduinta.”
...
„Si pentru ca sunteti fii, Dumnezeu L-a trimis in inimile noastre pe Duhul Fiului Sau care striga: Avva, Parinte !”
...
„Am ajuns deci vrajmasul vostru pentru aceea ca v'am spus adevarul? ”
...
Aceia va ravnesc, dar nu cu gand bun; ci vor sa va desparta de mine ca sa-i ravniti pe ei.
...
„ Bine este insa ca binele sa-l ravniti intotdeauna, si nu numai atunci cand sunt eu de fata la voi. O, copiii mei, pentru care sufar iarasi durerile nasterii pana ce Hristos va lua chip in voi!”
...
”Spuneti-mi voi, care vreti sa fiti sub lege: nu auziti legea? Caci scris este ca Avraam a avut doi fii: unul dintr'o femeie roaba si altul din femeia libera; dar cel din femeia roaba s'a nascut dupa trup, iar cel din femeia libera s'a nascut prin fagaduinta. ”
...
„ caci Agar este muntele Sinai in Arabia - si-i corespunde Ierusalimului de-acum, care este rob impreuna cu copiii lui; dar Ierusalimul-cel-de-sus e liber, cel ce este mama noastra. ”
...
”Dar precum atunci cel ce se nascuse dupa trup il prigonea pe cel ce se nascuse dupa Duh, tot asa si acum.”
...”

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 19:51:01.
Vechi 11.05.2010, 21:08:07
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

"shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... "

Cei de-acolo cum il respecta pe Moise?

"eu cred ca e de la Dumnezeu Noul Ierusalim, fara-ndoiala, iar sf Verginica este mai mare ca Moise! caci multzi dintre cei din urma vor fi cei dintai shi multzi dintre cei dintai vor fi cei din urma.... 1x??? "

Cu ce este mai mare sf Verginica decat Moise?

"Deci aceasta fiica a psf. fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, adica sf. Verginica, este asemenea lui Moise pentru vremurile din urma... 1x:) "

Aceasta sf Veronica pastreaza cu sfintenie toate legile incredintate lui Moise de catre Dumnezeu si s-a gandit sa faca aceste legi valabile pentru intreaga lume sau in ce sens te referi ca este "asemenea" lui Moise?

Last edited by maria-luisa; 11.05.2010 at 21:28:56.
Vechi 11.05.2010, 22:17:04
Banned

Implicit

pentru costin_byby
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Va inshelatzi amarnic shi fenomenul este profund autentic iar Hristos a vorbit prin Trambitza sa shi vine sa implineasca Apocalipsa.... Cei de acolo care sant din radacina sadita de Hristos prin sf Verginica au ascultare de BOR shi de Sinod shi nu sunt nicidecum o secta shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... In opinia mea este cu adevarat Noul Ierusalim care se nashte shi trimite lumina shi curatzie in adevar shi dreptate de la Dumnezeu, iar denumirile sunt semnificative intrucat Hristos afirma ca din glodul de la pucioasa l-a plamadit pe Adam shi apoi pe Eva din Coasta Lui, Adam insemnand om. Shi se mai afirma ca pamantul Romaniei a fost primul care a ieshit din ape.... e bine ca cei interesatzi sa citeasca in fiecare zi de pe site-ul respectiv pentru ca altfel nu vor birui in lupta cu antihristmul lumii ce vine peste noi din toate directziile ca sa se intareasca.... Eu am citit cate ceva de acolo shi m-am convins ca nimeni nu putea vorbi asha daca nu ar fi fost Dumnezeu, Hristos prin glasul Trambitzei sale care in timpul ei a biruit mult, mult antihrist a biruit sarmana sfanta shi nevinovata fiind chinuita cu mult peste puterile vasului sau, dar n-au biruit dushmanii fiindca n-a lasat Dumnezeu.... Deci nu va pacalitzi ca nu e o secta shi nu va privatzi de binele ceresc sa nu patzim shi noi ca evreii care shi-au omorat proorocii shi sfintzii pentru duhul minciunii maririi de sine shi pentru lacomia shtiintzei lumii...... Citzitzi de acolo, Pricepetzi shi va vetzi convinge ca nu ma inshel! Bine ar fi ca apoi sa ascultatzi! Doamne ajuta-i pe cei ce aud acel cuvant dat prin Trambitza Domnului...
costin_byby:
Citat:
Mai Ovidiu tu cu ce duh afirmi ca e credinta dreapta acolo mah?
Cu Duhul Sfânt; El grăiește prin sfinți, se mărturisește prin prooroci întru venirea Sa, și se milostivește și de păcătoșii marii păcătoși mireni din poBor, așa cum sunt eu, deci „nimeni nu poate mărturisi Credința decât prin Mine” astfel că e dar de la Dumnezeu Duhul prin care mărturisec... eu nici un merit, și ce merit poate să aibă dobitocul care nu poartă jug căci și l-a scuturat de pe spinare? Deci am scuturat jugul străin și am luat Crucea... dar nu eu o car ci o Cară tot sărmanul Dumnezeu că eu nu pot.

