Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 20:05:38
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
„... Ce a fost cu Moise? Ce a fost cu Avraam? Ce a fost cu Ilie, ? Ce a fost cu Noe? Voi sunteți mai mult decât aceștia, măi tată. Sunteți cei de pe urmă, sunteți sfârșitul acestui veac.
... În curând se va da pe față că un singur Dumnezeu este și o singură lucrare și un singur plan este.
... Israele, Israele, copilașii Mei, pe cei care v-au dus pe voi în temniță, Eu i-am certat și i-am alungat și am luat cheile din mâna lor.”(CLD 15-04-1973)
Matei, Cap. 4:
8 Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
9 Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
10 Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".
Păi sensul este că ei sunt și vor fi mai mult decât aceia căci este Cuvântul lui Dumnezeu cu ei mai mult ca și cu aceia, deci în Ceruri sunt ei mai mult și nu pe pământ, și nu fiindcă au râvnit ei la bogățiile și împărățiile de sub soare, căci n-au râvnit ci le-au dăruit săracilor averile lor, deci ei nu se închină diavolului și nu slujesc lui mamona, ca să se ispitească pentru deșertăciuni din duhul minciunii măririi de sine, căci au lepădat poftele și „fericirile” cele din gLume.

Deci Domnul a replicat satanei că nu este suficient să te închini Tatălui în timp ce slujești poftelor celor rele ci trebuie să și asculți de Dumnezeu adică să-i fi credincios, căci în Duh și în Adevăr sunt închinătorii care sunt pe placul Tatălui, adică în Iubire și Smerenie și nu în trufia și fala vremelnică a „vieții” de sub soare. Deci nu este vorba de mândrie căci am spus că mărimea lor mai mult decât Moise și Ilie și Noe și Avraam vine din Darul mult mai mare dat celor din urmă de către Dumnezeu, căci ei sunt mai mici și sunt cei din urmă și de aceea sunt ei printre cei dintâi, căci mulți dintre cei din urmă vor fi cei dintâi și mulți dintre cei dintâi vor fi cei de pe urmă.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 20:12:55.
Vechi 12.05.2010, 20:09:25
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi sensul este că ei sunt și vor fi mai mult decât Aceia căci este Cuvântul lui Dumnezeu cu ei, deci în Ceruri sunt mai mult, și nu findcă au râvnit ei la bogățiile și împărățiile de sub soare, deci ei nu se închină diavolului și nu slujesc lui mamona,

Deci Domnul a replicat satanei că nu este suficient să te închini Tatălui dar să slujești poftelor celor rele ci trebuie să să și asculți de Dumnezeu, căci în Duh și în Adevăr sunt închinătorii care sunt pe placul Tatălui. Deci nu este vorba de mândrie căci am spus că mărimea lor mai mult decât Moise și Ilie și Noe și Avraam vine din Darul mult mai mare dat celor din urmă, căci sunt mai mici și sunt cei din urmă și de aceea sunt ei printre cei dintâi.
Fac cei alesi voia lui Dumnezeu?
Cum o fac? In Duh si in Adevar, dar cum? Ce inseamna in Duh si in Adevar? Poftele cele rele care sunt?
Cine ( cum sunt cei care) se inchina la mamona?

Este mindrie pentru ca daca sunt cei alesi, nu ei insisi se ridica in slava, ci slava le-o da Dumnezeu si slava lui Dumnezeu ei aduc, nu se slavesc pe ei insisi.

Last edited by maria-luisa; 12.05.2010 at 20:18:43.
Vechi 12.05.2010, 20:18:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Citat:
Citat:
„... Ce a fost cu Moise? Ce a fost cu Avraam? Ce a fost cu Ilie, ? Ce a fost cu Noe? Voi sunteți mai mult decât aceștia, măi tată. Sunteți cei de pe urmă, sunteți sfârșitul acestui veac.
... În curând se va da pe față că un singur Dumnezeu este și o singură lucrare și un singur plan este.
... Israele, Israele, copilașii Mei, pe cei care v-au dus pe voi în temniță, Eu i-am certat și i-am alungat și am luat cheile din mâna lor.”(CLD 15-04-1973)
Matei, Cap. 4:
8 Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
9 Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
10 Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".
Păi sensul este că ei sunt și vor fi mai mult decât aceia căci este Cuvântul lui Dumnezeu cu ei mai mult ca și cu aceia, deci în Ceruri sunt ei mai mult și nu pe pământ, și nu fiindcă au râvnit ei la bogățiile și împărățiile de sub soare, căci n-au râvnit ci le-au dăruit săracilor averile lor, deci ei nu se închină diavolului și nu slujesc lui mamona, ca să se ispitească pentru deșertăciuni din duhul minciunii măririi de sine, căci au lepădat poftele și „fericirile” cele din gLume.

