Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2010, 09:21:19
ginabadea ginabadea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Ai putea posta aici prenumele tatalui tau ca sa il pomeneasca la rugaciune cei care sunt dispusi sa faca asta.

persoana in cauza este unchiul meu , nu tatal meu iar numele sau este PAUL
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 09:27:34
ginabadea ginabadea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.02.2008
Implicit

va multumesc tutror pentru sfaturile voastre....Domnul sa va aiba in paza pe toti
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 11:36:00
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Dragostea e cea mai puternica arma impotriva ispitelor si patimilor de orice soi, caci toate vin din acelasi loc, avand acelasi duh.
Trebuie intarita dragostea fata de membrii familiei. "De dragul lor, sa nu mai fac asta."

Trebuie sa nu se renunte la munca.
Treburile de peste zi aduc cu ele mult folos sufletesc.

Patima nu trebuie ascunsa.
Sa fie spusa tuturor celor de aproape si aratata pe fata. Duhurile rele fac orice sa ramana ascunse.

Participarea la Sfantul Maslu ajuta.
Cateva zile de post, din cand in cand, si o Spovedanie sunt intaritoare de suflet.

Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 13:38:00
OmuBun
Guest

Implicit

Parintele Savatie spunea despre cei care mor cu patima betiei ca sunt considerati la fel ca sinucigasii si ca in mod normal nu se fac rugaciuni pentru ei. Adevarul este ca, daca ai mintea tulbure, nu prea vad ce rugaciuni mai esti in stare sa faci. Unul din exemplele pe care le-am intalnit in Pelerinul rus, a fost a unui ofiter care a pierdut tot datorita acestei patimi si era foarte aproape sa-si piarda si sufletul pana cand cineva i-a oferit o Evangelie. Desi a refuzat-o, desi a stat departe de ea mult timp, la un moment dat a zis sa incerce si de cate ori ii venea sa plece sa caute de baut, citea cate un capitol din Sf. Evanghelie. Astfel, incet-incet, a ajuns sa nu mai puna gura pe alcool si nici sa mai simta nevoia. Acest exemplu ar trebui experimentat indiferent de viciul pe care-l avem, iar reusita este sigura.
Totusi, trebuie sa recunoastem ca, daca nu avem si concursul celui in cauza, sansele de reusita sunt aproape zero.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 22:24:43
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Implicit

Am citit de curand la parintele Cleopa, ca o sotie care se lupta de ceve timp cu patimile sotului, a ascultat de o batrana, care a invstat o sa tina post negru trei zile, desi nu mai tin minte prea mult cu exactitate, si barbatului a ajuns sa i fie tare rau ceva vreme, dar cand si a revenit a devenit alt om...imi cer iertare ca nu am retinut pe cat de bine as fi vrut...
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 11:59:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrinskaia Vezi mesajul
Am citit de curand la parintele Cleopa, ca o sotie care se lupta de ceve timp cu patimile sotului, a ascultat de o batrana, care a invstat o sa tina post negru trei zile, desi nu mai tin minte prea mult cu exactitate, si barbatului a ajuns sa i fie tare rau ceva vreme, dar cand si a revenit a devenit alt om...imi cer iertare ca nu am retinut pe cat de bine as fi vrut...
Poti sa trimiti la sursa daca mai tii minte titlul cartii...
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 01:39:27
Roxana Ana Roxana Ana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.05.2012
Smile Recomandare

Citat:
În prealabil postat de ginabadea Vezi mesajul
persoana in cauza este unchiul meu , nu tatal meu iar numele sau este PAUL
Pentru Dl. Paul: Vinul e aliment. De vreme ce aveti de urmat un tratament care presupune excluderea alcoolului din alimentatie, prin urmare si vinul, apa este o alegere buna. Sa aveti pofta!
Pentru Dna. Badea: Schimbarea presupune inlocuirea a ceea ce trebuie schimbat cu altceva. Daca nu are loc nici o inlocuire, se va resimti golul, lipsa a ceea ce s-a indepartat, care, in cazul dependentei - de alcool si nu numai, impiedica efectuarea schimbarii.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2012, 03:18:31
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit Rugaciune catre Cuviosul Moise Arapul pentru vindecarea de patima bauturii

