Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2010, 14:05:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Din aceeasi serie, un articol despre aceeasi chestiune, de data asta stiintific, nu pentru populatia atee (eventual in devenire) Pro(s)Tv:

http://www.nytimes.com/2010/05/21/science/21cell.html

"Some other scientists said that aside from assembling a large piece of DNA, Dr. Venter has not broken new ground. “To my mind Craig has somewhat overplayed the importance of this,” said David Baltimore, a geneticist at Caltech. He described the result as “a technical tour de force,” a matter of scale rather than a scientific breakthrough.
He has not created life, only mimicked it,” Dr. Baltimore said."

Precedente similare:

"In 2002 Eckard Wimmer, of the State University of New York at Stony Brook, synthesized the genome of the polio virus. The genome constructed a live polio virus that infected and killed mice. Dr. Venter’s work on the bacterium is similar in principle, except that the polio virus genome is only 7,500 units in length, and the bacteria’s genome is more than 100 times longer."

"The genome Dr. Venter synthesized is copied from a natural bacterium that infects goats. He said that before copying the DNA, he excised 14 genes likely to be pathogenic, so the new bacterium, even if it escaped, would be unlikely to cause goats harm."

"Dr. Venter’s assertion that he has created a “synthetic cell” has alarmed people who think that means he has created a new life form or an artificial cell. “Of course that’s not right — its ancestor is a biological life form,” said Dr. Joyce of Scripps."

Dr. Venter copied the DNA from one species of bacteria and inserted it into another. The second bacteria made all the proteins and organelles in the so-called “synthetic cell,” by following the specifications implicit in the structure of the inserted DNA.

My worry is that some people are going to draw the conclusion that they have created a new life form,” said Jim Collins, a bioengineer at Boston University. “What they have created is an organism with a synthesized natural genome. But it doesn’t represent the creation of life from scratch or the creation of a new life form,” he said.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:09:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ai dreptate, nu zic nu.
Doar ca ai omis ceva.
Nu extraterestrii sunt slaviti de mii de ani pe pamant.
Nu extraterestrii au produs mii de "revelatii" si "minuni".
Extraterestrii au fost intotdeauna, cel mult, o ipoteza.
Pe cand Dumnezeu ... a fost o certitudine vreme de mii de ani, si inca mai este pentru multi.
Nu compara incercarea dovedirii existentei lui Dumnezeu cu a extraterestrilor.
Doar o ipoteza? Serios?
Probabil n-ai vazut cazuistica intalnirilor de gradul III si nu numai.
Pentru multi, in baza acestor observatii, extraterestrii sunt o certitudine.
Si totusi nimeni nu le poate confirma nici infirma indubitabil existenta.
Deci similtudinea cred ca este destul de mare.

Citat:
In cazul lui Dumnezeu ar trebui sa fie foarte simplu. Dar nu este.
Nu este atat de simplu pentru ca nu trebuie sa fie atat de simplu cat vor unii.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:13:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pwnureface Vezi mesajul
pai si daca dumenezu tot e atotputernic de ce nu au facut cartea in asa fel sa o inteleaga toata lumea din moment ce el a creat tot si toate?inseamana ca face parte din planul lui divin sa existe atei si alte religii si poate ca noi suntem aia de care ii place mai mult si nu aia care il tot bat la cap 'da si mie fa si mie':))
Pai este pe intelesul (corect) al oricarui om onest si bineintentionat.

Insa din pacate nu toti oamenii care aspira la acest titlu cad automat in aceasta categorie.

Culmea este ca exista un inteles primar corect si in cei care nu sunt in aceasta categorie, insa este imediat deformat constient si inconstient pentru ca mesajul ii pune in fata unor alegeri pe care ei nu vor sa le faca, stilul lor de viata pe care l-au ales fiind mult mai potrivit cu inconstienta si lipsa unui sistem moral/de valori categoric.

Da, face parte din planul divin sa existe atei si chiar si diavol, planul se cheama "liberul arbitru".
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:20:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Doar o ipoteza? Serios?
Probabil n-ai vazut cazuistica intalnirilor de gradul III si nu numai.
Pentru multi, in baza acestor observatii, extraterestrii sunt o certitudine.
Si totusi nimeni nu le poate confirma nici infirma indubitabil existenta.
Deci similtudinea cred ca este destul de mare.

