Citat:
În prealabil postat de voxdei55
Nimic mai fals..IIsus a trait in lume si a avut o viata activa in toate.Apostolii,..nu au fost de la inceput chiar asa de sfinti..cel putin Petru s-a dezis de IIsus de trei ori chiar si dupa toate minunile facute..Iuda se zice ca l-a tradat..iar ceilalti au destule ciudatenii in vietile lor,daca stai si le studiezi din mai multe surse.Raman la ceea ce am spus mai inainte..calugaria inseamna lasitate.si ma indoiesc ca place lui Dumnezeu,,altfel ar fi spus..cresteti si deveniti calugari..
|
Ce viata activa in toate?! A avut femeie, copii, a mancat si a baut?! Exista si calugari misionari. Aceia traiesc in lume si propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca fac ascultare de mai marele lor,asa cum si Iisus a facut ascultare de Tatal.
Ti-am spus ce defineste un calugar - respectarea celor trei voturi monahale,adica saracie, castitate si ascultarea superiorului. Pe toate acestea trei le-au indeplinit Hristos si apostolii. Acum, ce au facut apostolii la inceput... pai asa sunt si calugarii: nu vine toata lumea la manastire din copilarie dupa dorul de Hristos. Multi se apropie de Dumnezeu dupa un esec inb dragoste, in familie, la jumatatea vietii sau poate chiar la batranete, ca sa isi planga pacatele. Cei care vin la manastire ca nu pot supravietui, vezi Doamne, in lume, sunt lasi, sunt de acord cu tine. Dar cei care vin ca sa-L urmeze pe Hristos sunt vrednici de toata stima. Ce ii zice Hristos omului care vine sa-L intrebe ce trebuie sa faca pentru a mosteni imparatia cerului? Ii spune mai intai sa pazeasca poruncile. Bun, le pazise din frageda pruncie, dar el voia mai mult. Si atunci ii spune Hristos: atunci lasa totul, vinde-ti averea ta si urmeaza-mi mie. Si omul se duce suparat acasa, ca era prea activ social si nu era in stare de asemenea sacrificiu.