![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu personal cred ca intr-o asemenea situatie sunt acceptabile metodele de contraceptie care nu presupun pierderea vietii... Dar sigur conteaza si sfatul duhovnicului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Doamne tine-mi mintea intreaga pentru a NU ajunge la "intelegerea lucrurilor" de care se vorbeste aici" si in privinta asta ajuta-ma sa continui ca pina acum. Amin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce voi spune in continuare,nu vor fi citate ,ci ceva din proprie experienta si gandit de mine. Se spune foarte limpede ca unirea este pentru nastere de prunci. Este greu de admis acest cuvant in vremurile noastre care vad sexul ca pe o placere necesara,si o despart de nasterea de copii,sau altfel spus,nasterea de copii sa fie acolo,printre ... Vor fi perioade cand nu vom putea accepta aceasta si vom trece peste constiinta,si vom face dragoste,fara sa vrem sa facem si copii in acel moment.Si,desi va fi acest lucru un pacat ,Dumnezeu il va ierta cu usurinta,deoarece vede slabiciunea noastra. Insa,daca vom ajunge la un moment dat,sa crestem in noi viata duhovniceasca,vom vedea ca nu mai e nevoie sa facem sex,ca putem gusta o alta dragoste,cea de Dumnezeu.Pana atunci Dumnezeu ne asteapta,ne ingaduie... E greu cuvantul pe care l-am spus ,dar e adevarat... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu de ex vorbesc cu Duhovnicul la o cana de ceai, suc , la masa, mai vedem si cite un film impreuna cind are timp, este ca un amic, care nu adopta o fata prelunga sau isi da ochii peste cap ca este mai cunoscator ca mine sau ca un doctor. Spunem impreuna o rugaciune ,discutam si de regula ..apreciez intuitia lui fantastica in anumite chestiuni de relatii cu oamenii dar nu lucruri concrete ca metodele de contraceptie. Last edited by andreicozia; 12.05.2010 at 21:30:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scopul principal al căsătoriei este nașterea de prunci și creșterea lor în Cristos. Scopurile secundare ale căsătoriei sunt: - canalizarea impulsurilor sexuale în curăție ("matrimonium remedium concupiscentiae est") -ajutorul mutual Deci, când unul ditre soți (sau ambii) nu poate avea copii din cauze obiective, actul matrimonial este permis în virtutea faptului că este remediu al concupiscenței și întărește legătura dintre cei doi. Cazul cel mai comun este cel al femeilor de după menopauză. Mai mult, nici unul dintre soți nu trebuie să îl priveze pe celălalt de actul matrimonial, afară de cazul în care există motive obiective. Este ceea ce doctrina catolică tradițională numește "datoria conjugală". Citat:
Citat:
În cazul dv, situația este obiectiv suficient de gravă (după părerea mea, dar este preferabilă opinia unui preot, altul decât soțul) ca să practicați metodele de planificare familială naturală permise în asemenea cazuri. Sunteți medic și, desigur, știți că metoda simptotermică este practic la fel de sigură ca și prezervativul, având și mari avantaje colaterale pe care prezervativul nu le are. Metodă 100 % sigură, în afară de abstinența totală, nu există. Ligatura trompelor sau sterilizarea masculină oferă 99,5 % protecție. În Cristos, Domnul nostru, M.D.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 12.05.2010 at 21:59:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Unde se spune asta? Te rog arata-ne. In Biblie si Sf Parinti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dianami a spus doar ca metoda simtotermica nu ar functiona pentru ca are cicluri foarte neregulate (sau poate nu cunosc eu destul de bine aceasta metoda.. am citit ca este mult mai nesigura cand ai cicluri neregulate).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ia uite ce zice Eclesiastul:
"Bucură-te de viață cu femeia pe care o iubești în toate zilele vieții tale celei deșarte, pe care ți-a hărăzit-o Dumnezeu sub soare; căci aceasta este partea ta în viață și în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare." Ecl 9:9 Iar Sf Ap Pavel pune punctul pe I: " din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." 1 Corinteni 7 Deci singurul motiv de oprire a relatiilor intre soti sunt anumite perioade de post si rugaciune , dupa care Sf Ap Pavel recomanda din nou impreunarea, nu pentru a naste prunci, ci "ca sa nu va ispiteasca satana".
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|