![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus nu a fost calugar si nu a dus viata calugareasca, caci a trait printre oameni si pentru oameni...este o mare diferenta, doar ca a fost celibatar, asta nu inseamna automat si calugarie. Calugaria devine, mai degraba un egoism, in timp ce te departezi de oameni si de nevoile lor, mai si cer sa-ti inteleaga acestia nevoile si traiesti prin ajutorul lor. Ceri totul, dar nu oferi nimic...si, mai si crezi ca asta vrea Dumnezeu de la tine. O aberatie , o minciuna sfruntata ! Da, stiu, le oferi in dar rugaciuni...din cate stiu eu, Dumnezeu Le-a inmultit painea, Le-a vindecat bolnavii, Le-a sustinut nunta, Le-a scos asinul din fantana...nu s-a rezumat la rugaciune, si, cel mai important, a traiti printre oameni si Le-a ascultat pasul si Le-a spus o vorba buna. Oricum, eu nu cred ca Manastirea are de-a face cu Voia Lui Dumnezeu, NEAPARAT. Ca este un loc pentru rugaciune, sunt de-acord, ca detine conceptul unei vieti neconventionale si celibatare, sunt de-acord, dar asta inseamna doar o alta perceptie despre viata si credinta, o altfel de decizie, un alt concept...dar, nu neaparat cerut sau sustinut de Dumnezeu, cu atat mai mult, adus la rangul de ireversibilitate si conditionare a mantuirii. Este deja mult, mult prea mult spus si astfel, ajuns la contradictie cu Voia Lui Dumnezeu care doreste unitate, dragoste si intelegere fata de semeni...TOTI SEMENII.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 19.05.2010 at 09:28:11. |
|