Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2010, 22:16:28
ivo_faith
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Avem in comun intai de toate faptul ca suntem oameni, creati de acelasi Dumnezeu, chiar daca unii se considera stimate animale evoluate.
Avem in comun faptul ca Hristos a murit pe cruce pentru noi toti, nu selectiv doar pentru unii, si ne vrea pe toti cu El in cer. Avem toti familii, job-uri, bucurii si necazuri, ispite si incercari...Toti ne indoim sub povara crucii, luptam, plangem si ne bucuram atunci cand Dumnezeu ingaduie bucuria in vietile noastre. Falimentam si ne pocaim, cadem si ne ridicam din cadere mai bogati spiritual si mai smeriti.

Desigur, exista si o categorie de oameni care nu a cunoscut dragostea lui Hristos si nici nu vrea s-o cunoasca. Viata lor e doar lupta in van, investesc timpul in firea pamanteasca si daca nu se vor pocai vor secera roade amare . Dumnezeu sa se indure de ei...
Bine, omeneste evident ca avem multe lucruri in comun, dar aici se pune problema care priveste aspectul eclesial al lucrurilor, nu natura umana. Vorbeam despre comunitatea eclesiala, caz in care bineinteles ca noi nu putem avea lucruri in comun cu adventisti, penticostali, ... pentru ca ei nu reprezinta Sfanta Biserica a lui Hristos, ci niste adunari sectare; aceste secte sa fie clar nu sunt nici Biserica, si nici macar "biserici". Deci din punct de vedere eclesiologic, nu avem in comun nimic cu sectarii eretici si anatematizati de insusi sfantul apostol Pavel.
Vechi 10.06.2010, 22:17:56
ivo_faith
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Eu cred ca il avem in comun pe Isus Cristos si Sfanta Scriptura.

Sigur, fiecare este tinut de canoanele Bisericii sale sa creada ca exista anumite deosebiri intre denominatiile crestine, si atunci va trebui sa spun (si chiar cred lucrul acesta) ca in Biserica Catolica si Ortodoxa Il avem pe Cristos si in alt fel decat Il au, de exemplu, penticostalii - Il avem in sacramentul Euharistiei, real, carne si sange ale Mantuitorului nostru.

Dar ce insemamna asta ? Ca avem cu atat mai multa responsabilitate in fata Lui.

Sunt momente cand aproape imi doresc sa nu fi fost impins-tras de Duhul Sfant spre Biserica, pentru ca sunt constient de imensa responsabilitate pe care sunt obligat din punct de vedere moral sa mi-o asum.

La judecata, cei care au avut in ei (si au stiut acest lucru) Trupul Domnului nu vor fi oare cel mai aspru cercetati ?

Sau poate ca nu. Mare e mila Domnului. Apropo, asta mai avem in comun - dragostea nemasurata si mila lui Cristos pentru noi.
Pe de alta parte, Il avem pe Hristos carne si sange, insa Trupul si Sangele Domnului sunt cele transfigurate prin inviere si biruirea deplina si definitiva a mortii in Trupul Sau, precum si prin inaltarea la cer. Nu de alta dar sa nu incurce cineva lucrurile, si ma refer la sectari care pot avea diferite interpretari la astfel de afirmatii.
Vechi 10.06.2010, 22:29:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ivo_faith Vezi mesajul
Bine, omeneste evident ca avem multe lucruri in comun, dar aici se pune problema care priveste aspectul eclesial al lucrurilor, nu natura umana. Vorbeam despre comunitatea eclesiala, caz in care bineinteles ca noi nu putem avea lucruri in comun cu adventisti, penticostali, ... pentru ca ei nu reprezinta Sfanta Biserica a lui Hristos, ci niste adunari sectare; aceste secte sa fie clar nu sunt nici Biserica, si nici macar "biserici". Deci din punct de vedere eclesiologic, nu avem in comun nimic cu sectarii eretici si anatematizati de insusi sfantul apostol Pavel.
Trecand peste faptul ca ramane de vazut pe cine a anatemizat Sf Ap Pavel, problema majora nu este ce au in comun ortodocsii si adventistii, ci ce ai in comun tu si Hristos. Asta ar trebui sa-l framante pe orice crestin ravnitor. Apartenenta la o Biserica nu are nici o valoare daca nu e insotita de un caracter frumos si smerit , de calauzirea lui Hristos, de renuntare la sine si dragoste de oameni.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.06.2010, 22:30:21
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Eu am impresia ca am in comun, cu multi de pe forum, urmatoarele:
  1. Stim cam multe despre viata de credinta dar implinim mai putine.
  2. Ne credem mai cu mot decat cei de langa noi.
  3. Stam mai mult pe net decat ne rugam.
  4. Credem ca biserica noastra este oricum (chiar si cu putin) mai "tare" decat a celorlalti
  5. Rareori raspundem cu dragoste unei postari in care suntem atacati.

