Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2010, 14:47:28
SebastianD's Avatar
SebastianD SebastianD is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Va rog sa nu ii puneti pe toti tinerii in aceeasi oala..si sa nu ii judecati ca nu stiti ce cale vor urma in viata . S-au schimbat vremurile si na..e mai multa libertate..
Colaps , ai dreptate , in mare parte realitatea asta e dar sa nu ii pui pe toti intr-o oala.. si eu mai vorbesc cu Lol ,OMG , si..sunt crestin ortodox , poate nu model dar ma stradui .
Sebastian , 18 ani .
Vechi 08.06.2010, 15:03:52
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SebastianD Vezi mesajul
Va rog sa nu ii puneti pe toti tinerii in aceeasi oala..si sa nu ii judecati ca nu stiti ce cale vor urma in viata . S-au schimbat vremurile si na..e mai multa libertate..
Colaps , ai dreptate , in mare parte realitatea asta e dar sa nu ii pui pe toti intr-o oala.. si eu mai vorbesc cu Lol ,OMG , si..sunt crestin ortodox , poate nu model dar ma stradui .
Sebastian , 18 ani .
Frate, problema este sa nu terfelim limba noastra atat de frumoasa cu prescurtari englezesti aparute pe internet.

Si din acest punct de vedere sa fim model celorlati, prin folosirea corespunzatoare a limbii noastre mult iubite.

Doar despre asta canta si Ion si Doina Teodorovici in cantecul Lacrima Limbii Noastre: http://www.youtube.com/watch?v=wOOWEEHSQtw

Recomand, de asemenea si http://vorbimromaneste.wordpress.com/

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 08.06.2010 at 15:06:27.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 22:30:10
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Inaintea tineretului de astazi, a fost tineretul din veac, au fost oamenii mari- ei nu au nimic de spus? Si inca ceva- ce mai facem astazi pentru tineri, decat ca ii hartuim nemilos- serviciu, locuinta- i-as numi oameni fara tara, asa cum multi am ajuns.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 23:55:39
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Implicit Tineretul de azi

Pacat ca sa ajuns in halul asta
in primul rand de vina sunt paritii care la randul lor nu iau educat crestineste pe copii lor
mai ales grijile exagerate in ziua de azi
poti avea 3 facultati
frumusete
bogatie si altele daca copii nu sunt educati crestineste inainte de toate cam degeba le ai pe celelalte
pt ca nu sunt decat folositoare numai pe pamant
nea trebuit democratie si uniunea europeana
vai de noi am ajuns slugile europene
poti avea totul daca nu il ai pe hristos degeba
cu siguranta maca atata e bun ca putem oricand sa mergem la biserica
sa ne spovedim
s atraim crestineste si sa fim cu dumnezeu n cu lumea
mai ales cei care stiu ce au de facut
iar modernitatea in ziua de azi corupe lumea de a se mai gandi la suflet si la mantuire
daca eu stiu ce e de facut ma bucur ca nu te mai asculta cam nimeni f putini fac astea
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 00:41:47
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Saptamana asta copiii intra in vacanta.
Vacanta placuta si succes la examene.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 01:46:12
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