Nu este atat de simplu pentru ca nu trebuie sa fie atat de simplu cat vor unii.
Vrei sa spui ca "inchinatorii" la extraterestri au ajuns la 8 zeci si ceva la suta ... waw ... inseamna ca pierdeti teren serios.
Serios vorbind, nu poti sa faci o asemenea comparatie.
Unde vezi tu similitudinea?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:20:31
pwnureface
Guest

Implicit

Citat:
Da, face parte din planul divin sa existe atei si chiar si diavol, planul se cheama "liberul arbitru".
din moment ce dumnezeu cica ar fi omniscient nu prea vad cum ar putea exista liberul arbitru
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:25:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Vrei sa spui ca "inchinatorii" la extraterestri au ajuns la 8 zeci si ceva la suta ... waw ... inseamna ca pierdeti teren serios.
Pai Hristos zice "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția" (Luca 12:32), deci numarul nu are relevanta.

Citat:
Serios vorbind, nu poti sa faci o asemenea comparatie.
Unde vezi tu similitudinea?
Pai cred ca am aratat-o pana acum, tu ai incercat sa-mi arati o dis-similitudine dar am vazut ca pana la urma ai renuntat, deci ramane cum am stabilit deja..
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:28:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
din moment ce dumnezeu cica ar fi omniscient nu prea vad cum ar putea exista liberul arbitru
E o problema cu care si teologia crestina s-a luptat mult timp, eu cred ca are explicatii f. simple in definitiv, chiar si pentru limitata fiinta umana pentru care spatiul-timp este absolut liniar si unidirectional, cu avans extrem de limitat in directia "viitor".
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:34:34
pwnureface
Guest

Implicit

Citat:
E o problema cu care si teologia crestina s-a luptat mult timp, eu cred ca are explicatii f. simple in definitiv, chiar si pentru limitata fiinta umana pentru care spatiul-timp este absolut liniar si unidirectional, cu avans extrem de limitat in directia "viitor".
mda esti genul de om care vorbeste mult dar care defapt nu spune nimic, ai zis ca are explicatii f simple da n-ai zis nici una dintre ele in schimb ai intrat intr-un joc de cuvinte fara sens

explicatia e una si f simpla:teologia crestina e falsa. end of story
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:36:38
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Pai Hristos zice "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția" (Luca 12:32), deci numarul nu are relevanta.

Pai cred ca am aratat-o pana acum, tu ai incercat sa-mi arati o dis-similitudine dar am vazut ca pana la urma ai renuntat, deci ramane cum am stabilit deja..
Similitudinea arata de tine este ca si cand ai spune: apa curge, benzina curge, deci sunt similare.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 14:38:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
mda esti genul de om care vorbeste mult dar care defapt nu spune nimic, ai zis ca are explicatii f simple da n-ai zis nici una dintre ele in schimb ai intrat intr-un joc de cuvinte fara sens

explicatia e una si f simpla:teologia crestina e falsa. end of story
Pai nici nu cred ca esti interesat sa o auzi, dovada atitudinea de mai sus, concluziile se pare ca iti plac mai mult decat argumentele care duc pana la ele care se pare ca nu la tine mai mult decat calitatea unor pretexte.

Nu e nici un joc de cuvinte fara sens, am zis clar, timpul pentru om este liniar si unidirectional, adica merge asa: trecut, prezent, viitor.
Singurul control efectiv pe care il are omul este asupra prezentului, viitorul il poate afecta in baza deciziilor din prezent pe o durata limitata si imposibil de prezis cu absoluta certitudine, certitudine care scade o data cu prelungirea intervalului de timp si direct proportional cu complexitatea factorilor cauzali implicati.

Pana una alta fii mutumit ca ti s-a demontat maretul "argument" cu "bacteria moarta si inviata"
Ma rog, daca esti capabil sa intelegi despre ce e vorba de fapt..

Last edited by AlinB; 24.05.2010 at 14:44:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Laborator thefaith Nunta 20 10.07.2009 00:32:16
cum e viata....... simi Generalitati 7 08.07.2008 21:34:17