Citat:
Ce nevoie mai au oamenii de alti prooroci cand toate profetiile s-au implinit in persoana lui Hristos.
Pâi atunci cum rămâne cu Apostolul Ioan, cum rămâne cu Apocalipsa, o lăsăm așa de izbeliști, o lăsăm neâmplinită? Sau precis ne-o fi mințit... nu? Deci profețiile nu sunt numai până la întrupare și înviere ci profețiile sunt până la sfârșitul veacurilor, sau n-ai citit cum vorbește Daniel despre ce are să se petreacă în zilele din urmă? Deci cu siguranță proorociile sunt proorocii iar cei ce nu primesc proorocii dau dovadă de mândrie și suficiență... defapt dovedindu-se că nu au priceput nimic findcă n-au făcut tocmai esențialul... n-au luat aminte... și de câte ori se spune la sfânta Liturghie ca să luăm aminte și să ne smerim și să rimim pe trimișii Domnului și pe prooroci și pe apostoli și pe sfinți...

Citat:
Rolul profetilor in VT a fost acela de a mentine vie nadejdea despre venirea Mantuitorului.
Atât? Doar nădejdea în venirea Mântuitorului și gata? Și pentru asta interpretau rolul celui aruncat în groapa cu lei sau al celui batjocorit sau al celui ucis... Rol greu aveau, dar Cine era Cel care le dădea un astfel de rol? Și unde îi trimitea și de ce îi trimitea dacă doar se știa care e rolul proorocilor și profeților, să nădăjduiască în venirea mântuitorului... și apoi să ce? Să nu-l mai asculte tot așa cum nu au ascultat de nici un prooroc?
Deci rolul profeților era ăla de a merge la cei la care era trimis și a mărturisi cee ce le grăise ... un Duh... Duhul Sfânt... și poborul îl credea pe prooroc exasct așa ca voi... Rar se mai îmntâmpla ca să mai creadă câte unul... deși de multe ori au reușit câte unii să întoarcă poborul la credință... dar n-a ținut mult... sărmanii îi pierdea duhul minciunii măririi de sine și iluzia bogăției și ajungea să nu mai împlinească ei legea și prooroci, ci îngâmfându-se își puneau nădejdea în idoli... iar idolii nu îi scăpau pe ei de necazuri așa că nu a mai fost cine să-și pună nădejdea în Mântuitorul că le era inima la idoli și la viclenii. Deci rolul lor era să îndrepte poporul pe Calea cea bună, și așa să-și pună nădejdea în venirea Mântuitorului.

Citat:
Si asta s-a implinit.Lumea e oarba,credinta e intunecata in unii din cauza proastei cunoasteri a credintei ortodoxe.
Din păcate se vede la domnia ta mai mult ca la alții... n-ai ce-i face.