Mare este puterea pocaintei! Nemasurata este puterea lui Dumnezeu! Tu, Cuvioase Moise, dintai ai fost talhar, insa apoi te-ai ingrozit de pacatele tale, ai dobandit frangere de inima pentru ele si intru pocainta ai intrat in cinul monahicesc, si astfel, intru mare plangere pentru faradelegile tale de mai inainte si intru ostenicioasele nevointe ale postirii si rugaciunii ai petrecut zilele tale pana la sfarsit, si te-ai invrednicit prin harul lui Hristos de iertare si de darul facerii de minuni.

O, Cuvioase, care de la pacate grele ai ajuns la fapte bune preaminunate! Ajuta si robilor lui Dumnezeu (numele) care sunt trasi la pierzare, prin vatamarea sufletului nemuritor si a trupului, care este biserica a Duhului Sfant, de intrebuintarea fara de masura a bauturii, dar care se roaga tie. Pleaca spre dansii privirea ta cea milostiva si nu ii trece cu vederea, ci ia aminte la dansii, care la tine alearga.

Roaga, Sfinte Moise, pe Stapanul Hristos, ca El, Cel Milostiv, sa nu ii lepede pe dansii, neputinciosii si nefericitii, pe care a pus stapanire patima bauturii, si sa nu se bucure diavolul de pierzarea lor, fiindca toti, ca zidiri ale lui Dumnezeu, am fost rascumparati prin Preacuratul Sange al Fiului Lui. Auzi deci, Cuvioase Moise, rugaciunea lor si a noastra. Goneste de la dansii pe diavolul, daruieste-le putere sa-si biruie patima, adu-i pe calea binelui, slobozeste-i din robia betiei, izbaveste-i din pierzarea bautului fara masura, ca innoindu-se intru trezvie duhovniceasca si intru minte luminata sa indrageasca toata infranarea si buna credinta si vesnic sa proslaveasca pe Dumnezeu Cel Atotbun, Care pururea mantuieste zidirea Sa, Caruia se cuvine slava, cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor. Amin.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2012, 14:30:25
Laura19
Guest

Implicit

Cum procedezi cand unul din parinti are pb. cu alcoolul si o ia pe aratura mereu cand e cherchelit? Poti face canonul in locul lui, ajuta? Si in general, cum sa te comporti cu el, ce sa ii zici, ce sa ii faci sa realizeze ca are o pb.? Plus ca daca zici orice interpreteaza si face certuri si altele.

Intreb din nou, cum procedezi cand un parinte are aceasta patima?

Multumesc. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 13:57:14
niculinasirghi niculinasirghi is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2013
Locație: Tuzla
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru niculinasirghi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Cum procedezi cand unul din parinti are pb. cu alcoolul si o ia pe aratura mereu cand e cherchelit? Poti face canonul in locul lui, ajuta? Si in general, cum sa te comporti cu el, ce sa ii zici, ce sa ii faci sa realizeze ca are o pb.? Plus ca daca zici orice interpreteaza si face certuri si altele.

Intreb din nou, cum procedezi cand un parinte are aceasta patima?

Multumesc. Doamne ajuta!
Ca sa nu faca scandal cel mai bine este sa-l lasi in pace pana se trezeste din betie si apoi daca se poate dicuta cu el,poti sa-i explici ca nu e bine ce a facut.Sa lase alcoolul ca distruge viata lui si a celor din jur.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
patima fumatului.... Mtcrysty17 Generalitati 2 16.09.2011 22:17:03
Patima ChEoPs Generalitati 13 27.06.2011 00:22:32
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
patima bauturii alina_magura Rugaciuni 15 04.03.2008 13:44:00
patima? stef_sumner Generalitati 74 13.06.2007 23:32:06