![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Citeam asa ultimele mesaje si ma gandeam cum voi singuri va contraziceti.
Numai despre femeie si ce sa-i mai cerem si interzicem vorbiti (imbracaminte, coafura, parfum, etc.). Nici un cuvant despre barbat. Si tot voi spuneti pe urma ca: "vai, dar femeia nu este discriminata si prigonita in biserica". Si pe mine ma cam ia gandul cand o femeie imbracata mai putin cuviincios in biserica. Dar imi trece. Nu ma preocupa asa restul lumii. Eu am alte probleme, de alta natura in biserica, dar incerc sa le uit si sa ma concentrez la slujba. @caliyo - superb mesajul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar un criteriu cumun este grija de a comunica civilizat cu ceilalti chiar daca nu suntem de acord cu ce spune. Daca consideralm ca nu este ortodox ce scrie il putem atentiona politicos. Macar putem incerca sa facem asa, chiar daca ne mai scapa si o ironie, o nuanta de nerabdare etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Hristos si-a inceput opera de innoire a lumii la o nunta, transformand apa in vin (cf. In 2,1-11), prin urmare schimband vechile relatii dintre barbat si femeie, caracteristice pentru umanitatea cazuta (cf. Fc 3,16), in relatiile Imparatiei lui Dumnezeu. Nu-i de mirare, de vreme ce de reusita cuplului paradisiac atarna implinirea planului divin privind creatia; cum ar putea incepe innoirea/re-crearea lumii altfel decat la o nunta? Mantuirea lumii implica transfigurarea relatiilor dintre barbat si femeie. Este ceea ce sugereaza sfantul apostol Pavel, intr-un comentariu asupra consecintelor mantuirii infaptuite de Hristos, afirmand ca in Hristos Iisus nu mai functioneaza distinctia dintre masculin si feminin (cf. Fc 1,27), aceasta fiind coplesita de noua definitie, de om innoit in Hristos (cf. Ga 3,28; vezi si comentariul sfantului Maxim din cea de a doua parte a primului capitol al Mystagogiei)." (Doru Costache) Mie mi-a placut articolul desi este cam dur. Nu cunosc atat de bine realitatea romaneasca ca sa-mi dau cu parerea daca exagereaza sau este prea revoltat. Dar ceea ce spune dpdv teologic este corect. Pe p. Doru Costache il cunosc din alte scrieri care mi s-au parut foarte bune.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Femeia in Biserica Ortodoxa (merita ea mai mult) "Am gasit astazi pe prima pagina a acestui site un articol superb, parca scris de mine (adica asa cum gandesc si eu), pe aceasta tema. Este scris de un preot." http://www.crestinortodox.ro/editori...ra-feminitatii te cam piezi prin "hatisul postarilor" Sophia, draga... Chiar tu ai pus problema femeilor din Biserica Ortodoxa. Nu ai manifestat nici un interes despre locul/rolul barbatilor in BO. Daca ai fi citit prima mea postare ai fi gasit si ceva referitor la barbati. Dar nu te mai obosi, oricum, ceea ce scrisesem nu e conform filozofiei tale. Tu sustii emanciparea femeii si in BO. Eu NU. Iar despre barbati si locul/rolul lor in BO, nu-i treaba mea. Si da, ne contrazicem intre noi, uni pe altii, nu fiecare cu el insusi... mai, mai nu esti atenta deloc... si ai ceva postari la activ, esti senioara... Ma asteptam la mai mult de la tine, nu te supara. Domnul sa ne ajute! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar distinctia dintre feminin si masculin dispare abia dupa moarte... nu in timpul vietii. Nu e asa?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ce inseamna 'in Hristos nu mai este grec sau iudeu, rob sau om liber, barbat si femeie'? Nu inseamna ca nu mai avem voie sa fim romani sau nemti, de ex., si unii mai liberi ca altii, dar ca pentru Hristos si intru aceste distinctii nu au importanta, sunt pe planul doi. Si ce inseamna Hristos a inviat din morti... si celor din morminte viata daruindu-le? Imparatia incepe acum. Noi dea la botez, cand suntem scosi din apa, am inviat intru Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb cea "cu machiaj, parfum, eleganta" nu are nimic cu femeia modest imbracata. Nimeni nu spune ca sub haina modesta se ascunde un suflet mandru si invidios, se intelege clar din judecata voastra. Cand cineva modest imbracat si cu baticut pe cap incepe a spune: uite-o si pe aia ce decolteu are, sau ce machiata a intrat in biserica, sau cat parfum si-a dat nu cred ca o spune din iubire ci din mandrie sau invidie pline de revolta. Imbracata modest, cu carticica de rugaciuni in brate, cu ochii dupa "ispite" si cu gandul judecand...nu stiu ce sa zic! Cine sunt fariseii? Apropo, martor mi-e Dumnezeu ca eu in biserica intru intodeauna imbracata modest, fara tocuri, fara machiaj si intodeauna cu capul acoperit. Dar nu am treaba cu celelalte, nu ma ispitesc, nu le judec. Doar ma bucur ca si ele, chiar daca vin mai "in afara tiparelor", intra in sfanta biserica deci au grija si de suflet nu numai de trup. Nu ma revolta aspectul unei persoane in biserica. Este bine sa vina si asa, numai sa vina! Este loc pentru toti, toti suntem ai Domnului, pe toti ne iubeste. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|