Citat:
Cautati-va mah un manual de Teologie Dogmatica Ortodoxa ca nu costa decat 40 de lei.
Ce să faci cu manualul de dogmatică? Păi acolo precis scrie despre Cuvântul lui Dumnezeu, despre Apocalipsă, despre VT, despre NT, deci ce vrei să spui? Că în manualul de dogmatică este vre-o dogmă despre faptul că Dumnezeu nu poate să fie tocmai El Dumnezeu? Că voi asta susțineți că gata, duhul prooriciei s-a stins, proorocii au murit și Duhul ce din Tatăl purcede nu mai grăiește prin prooroci. Interesant, și zici că eu trebuie să-mi cumpăr manualul de dogmatică? Și nu tu ești cel ce trebuie să-l citești cu luare aminte?

Citat:
Nu va vindeti sufletul necuratului pe povesti eretice.
Bine spus, deci ia spune de unde e zvonul că Domnul grăiește eresuri ori că acolo grăiește necuratul? Ați continuat voi oare lanțul fariseilor din vechime care ziceau că are duh necurat, că cu belzebul scoate dracii, sau că e eretic și bagă în pobor dezbinare... păi voi pe Hristos și Duhul Lui îl primiți sau voi continuați și întrețineți minciunile scornicite de Ana și Caifa... ori poate vă place să vă ridicați călcâiul și să vă vindeți pe Domnul vostru... asemenea lui iscarioteanul. Și despre ce povești vorbești?

continuarea mai jos

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 22:19:28.
Vechi 11.05.2010, 22:20:01
Banned

Implicit Continuarea răspunsului pentru Costin_byby

Citat:
Mai,unii nu pun mana pe carte sa citeasca dar vor sa-si faca aura de profeti pentru bani si popularitate diavoleasca.
„Fiilor, puneți mâna pe carte. Nu s-o citești, că mulți o citesc, dar s-o înveți, s-o pricepi, s-o înțelegi. Fiule, fă-ți socoteala, și dacă nu știi s-o faci, cere la care o știe; și dacă ai învățat, ferește-te de mândrie și de a înstrăina învățătura.” (CLD 1971)

Citat:
Mantuitorul nu mai are nevoie nici de profeti nici de trambite mah,pentru ca are o Evanghelie a Sa care ne vorbeste tuturor si ne indruma spre tot ce ne este folositor spre mantuire.
Nu are nevoie de nimic după mintea unora, poate nici de credincioși nu are nevoie, și până la urmă nici de Evanghelie... Și cum ne vorbește Ea dacă sunt destui care nici nu pricep și nici nu cred ceea ce scrie acolo ci iată îi cred ei fărăndoială numai și numai pe savanții aristocrați care îi duc cu zăhărelul plasat în cafeluță, după cafeluță... Păi asta nu înseamnă că au ajuns credincioșii și poborul Domnului ca să creadă și să urmeze pe duhul lui mamona? Că ei au zis că Facerea nu e valabilă ci că e valabil bingbangul, și nici NT și uite zic și că Apocalipsa este doar așa o parabolă despre ceva din trecut, o poveste eretică, defapt despre niște biserici din vechime, de la începutul Creștinismului... Păi de aia e nevoie de trâmbițe și de prooroci ca să cheme pe toți cei rătăciți și pierduți prin murdăriile și mlaștinile gLumii... ca să pună mâna ei pe scripturi, pe tot Cuvântul lui Dumnezeuși să-L mănânce... căci dar este să-L cunoști și să te cunoască.

Citat:
Oricine invata cele lasate de Mantuitorul si urmasii sai se va mantui.
Păi trebuie să și aplici, că degeaba înveți ca la școală ca să știi, că a știi e mândrie, dar adevărata cunoastere vine prin căutarea smereniei cu oricechip fără a păcătui cu niciunchip.

Citat:
Pentru un bine-cunoscator al credintei noastre ortodoxe orice invatatura iesita din limitele hotararilor sinoadelor ecumenice este erezie.
Și cine a hotărât că e ieșită? Cine a lansat zvonul ăsta tâlhăresc? Sau voi credeți că gata Domnul numai la ucenici a dăruit Duhul, dar de Corneliu ai uitat? Păi nu ca voi trebuie să fie ortodox ortodoxul ci ca Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu.