Deci Domnul a replicat satanei că nu este suficient să te închini Tatălui în timp ce slujești poftelor celor rele ci trebuie să și asculți de Dumnezeu adică să-i fi credincios, căci în Duh și în Adevăr sunt închinătorii care sunt pe placul Tatălui, adică în Iubire și Smerenie și nu în trufia și fala vremelnică a „vieții” de sub soare. Deci nu este vorba de mândrie căci am spus că mărimea lor mai mult decât Moise și Ilie și Noe și Avraam vine din Darul mult mai mare dat celor din urmă de către Dumnezeu, căci ei sunt mai mici și sunt cei din urmă și de aceea sunt ei printre cei dintâi, căci mulți dintre cei din urmă vor fi cei dintâi și mulți dintre cei dintâi vor fi cei de pe urmă.

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Cum o fac?

Pui atâtea întrebări contrazicătoare că nu știu ce să-ți răspund, și nu ți-am spus să nu te miri...

Simplu. (așa fac voia lui Dumnezeu)

Iar cei ce slujesc lui mamona sunt cei ce se închină la satana.

Citat:
Păi voi ar trebui să cunoașteți cine e marmota, și care e staniolul, dar voi nu vă uitați și în inima voastră ci vă luați după fața de lux a omului și așa vedeți mereu viceversa... fiindcă ascultați de nenia cu pisikaa în lesă și de tanti grijania pentru că ea vă face cafea neagră și bună, bună de tot și aburitoare și apoi la o șezătoare vă ghicește în zaț ce nebunie de pe urmă o să căpătați voi în viitor... și voi credeți și ascultați de ea și o râvniți pe aceea.

Dar degeaba vorbim că voi persiflați și vă jucați la marginile iadului... și acolo n-ai ce să faci decât îți furgăsești mereu cu ironia pălăria și apoi marmota înveșește în staniol ce a rodit pisikaa și împreună le acoperă cu nisisip... ca să dispară potoareaoarea... ce iese de la puteroareoare.

Asta e.

Iar acolo am zis că nu este pentru cine se pregătește ci pentru cine se nimerește, adică pentru cine ia aminte. Iar Adevărul este Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... dar mulți se rătăcesc și se poticnesc... dar cîndva se va vede.

Citat:
În prealabil postat de Maria-Luisa
Adevarul care e vsovivi? Cine se joaca cu marginile iadului? "Voi" nu e suficient. "Voi" fiind aceia care ce fac?

dar cei alesi, la ce iau aminte ?

Cine ia aminte, la ce? cine "se nimereste" inseamna "cine ia aminte", sau este ceva la voia intamplarii?

Sa nu iei numele Domnului in desert, te rog.
Păi tocmai asta e, cine nu ia în deșert numele Domnului aceia se smeresc și iau aminte știind că Adevărul nu este la voia întâmplării.

Deci vezi ți-ai știut răspunde fără să vrei, deci nu trebuie să mă întrebi pe mine căci nu știu eu prea bine Adevărul ci Cuvântul lui Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 20:29:41.
Vechi 12.05.2010, 20:29:27
Senior Member

Implicit

Citat:

Pui atâtea întrebări contrazicătoare că nu știu ce să-ți răspund, și nu ți-am spus să nu te miri...

Nu stii ce sa raspunzi? cuvintele tale par fara noima atunci, vorbe irosite in desert.

Si te rog, nu atribui vorbele spuse de mine Angelicai!

Cum o fac?

iarta-ma pentru tonul vorbelor mele, nu vreau sa-ti ranesc sufletul, ca mi-e drag.

Last edited by maria-luisa; 12.05.2010 at 20:34:22.
Vechi 12.05.2010, 20:31:36
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Matei, Cap. 4:

Citat:
Nu stii ce sa raspunzi? cuvintele tale par fara noima atunci, vorbe irosite in desert.

Cum o fac?

Simplu. (așa fac cei aleși voia lui Dumnezeu)

Păi tocmai asta e, dragă Maria Luisa, cine nu ia în deșert numele Domnului aceia se smeresc și iau aminte știind că Adevărul nu este la voia întâmplării.

Vezi ți-a știut ea răspunde și și-a răspuns și ei, deci ți s-a răspuns dragă AngelicaKroner, de sus fără să te forțezi cu mii de întrebări deci nu trebuie să mă întrebi pe mine căci nu știu eu prea bine Adevărul ci Cuvântul lui Dumnezeu este, și iată că e foarte simplu de aflat răspunsul.

Citat:
iarta-ma pentru tonul vorbelor mele, nu vreau sa-ti ranesc sufletul, ca mi-e drag.
Păi nu tonul mă deranjează ci mulțimea întrebărilor, și bine că mai există o creștină care poate spune și cuvinte iubitoare, ca între frați și surori, deci te iert dacă spui tu că ai avut un anumit ton ce crezi că m-a rănit. Dar nu pentru rănile mele ar trebui să suferi ci pentru rănile lui Dumnezeu și atunci poți fi sigură că nici pe aproapele tău nu-l vei răni cu niciuncip.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 20:50:34.
Vechi 12.05.2010, 20:41:27
Senior Member

Implicit

Citat:

Păi tocmai asta e, cine nu ia în deșert numele Domnului aceia se smeresc și iau aminte știind că Adevărul nu este la voia întâmplării.