N-am stat sa citesc totul, insa stiu un lucru: educatia pe care am primit-o de la parintii mei m-a invatat ce inseamna respectul fatza de mine si fatza de ceilalti, libertatea si adevarul, cinstea si sinceritatea. Tatal meu a fost sofer, insa mi-a dat o educatie cum nici cel mai bun profesor unviersitar de psihologie nu ar putea-o da unui copil. Iar educatia mea nu a fost cladita pe frica, ci pe libertate si respect. Eram liber sa fac ce vreau, insa respectul pe care il aveam fatza de tatal meu ma impiedica sa sar calul. Nu cred o iota din motivatie negativa sau pozitiva, cu psihologia si alte balarii. Importantii sunt parintii, cei care iti dau cei 7 ani de-acasa. Ani care unora le lipseste cu desavarsire. Generatiile din ziua de azi si de pe viitor sunt rodul celor de dinaintea lor, insa in ziua de azi lumea arunca vina pe alte tampenii, cauta explicatii psihologice, doar doar poate vor scapa de vina pe care o au.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 12:03:34
Intreband Intreband is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
N-am stat sa citesc totul, insa stiu un lucru: educatia pe care am primit-o de la parintii mei m-a invatat ce inseamna respectul fatza de mine si fatza de ceilalti, libertatea si adevarul, cinstea si sinceritatea. Tatal meu a fost sofer, insa mi-a dat o educatie cum nici cel mai bun profesor unviersitar de psihologie nu ar putea-o da unui copil. Iar educatia mea nu a fost cladita pe frica, ci pe libertate si respect. Eram liber sa fac ce vreau, insa respectul pe care il aveam fatza de tatal meu ma impiedica sa sar calul. Nu cred o iota din motivatie negativa sau pozitiva, cu psihologia si alte balarii. Importantii sunt parintii, cei care iti dau cei 7 ani de-acasa. Ani care unora le lipseste cu desavarsire. Generatiile din ziua de azi si de pe viitor sunt rodul celor de dinaintea lor, insa in ziua de azi lumea arunca vina pe alte tampenii, cauta explicatii psihologice, doar doar poate vor scapa de vina pe care o au.
Adevar graiesti:)) - cred ca mesajul tau incheie glorios dezbaterea... mai mult sau mai putin virtuala.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 12:22:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@razvan-andrei - vezi ca ai cazut singur in plasa ta.
Motivatia aia si "tampenia psihologica" pe care o critici, este in cazul tau respectul fata de tatal tau. Nu spui cum, sub ce forma si l-a impus. Dar acest respect pe care il ai este tot o motivatie (un pozitiva, daca tatal tau nu este sever cu tine totusi). Respectul asta de obicei vine ori de la o mare iubire si intelegere, cand nu poti sa faci rau altuia (in mod voit), sau de la o constrangere puternica (verbala, de atitudine (anumite pedepse), sau violenta). Nici la tine nu este libertate 100%, caci exista respectul care mentine niste limite.
Ceva tot este.
Da, exista si copii/tineri care nu au chiar nimic: nici motivatie pozitiva (respect cum spui tu) fata de nimeni, nici motivatie negativa (n-au frica de nimeni si nimic, nici macar de Dumnezeu).
Multi asa sunt formati, din pacate in ziua de azi.
Vechi 09.06.2010, 18:28:24
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@razvan-andrei - vezi ca ai cazut singur in plasa ta.
Motivatia aia si "tampenia psihologica" pe care o critici, este in cazul tau respectul fata de tatal tau. Nu spui cum, sub ce forma si l-a impus. Dar acest respect pe care il ai este tot o motivatie (un pozitiva, daca tatal tau nu este sever cu tine totusi). Respectul asta de obicei vine ori de la o mare iubire si intelegere, cand nu poti sa faci rau altuia (in mod voit), sau de la o constrangere puternica (verbala, de atitudine (anumite pedepse), sau violenta). Nici la tine nu este libertate 100%, caci exista respectul care mentine niste limite.
Ceva tot este.
Da, exista si copii/tineri care nu au chiar nimic: nici motivatie pozitiva (respect cum spui tu) fata de nimeni, nici motivatie negativa (n-au frica de nimeni si nimic, nici macar de Dumnezeu).
Multi asa sunt formati, din pacate in ziua de azi.
Toti ne implicam in psihologie si incercam sa facem un model de educatie pt copii pe baza acestor cunostinte. Indiferent care ar fi raspunsul, ideea in sine este esenta: nu conteaza care este motivatia atata timp cat educatia oferita este cea corecta. Crezi ca tatal meu s-a gandit la idei psihologice si chestiuni de-astea? Nu, bineinteles ca nu. A privit realist viata si si-a dat seama cum ar trebui sa ma modeleze. Iar ceea ce am observat eu este ca lumea, in ziua de azi, toata ziua sta cu nasu-n cartile de psihologie si incearca sa faca asa cum spune cartea pt 'a da' copiiilor lor o educatie corecta, insa se cam pacalesc. Daca un om e ingust la minte si nu stie sa vada realitatea poate sa citeasca si 1000 de tratate de psihologie, tot degeaba: copilul lui tot un scandalagiu si un alcoolic si un depravat va ajunge. 'Aschia nu sare departe de trunchi' Pt a educa un copil asa cum trebuie, inainte de toate parintii lui trebuie sa fie asa cum ei isi doresc sa fie copilul lor. Toate cele bune! Si cu motivatia inainte!:))
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 12:38:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu a trebuit sa renunt la nimic din cele primite de la parinti. Sa renunt la a saluta si pe cel necunoscut, dar intalnit? Sa nu ajut pe cel lipsit de ajutor, doar pentru ca nu-mi este ruda? Sa renunt la slujba de duminica pe motiv ca trebuie sa ma joc cu vecinii? Nu, tot ce am primit imi este de folos. Cred in tineretul de astazi, cu o conditie: sa fim parinti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 2 20.03.2013 01:38:27
Maine la Manastirea Sihastria cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 21.04.2010 23:00:02
Dacă mâine ar fi ultima zi din viața ta. dorinastoica14 Generalitati 48 02.05.2009 16:58:02
Maine 18.02.2009 doua conferinte despre cum ne afecteaza cipurilor tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 2 18.02.2009 16:32:00
Tineretul zilelor nostre spinu Generalitati 81 22.07.2008 21:18:08