Citat:
Dar ce vb eu aici,ca tu probabil nici habar nu ai care sunt acelea,cate si ce hotarari s-au luat in ele.
Așa este, n-am habar, dar mai important decât să am habar este să nu judec pe nimeni, căci acelea nu sunt date ca să se joace unii de-a inchiziția ci sunt stâlpi ai Adevărului...

Citat:
Pai daca nu cititi...normal ca va pierdeti in elucubratii.
Uite că nu mă pierd ci încerc să citesc toate elucubrațiile unor colegi de forum chiar dacă îmi cam pierd vremea mândrindu-mă.

Citat:
Pune-ti mana pe cartile Sfintilor Parinti si cereti sfaturile preotilor.
Bun sfat... Dar tot degeaba dacă vă folosiți de ele ca să alungați pe proorocii și sfinții trimiși de Dumnezeu. Căci vă pierdeți voi timpul de data asta dacă așa veți face.

Citat:
Nu-i mai criticati si cautati sa invatati de la ei inainte sa dati sfaturi pierzatoare de suflet la altii.
Crezi că o să-ți pierzi sufletul citind din Cuvântul lui Dumnezeu? Da, ai dreptate și fericit este cel ce-și va pierde sufletul său pentru Mine. Căci oricine va încerca să-și câștige sufletul și-l va pierde dar cine și-l va pierde pentru Mine și pentru Evanghelia Mea, acela și-l va câștiga. Cam așa ceva. Deci chiar sfaturi pirzătoare de suflet am dat. Păi nu e mai bine să-l pierzi pentru Dumnezeu decît să-l oferi gratis lui mamona sau păcatelor sau iată trufiei de a nu primi pe prooroci?

Citat:
Si nu o spun cu rautate dar prostia unora loveste sufletul altora si asta este strigator la cer.
Sunt convins, și n-ai ce-i face, că ce-și face prostul cu mâna lui crezând pe fățarnicul înțelept îmbrăcat în haină sfântă se chiamă hulitor la cer, dar cine-l poate opri pe sărmanul prost... dar pe vicleanul fur răpitor ce nu știe decât să înjunghie și să risipească și să prade, pe ăla Cuvântul lui Dumnezeu îl va opri, deci puterea Lui Dumnezeu.

Citat:
Iertare frate ca nu cu rautate cuvintez ci cu duhul a tot binele salvator de suflet.
Păi să știi că printre emanații și reemanații salvatori ca să fac front comun cu ei să știi că nu doresc să particip, și nu cu răutate spun dar poate mă miluiește Dumnezeu ca să-mi pierd sufletul pentru El și pentru Evanghelia Lui, mărturisind Adevărul că poate m-o pomeni și pe mine când va veni întru Împărăția Lui.

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 22:29:09.
Vechi 11.05.2010, 22:39:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
"shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... "

Cei de-acolo cum il respecta pe Moise?

"eu cred ca e de la Dumnezeu Noul Ierusalim, fara-ndoiala, iar sf Verginica este mai mare ca Moise! caci multzi dintre cei din urma vor fi cei dintai shi multzi dintre cei dintai vor fi cei din urma.... 1x??? "

Cu ce este mai mare sf Verginica decat Moise?

"Deci aceasta fiica a psf. fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, adica sf. Verginica, este asemenea lui Moise pentru vremurile din urma... 1x:) "

Aceasta sf Veronica pastreaza cu sfintenie toate legile incredintate lui Moise de catre Dumnezeu si s-a gandit sa faca aceste legi valabile pentru intreaga lume sau in ce sens te referi ca este "asemenea" lui Moise?
Eu nu cunosc pe nimeni și nu știu să-ți răspund cum anume respectă fiii lui Dumnezeu pe Moise sau pe sf. Verginica, dar ea este mai mare ca Moise fiindcă Darul peste Dar dăruit prin sf. Verginica și toate cele 7 trâmbițe Apocaliptice este mai mare decât darul dăruit prin Moise. Căci prin Moise s-a dăruit legea ca să se închidă prin ea tot păcatul în scripturi iar prin Cuvântul lui Dumnezeu s-a dăruit Credința peste Credință deci ea e Calea ce duce spre dobândirea făgăduinței. Și așa este mai mare că ea s-a smerit mai mult... pe cînd Moise s-a îndoit o singură dată dar suficient și iată că nici el sărmanul n-a mai intrat în pământul făgăduinței ci doar l-a văzut de pe munte și doar Ioșua și Caleb fiul lui Iefone au intrat cu copiii dar niciunii n-au intrat în odihna lui Dumnezeu.