Deci vezi ți-ai știut răspunde fără să vrei, ți s-a răspuns de sus fără să te forțezi cu mii de întrebări deci nu trebuie să mă întrebi pe mine căci nu știu eu prea bine Adevărul ci Cuvântul lui Dumnezeu, și iată că e foarte simplu de aflat.
Atunci ramane o nelamurire: este Imparatia lui Dumnezeu doar un punct localizat undeva pe marele pamant sau intreg pamantul prin oamenii care au gasit Imparatia lui Dumnezeu inauntrul lor si vor sa faca voia lui Dumnezeu, iubindu-L pe Dumnezeu cu toata fiinta lor si pe semenii lor ca pe ei insisi?
Vechi 12.05.2010, 21:00:43
Banned

Implicit

Citat:

Cum o fac?

Poate că nu știu la ce să răspund, dar cu adevărat nepricepându-mă de nici un răspuns, mă rog să vă dăruiască Domnul de sus răspuns după folosul fiecăruia, fie prin mine fie prin cine dorește Dumnezeu. Căci nu e cine se alege pe sine ci pe cine trimite și alege Dumnezeu ca să dea câte un răspuns.

Dar totuși care e întrebarea și nu întrebările... că doar era vorba despre sfânta Duminică și după chipul ei, sfântul Luni, sfântul Miercuri și sfânta Vineri care suferă ei de la atâtea răni câte le fac lor oamenii uituci și apoi nemulțumiți

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 21:04:59.
Vechi 12.05.2010, 21:12:01
Banned

Implicit

Citat:
Atunci ramane o nelamurire: este Imparatia lui Dumnezeu doar un punct localizat undeva pe marele pamant sau intreg pamantul prin oamenii care au gasit Imparatia lui Dumnezeu inauntrul lor si vor sa faca voia lui Dumnezeu, iubindu-L pe Dumnezeu cu toata fiinta lor si pe semenii lor ca pe ei insisi?
Dumnezeu este mai aproape de fiecare decât îți închipui, dar ca să intri în Împărăție trebuie ca atunci când te rogi să te focalizezi la buricul pământului adică la locul unde ai cea mai mare trăire sufletească, pentru ca atunci când te rogi să ai mare folos duhovnicesc, fiindcă trebuie să înțelegi și să trăiești ceea ce te rogi și nu să fi cu mintea la plimbare. Și așa, cu Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul, dacă o ai mereu în minte atunci sigur te sperești și te pocăiești fiind permanent pregătit ca să se apropie și de tine Împărăția lui Dumnezeu și să te bucuri intrând în ea... căci cu dor aștepți și trăiești clipa în taina inimii.

Dar asta nu poate să-ți dea dreptul ca să judeci pe proorocii și trimișii lui Dumnezeu, ci mai degrabă ar trebui să-i primești și să-i cinstești exact așa ca și cum L-ai primi pe Dumnezeu... că defapt chiar pe El Îl primești și nu pe altcineva căci este scris despre ei : „cine vă primește pe voi pe Mine mă primește și cine mă primește pe Mine Îl primește pe Cel Carele M-a trimis pe Mine”

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 21:16:54.
Vechi 12.05.2010, 22:15:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate că nu știu la ce să răspund, dar cu adevărat nepricepându-mă de nici un răspuns, mă rog să vă dăruiască Domnul de sus răspuns după folosul fiecăruia, fie prin mine fie prin cine dorește Dumnezeu. Căci nu e cine se alege pe sine ci pe cine trimite și alege Dumnezeu ca să dea câte un răspuns.

Dar totuși care e întrebarea și nu întrebările... că doar era vorba despre sfânta Duminică și după chipul ei, sfântul Luni, sfântul Miercuri și sfânta Vineri care suferă ei de la atâtea răni câte le fac lor oamenii uituci și apoi nemulțumiți
Sau dupa cum cinstim fiecare dintre noi fiecare sfanta zi din viata pe care ne-a daruit-o Dumnezeu, facand voia Sa. :)
Poate ca Dumnezeu a dat fiecaruia dintre noi cate un raspuns azi . Multumesc! :)

Last edited by maria-luisa; 12.05.2010 at 22:44:50.
Vechi 12.05.2010, 22:47:56
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
Evanghelie la Pucioasa există cu siguranță și este și pe net scris din ea, adică ce s-a proorocit din 1955. Biserica Noului Ierusalim există și Sfânta Cetate a noului Ierusalim există și preoția după rânduiala lui Melchisedec este preoția veșnică. Deci toate aceste sunt date de sus de la Dumnezeu și nu scornicite de jos de la satana cu îngerii săi diavolești.
Galateni, Cap.1:
6 Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7 Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8 Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!
9 Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40