![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
.. pardon, MAMA nu mai stiu daca este 90 sau 95 la suta contraceptiva. Sa nu imprastii informatii gresite pe aici...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant articol. Mie mi se pare un foarte bun argument ca pilulele contraceptive nu inhiba de fapt nidarea.
|
||||
|
||||
![]()
si ca sa revenim la subiectul contraceptivelor si pentru ca tot ma sfatuiau cu ardoare niste frati intru credinta sa aduc dovezi (fie ele si de pe Internet) iata ce zic canoanele:
33 Ioan Ajunătorul - OSÂNDA CELOR CE PRICINUIESC PIERDEREA MEȘTEȘUGITĂ A FĂTULUI (FAC AVORTURI) Vasile cel Mare, în canoanele sale al 2-lea și al 8-lea, spune că femeile care strică cu meșteșugiri pe feți în pântece și cele ce dau și iau doctorii, pentru ca să-i piardă și ca feții înainte de vreme că cadă afară, să fie excluse de la împărtășanie pentru 10 ani. Noi însă hotărâm ca acestora să li se dea cel mult până la cinci ani sau și trei ani. 65 ap.; 91 Trul.; 21, 22, 23 Anc.; 2, 8, 11, 43, 54, 56, 57 Vasile cel Mare; 5 Grig. Nyssa 34 Ioan Ajunătorul POCĂINȚA PENTRU PIERDEREA FĂRĂ DE VOIE A FĂTULUI Iar femeia care făra de voie a pierdut fătul primește epitimie de un an. 65 ap.; 91 Trul; 21, 22, 23 Anc.; 2, 8, 11, 43, 54, 56, 57 Vasile cel Mare; 5 Grig. Sursa: Canoanele intregitoare ale sf. Ioan Ajunatorul. Cine are rabdare sa le citeasca pe toate le gaseste pe http://www.canoaneortodoxe.net/can_intreg.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar presupunand, ca pilulele impiedica nidarea in cazul ca ovulatia si fecundatia s-au produs. Sunt prea obosita acum sa mai dau argumente. Mai vorbim.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Canonul cu pierderea fara de voie este o aberatie. Parerea mea.
|
||||
|
||||
![]()
pai daca am ajuns sa spunem si despre sfintele canoane ca sunt aberatii... nu cred ca mai are rost sa mai discutam.
|
||||
|
||||
![]()
si totusi il mai postez si pe acesta pentru initiatorul acestui topic care voia sa stie ce spune Biserica Ortodoxa Romana despre procedeul legarii trompelor sau al vasectomiei.
Din cate am inteles el nu a trecut inca la ortodoxie si voia doar sa se informeze. Iata deci: "Laicul castrându-se (scopindu-se) pe sine însuși, să se afurisească trei ani, căci este pizmașul propriei sale vieți." - din Canoanele Apostolice ale BOR : 1 sin.I ec.; 8 sin.I-II ec.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
imi permit sa te tutuiesc pentru ca tu ai inceput primul :) . si avem cam aceeasi varsta. se pare ca Fani71 a citit mai atent. citeste tot articolul (si partea finala). oricum gasesti si alte linkuri pe net daca cauti atent. dezbaterea inca persista, dar cert este ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ca OC sunt abortive.cea mai buna dovada de altfel e ca atunci cand esueaza de obicei se lasa cu sarcina. si de altfel studii pe esantioane de populatia feminina arata ca probabilitatea unui avort neintentionat este cu mult mai mica la cele ce folosesc OC decat la celelalte. cam atat ca deja ma oboseste subiectul in cauza. la a doua intrebare pe care o pusesem mai devreme nu se incumeta nimeni sa raspunda? |
|
||||
|
||||
![]()
te referi la cea legata de pacatul gomoriei (adica sex oral cum ii spune in zilele noastre?)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt preoti cu o atitudine (fapte, vorba) foarte clara si perfect ortodoxa. Si chiar daca ar exista o anumita vinovatie colectiva, e de preferat sa fie scoasa la suprafata si pus degetul pe rana, decat sa cadem in ipocrizia catolica. Adica aceeasi poveste dar sub o alta masca, si chiar mai grav: liber la antinconceptie si cu binecuvantare pe deasupra. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|