Iar Veronica este trâmbița nr.4 iar sf. Verginica este Trâmbița nr.6, adică Trâmbița Domnului.

Este asemenea lui Moise prin mărimea și volumul și importanța proorociilor.

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 22:46:13.
Vechi 11.05.2010, 22:58:45
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Eu nu cunosc pe nimeni și nu știu să-ți răspund cum anume respectă fiii lui Dumnezeu pe Moise sau pe sf. Verginica, dar ea este mai mare ca Moise fiindcă Darul peste Dar dăruit prin sf. Verginica și toate cele 7 trâmbițe Apocaliptice este mai mare decât darul dăruit prin Moise. Căci prin Moise s-a dăruit legea ca să se închidă prin ea tot păcatul în scripturi iar prin Cuvântul lui Dumnezeu s-a dăruit Credința peste Credință deci ea e Calea ce duce spre dobândirea făgăduinței. Și așa este mai mare că ea s-a smerit mai mult... pe cînd Moise s-a îndoit o singură dată dar suficient și iată că nici el sărmanul n-a mai intrat în pământul făgăduinței ci doar l-a văzut de pe munte și doar Ioșua și Caleb fiul lui Iefone au intrat cu copiii dar niciunii n-au intrat în odihna lui Dumnezeu.

Iar Veronica este trâmbița nr.4 iar sf. Verginica este Trâmbița nr.6, adică Trâmbița Domnului.

Este asemenea lui Moise prin mărimea și volumul și importanța proorociilor.
Ce anume fac aceste trambite?
Si tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: cu ce este mai mare sf Veronica decat Moise?
Credinta peste credinta? Cum asa? Moise care a mers cu poporul evreu prin pustie, care a primit Tora de la Dumnezeu si a crezut in Unicul Dumnezeu,( Cel care i-a condus prin desert atata timp), nu a avut credinta?
Zau asa: chiar ne permitem sa-l judecam pe Moise ca s-a indoit ? Pe ce baze ai mai fi avut tu sa spui ceva acum? Pe bazele indoielii lui?
A inlaturat laudata Credinta peste Credinta tot pacatul din lume pentru ca legile lasate de Dumnezeu sa nu-si mai aiba sensul?

Fiii lui Dumnezeu? Care sunt? Sau poate vrei sa spui fiii oamenilor? Cei care-s Fiii lui Dumnezeu, fii convins ca-L respecta pe Dumnezeu...

Last edited by maria-luisa; 11.05.2010 at 23:26:54.
Vechi 12.05.2010, 12:50:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Au trecut la Domnul 6 din ele.
Citat:
Si tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: cu ce este mai mare sf Veronica decat Moise?
Cred că ți-am răspuns și era vorba de sf. Verginica și nu de proorocița Veronica de la Vladimirești căci „proorocia lui Veroncia a păpat-o pisikaa fiindcă a pismuit-o pe Verginica”. Deci iată mă citez: „...dar ea este mai mare ca Moise fiindcă Darul peste Dar dăruit prin sf. Verginica și toate cele 7 trâmbițe Apocaliptice este mai mare decât darul dăruit prin Moise. Căci prin Moise s-a dăruit legea veche ca să se închidă prin ea tot păcatul în scripturi iar prin Cuvântul lui Dumnezeu s-a dăruit Credința peste Credință deci ea e Calea ce duce spre dobândirea făgăduinței. Și așa este mai mare că ea s-a smerit mai mult... pe cînd Moise s-a îndoit o singură dată dar suficient și iată că nici el sărmanul n-a mai intrat în pământul făgăduinței ci doar l-a văzut de pe munte și doar Ioșua și Caleb fiul lui Iefone au intrat cu copiii dar niciunii n-au intrat în odihna lui Dumnezeu.” (E vorba de piatra de la Rifidim unde s-a îndoit Moise probabil în speranța ca să apere poporul și să nu lovească mânia Lui Dumnezeu pe răzvrătiți și nemulțumiți și uitucii necredincioși)

