![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un lucru bun ca pe acele femei le privesti numai cu admiratie si nu cu invidie. Si totusi incearca macar in biserica sa "treci peste ele". Sunt sigura ca pentru sotul tau tu esti cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cu corpul cel mai. Pentru ca pe tine te-a ales, nu pe alta. In ochii lui tu esti perfecta, esti ce si-a dorit. In ochii Domnului nu frumusetea trupului conteaza ci cea a sufletului. Sunt convinsa ca desi nu ai un corp asa cum ti-ai dori, sufletul al ai frumos. Sa nu crezi ca eu nu judec pe altcineva. Nu sunt sfanta, dar in sfanta biserica parca ma transform, nu ma intereseaza nimic altceva decat relatia mea cu Dumnezeu, ceea ce mi-e de folos. Restul nu ma preocupa(haine, machiaj si altele) Ma stiu pe mine cat de slaba si pacatoasa sunt si incerc sa ma ajut. Nu sunt asa de avansata duhovniceste astfel incat sa nu ma vad pe mine si pacatele mele, dar sa le vad pe altele. In schimb in societate nu ma pot abtine(din pacate) sa nu judec aproapele, nu in privinta aspectului ci alte privinte. Ca de exemplu modul de a vorbi, de a se purta, obiceiul de a minti, rautatea si lipsa milei. Nu ca eu sunt perfecta, le am si eu pe ale mele, dar ma straduiesc sa ma vindec. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti multumesc pentru vorbele frumoase, consolatoare pe care mi le-ai spus. Este dragut sa te mai incurajeze cateodata cineva. Sfatul tau este bun si binevenit si o sa incerc sa-l aplic, macar in biserica. Doamne ajuta! si ganduri bune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 Petru 3:3 3. Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcarea hainelor scumpe, 4. Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. 5. Că așa se împodobeau, odinioară, și sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, supunându-se bărbaților lor, |
|
|||
|
|||
![]()
de unde doamne iarta-ma stia ala daca a avut scurgere sau nu?
|
|||
|
|||
![]()
P. Cleopa mai zice in textul citat mai sus:
"Sa fereasca Dumnezeu pe femeia aceea care vrea sa inlature durerea nasterii ! Pentru ca primul canon pentru ca a gresit, asta a fost : Intru dureri vei naste fii. Sfantul Ioan Gura de Aur zice : Daca fugi de durerea nasterii, de durerea vesnica vei da !, de durerea cea din iad. Dumnezeu a pus cu masura dulceata impreunarii cu durerea nasterii. Si tu, daca fugi de la durere spre placere, vei cadea in durerea vesnica ". Sper ca nu se refera si la anestezia peridurala ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 Timotei 5:6 Dar cea dedată la plăceri, măcar că trăiește, este moartă. |
|
|||
|
|||
![]()
Glumeam pe jumatate - desi nu ma mai mir de nimic, la cate am citit poe forumul asta.
|
|||
|
|||
![]()
Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc. Si in alta parte (vezi aici) Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:
“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”. Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru: Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor “Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veșminte. Ce să spun și despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutății, diavolul. Vai și amar! Cum de nu le e rușine femeilor creștine? Țigăncile și musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbați, pe când femeile creștine, care au tradiție de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinții Părinți să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârșită prin felul în care se îmbracă! Tații și mamele să fie pilde bune și să nu-și lase copiii – povățuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbații să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecății. Femeile cere intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios și fără de rușine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă și îi smintesc și pe ceilalți credincioși din biserică. Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez și să mustru. Nu vreau acest lucru, și poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aș iubi, nu v-aș cerceta. Îndreptați-vă și atunci voi înceta și eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi! Când rușinea femeilor va dispărea Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulți ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoșătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci și credința va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbați și bărbații femei“. Și Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când niște creștini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“. Aceste profeții ale Domnului nostru Iisus Hristos și ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale altor prooroci, apostoli, Sfinți Părinți, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie. De aici încolo încetează să te mai vopsești Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: “Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei. Așadar, dacă Îl iubești pe Dumnezeu și ți-e frică de Dânsul, dacă mă respecți și pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primești scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Și să-ți împodobești de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioșenie și virtuți. Atunci se va bucura și Dumnezeu, și îngerii, și Maica Domnului, și sfinții, și te vor ocroti și învrednici să intri în Împărăția Cerurilor. Însă dacă vei urma moda și te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiți vopsindu-te, le vei imita și la fumat, și la jucat cărți și la altele, care sunt scârboase chiar și când le amintește cineva”. Cred ca deja vremurile acelea au sosit... |
|
|||
|
|||
![]()
@cristina13
Daca esti femeie si, tu este pacat si greseala sa pui toate femeile in aceeasi oala, sa te legi prin lucrarea altuia de femei si sa le batjocoresti asa. Nu stiu de ce scriu numai rautati la adresa femeilor. Majoritatea sunt totusi la locul lor. Bine ca de barbati nu vorbeste nimeni nimic rau niciodata!
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu
Te port in suflet, ca pe-un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port in trup, in sanii albi si grei, Cum poarta rodia samanta ei. Te port in minte, ca pe-un imn sfintit, Un cantec vechi, cu crai din Rasarit. Si port la gat, nepretuit sirag, Stransoarea cald-a bratului tau drag. Te port in mine tainic, ca pe-un vis, In cer inalt de noapte te-am inchis. Te port, lumina rumena de zori, Cum poarta florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe-un fagur plin. O poama aurita de smochin, Te port in brate, horbote subtiri, Manunchi legat cu grija, fir cu fir. Cum poarta floarea rodul de cais, Adanc te port in trupul meu si-n vis.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|