Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2010, 09:16:58
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Daca calugaria ar fi ceva placut lui Dumnezeu atunci poate si Iisus ar fi fost calugar.Eu personal consider calugaria o dezertare de la indatoririle pae care le avem fiecare fata de semenii nostri si fata de societate.Nimic mai urat decat sa vezi calugari burtosi si cu aparenta de om de grota,habotnici si rupti de realitate.Cei mai multi nu sant straini de cele lumesti..iar unii..respectiv maicutele de la Agapia mai mult stau prin tribunale la procese cu satenii din comuna decat la cele sfinte.
Aici ai spus un adevar ! Multi continua sa-l conteste doar de dragul teoriilor pompoase si fictive, dar adevarul ramane acesta.
Iisus nu a fost calugar si nu a dus viata calugareasca, caci a trait printre oameni si pentru oameni...este o mare diferenta, doar ca a fost celibatar, asta nu inseamna automat si calugarie.
Calugaria devine, mai degraba un egoism, in timp ce te departezi de oameni si de nevoile lor, mai si cer sa-ti inteleaga acestia nevoile si traiesti prin ajutorul lor. Ceri totul, dar nu oferi nimic...si, mai si crezi ca asta vrea Dumnezeu de la tine. O aberatie , o minciuna sfruntata !
Da, stiu, le oferi in dar rugaciuni...din cate stiu eu, Dumnezeu Le-a inmultit painea, Le-a vindecat bolnavii, Le-a sustinut nunta, Le-a scos asinul din fantana...nu s-a rezumat la rugaciune, si, cel mai important, a traiti printre oameni si Le-a ascultat pasul si Le-a spus o vorba buna.
Oricum, eu nu cred ca Manastirea are de-a face cu Voia Lui Dumnezeu, NEAPARAT. Ca este un loc pentru rugaciune, sunt de-acord, ca detine conceptul unei vieti neconventionale si celibatare, sunt de-acord, dar asta inseamna doar o alta perceptie despre viata si credinta, o altfel de decizie, un alt concept...dar, nu neaparat cerut sau sustinut de Dumnezeu, cu atat mai mult, adus la rangul de ireversibilitate si conditionare a mantuirii. Este deja mult, mult prea mult spus si astfel, ajuns la contradictie cu Voia Lui Dumnezeu care doreste unitate, dragoste si intelegere fata de semeni...TOTI SEMENII.

Last edited by ory; 19.05.2010 at 09:28:11.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
fecioria ilieradu Nunta 6 28.08.2009 18:32:22
Fecioria Dan Nunta 119 22.03.2008 12:19:09