Citat:
Credinta peste credinta? Cum asa? Moise care a mers cu poporul evreu prin pustie, care a primit Tora de la Dumnezeu si a crezut in Unicul Dumnezeu,( Cel care i-a condus prin desert atata timp), nu a avut credinta?
A avut și el credință, foarte multă credință dar aici nu e vorba de care din ei a avut mai multă credință ci prin cine a dat Dumnezeu mai mare dar. Și mai mare dar a dat Dumnezeu celor de pe urmă decât celor dintâi.

Citat:
Zau asa: chiar ne permitem sa-l judecam pe Moise ca s-a indoit ? Pe ce baze ai mai fi avut tu sa spui ceva acum? Pe bazele indoielii lui?
Păi nu eu îl judec ci este scris că s-a îndoit la piatra de la Rifidim, pierzând pământul făgăduinței căci n-a mai intrat în el, ci doar copiii au intrat conduși de Iosua și Caleb fiul lui Iefone... dar nici copiii nu au intrat în odihna Domnului și pentru asta a proorocit David o nouă zi, atunci când vor auzi glasul Domnului zicând: „Astăzi dacă auziți glasul Domnului să nu vă împietriți inimile voastre” .Iar cei ce vor intra în odihnă sunt cei ce vor moșteni făgăduința prin Credință în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, căci Tatăl a poruncit că: ”El este Fiul Meu preaiubit, întru Care am binevoit, de El să ascultați.”

Citat:
A inlaturat laudata Credinta peste Credinta tot pacatul din lume pentru ca legile lasate de Dumnezeu sa nu-si mai aiba sensul?
Păi nu ți-am răspuns : „Foarte bun citatul și se potrivește perfect deci poate ar trebui recitit , tot”; Căci chiar AngelicaKroner a dat citatul:
"Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
Țineți zile și luni și timpuri și ani?
Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."(Gal.4,9-11)

Deci despre zilele și lunile și timpurile și anii... închinate legii, robiei, trupului, mândriei faptelor legii, despre ele e vorba că nu mai trebuiesc ținute... căci astfel omorâți zilele, vă omorâți timpul.

Citat:
Fiii lui Dumnezeu? Care sunt? Sau poate vrei sa spui fiii oamenilor? Cei care-s Fiii lui Dumnezeu, fii convins ca-L respecta pe Dumnezeu...
Păi citește cum au primit fiii oamenilor înfierea și cum sunt ei fiii lui Dumnezeu... prin darul Duhului Sfânt... pentru ascultarea și urmarea Credinței... binecuvântându-se împreună cu Avraam toate Neamurile prin Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, căci lui Avraam a fost dată făgăduința pentru că Credința lui în Dumnezeu i s-a socotit lui dreptate și prin semeția lui a venit Iisus Hristos în gLume și astfel s-au binecuvântat toate neamurile, primind ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu... prin Credință.

Deci sunt convins că fiii lui Dumnezeu Îl respectă pe Tatăl primind pe Fiul și pe Duhul, iar tot cel ce primește pe prooroci și pe sfinți și pe trimișii și slujitorii Domnului pe Mine mă primește, adică pe Iisus Hristos Domnul nostru. Iar cei ce Mă iubesc pe Mine sunt cei ce plinesc Legea Mea. Iar Legea Cea Nouă este ca să ne iubim unii pe alții.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 12:55:07.
Vechi 12.05.2010, 14:05:56
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
Ai vrut să spui Verginica, nu Veronica. Vezi că le încurci? Ți-a spus foarte clar Vsovivi că Verginica dela Pucioasa și Veronica dela Vladimirești nu sunt una și aceeași trâmbiță, ci sunt două trâmbițe apocaliptice diferite, care se invidiau și se dușmăneau una pe alta, așa cum foarte frumos mărturisește din cer Cuvântul lui Dumnezeu:

“ Dar Veronica, care este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, s-a scris în cer.” (11 februarie 1976)

Și mai scrie, tot în Cuvântul Sfâmt Pucios, că se urau pentru întâietate la profeție:

"Veronica singură se osândește, fiindcă urăște. În loc să se bucure că Dumnezeu hrănește poporul, ea urăște. Dacă s-ar duce vasul Meu (Verginica, n.r.) în căminul său, n-ar dura cinci minute și vasul Meu ar fi sfâșiat. Veronica, dacă schimba haina nu în luxul care este acum, ci în haină de cerșetoare, ar fi fost ferice de ea, dar nu a făcut așa, ci a făcut altceva." (4-12-1975).

