Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2010, 22:49:37
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Talking

Intreg ritualul de cununie e caraghios si starneste mereu zambete printre altii de la alte confesiuni.Incepand cu ridicolul.."robul si roaba";total anacronic si cu topaitul in jurul mesii impreuna cu preotul..totul e ridicol.Desi sant ortodox..mi se pare mult mai ceremonios si interesant cununia la catolici.Oricum..alta cununie nu mai fac..dar pe copii ii las sa-si aleaga cum doresc sa se cunune.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 23:00:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Intreg ritualul de cununie e caraghios si starneste mereu zambete printre altii de la alte confesiuni.Incepand cu ridicolul.."robul si roaba";total anacronic si cu topaitul in jurul mesii impreuna cu preotul..totul e ridicol.Desi sant ortodox..mi se pare mult mai ceremonios si interesant cununia la catolici.Oricum..alta cununie nu mai fac..dar pe copii ii las sa-si aleaga cum doresc sa se cunune.
Vorbesti din proprie experienta? Eu nu am vazut miri topaind prin jurul mesei, cu atat mai putin preoti facand acest lucru!
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 23:11:11
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Voxdez, nu ai inteles nimic din ORTODOXIE!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 23:55:41
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
E frumos mai, mie mi-a placut, si e foarte frumos si cantecul care se canta cand mirii inconjoara masa:

Isaie dantuieste.MP3

:)
Si n-au treaba altii de alte confesiuni daca nu le place n-au decat sa nu asiste.
Iar "robul" e un cuvant foarte utilizat in ortodoxie si n-are nimic jignitor, ca mai bine sa fii robul sau roaba Domnului decat imparatul oricui altcuiva.

Last edited by Jane Says; 25.05.2010 at 23:57:49.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 00:34:37
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Nici eu n-am mai auzit sa se arunce bomboane in timpul Cununiei. DAR, la bunica in sat, DUPA Cununie, mireasa iesind din biserica, arunca bomboane si banuti copiiilor. Era momentul meu preferat, chiar daca nu apucam sa strang mare lucru ca toti erau mai rapizi ca mine. Dar ce amintiri frumoase am... :)

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 22:59:15
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Ce e asa interesant la catolici?! Pe mine ma lasa rece randuiala lor care consta in punerea inelelor si intr-o promisiune reciproca a mirilor in fata preotului; in rest nimic! Si ca sa fie mai "ceremonios" s-a introdus aceasta "cununie" in timpul Sfintei Liturghii... Ce o fi asa interesant?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
cununie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cununie si adoptie nicoletaL Nunta 4 31.08.2011 15:47:39
cununie lmihaela Nunta 2 07.02.2011 12:10:42
De ce aruncam Crucea in apa la Boboteaza? windorin Diverse Sarbatori 12 05.01.2011 21:43:37
cununie luminitab Nunta 0 06.11.2007 04:39:45
nas de cununie... anaandreea Generalitati 9 29.08.2007 20:20:57