Și iată ce mai scrie despre cele două Trâmbițe pucioșești (amintind în treacăt și despre Ioan Iovan Iorgovan, cea de-A Cincea Trâmbiță Apocaliptică a Pucioșilor. Cuvântul Domnului Pucios, care mărturisește clar, fără nici un dubiu, că profeția Veronicăi a mâncat-o pisica, pentru că a confundat-o cu un șoricel:

"La mănăstirea Vladimirești, Ioan a vorbit, și cei ce l-au ascultat, l-au arestat și l-au schingiuit, și astăzi este fără adăpost. Dar Eu îi dau adăpost și lui, și la toți cei fără adăpost. Îl învinuiește astăzi pentru port. Gradul și harul nu i s-au luat. Dar Veronica este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, și s-a scris în cer. Să știți că profeția de astăzi nu este profeția lui Veronica. Pe a ei a mâncat-o pisica. A avut dușmane mulțime mare de măicuțe care au fost îmbrăcate în dușmane și s-au măritat și au acum copii, și unele din ele au și nepoți, și pentru aceasta nu s-a descuiat mănăstirea Vladimirești, că nu s-a împlinit cuvântul pe care l-am dat Eu. Pâinica lui Veronica, nu i-a luat-o Verginica, ci e în mâna Domnului. Când vor suna trâmbițele din cei patru munți, din muntele de la miazăzi, din muntele de la miazănoapte, din muntele de la răsărit și din muntele de la apus, atunci se va întreba fiecare de locuința sa și de lucrarea pe care o are. Atunci fiecare va fi trecut pe o notă, pentru lucrul pe care l-a avut, și atunci vor merge toți într-un loc, unde se va continua lucrarea, și atunci mult se va jeli Veronica pentru că a dușmănit-o pe Verginica, și atunci Mihail de la Micșunești își va lua plata pentru poșta sa pe care a dus-o." (11-12-1976)

Mare taină cu trâmbițele acestea! Mare taină!
Dar Verginica să nu crezi că e mai mare ca Moise, că au pucioșii la Glodeni o statuie de lemn de nuc a lui Moise înaltă de vreo 2,5 metri, iar Verginica se zice că era cam scundacă și fără un ochi. Nu știu dacă ei se și închină la ea ( la statuie) sau nu, dar e foarte mare.
În schimb, la Verginica pucioșii se închină, i-au făcut și un acatist copiat după Acatistul Maicii Domnului: "Apărătoare Maică, pentru biruință , mulțumiri aducem ție. Și ca ceea ce ai ...etc., etc. ...purtătoare de Dumnezeu, noi fiii tăi".
Deci pucioșii se consideră fiii duhovnicești ai Verginicăi, Purtătoarea de Dumnezeu, și se închină la ea cu multă evlavie. Mai terminați odată cu Veronica, pentru că vă rătăciți!

Last edited by mariamargareta; 12.05.2010 at 14:13:02.
Vechi 12.05.2010, 14:21:51
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
Bine i-ai zis-o! Păi statuia lui Moise pe care au făcut-o pucioșii din lemn de nuc e dreaptă ca bradul, arătând celor orbi și chiori cu credința că Moise a fost un om drept, care nu s-a îndoit. Iar Pucioșii au făcut statuia cu inspirație, nu de la ei, căci au și ei duhul. Nu trebuie nesocotit cu ușurătate mesajul lor subliminal, transmis prin statui de lemn inspirate de duhul, căci altminteri ne vom pomeni că am devenit vrăjmași ai duhului.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40