P.S. Pe bune ca nu m-am gandit la nimeni in mod special.
Vorbeam de mine, iertare daca se va simti si altcineva vizat :))

Last edited by penticostalulmantuibil; 10.06.2010 at 22:38:44.
Vechi 10.06.2010, 22:49:24
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Si mai avem cateva. De data asta pozitive. Mai toti credem in:
1. Trinitate
2. Sfânta Scriptură
3. Importanța închinării
4. Împotrivirea față de păcat
5. Iisus s-a născut din Fecioara Maria
6. Iisus este atât om cât și Dumnezeu
7. Iisus a suferit, a murit pe cruce și a înviat pentru mântuirea noastră, a păcătoșilor
8. Iisus este singura Cale către Dumnezeu
9. Va exista o înviere a morților
10. Iisus va reveni pentru a-i lua pe ai Lui în Cer
11. Dumnezeu cere fidelitate în căsnicie, în cadrul relațiilor heterosexuale.
Vechi 10.06.2010, 22:59:55
ivo_faith
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Trecand peste faptul ca ramane de vazut pe cine a anatemizat Sf Ap Pavel, problema majora nu este ce au in comun ortodocsii si adventistii, ci ce ai in comun tu si Hristos. Asta ar trebui sa-l framante pe orice crestin ravnitor. Apartenenta la o Biserica nu are nici o valoare daca nu e insotita de un caracter frumos si smerit , de calauzirea lui Hristos, de renuntare la sine si dragoste de oameni.
Bun, deci incepatorul acestui thread a pus asa problema, iar eu am raspuns la subiect. Apartenenta la Biserica are valoare si inca valoare suprema, atata timp cat se face asa cum trebuie. Lucrurile sunt foarte clare din punct de vedere eclesiologic: noi cu sectarii nu avem nimic in comun pentru ca ei nu sunt biserica, ci secte. Pe de alta parte, relatia noastra personala cu Dumnezeu depinde fundamental de faptul daca facem sau nu parte din Sfanta Biserica. Un "credincios" sectar nu Il poate cunoaste realmente pe Dumnezeu, tocmai datorita faptului ca este in afara lucrarii Duhului Sfant din Sfanta Biserica. Fiind in afara Sfintei Biserici este evident ca el nu beneficiaza si nici nu poate beneficia de oportunitatea de a Il cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu, si anume in Iisus Hristos prin Duhul Sfant. Pentru ca Hristos este Calea, Adevarul si Viata, iar Mantuitorul se face cunoscut oamenilor launtric, mistic doar in Duhul Sfant.

Pe de alta parte, in evanghelia dupa sfantul Ioan, Iisus spune foarte clar ca aceasta este viata vesnica sa Il cunoasca pe Tatal singurul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Hristos pe care L-a trimis. Ori atata timp cat Hristos se cunoaste cu adevarat in Euharistie, adica in unirea credinciosului deplina cu El fara confundare, si atata timp cat sectarii nu au Sfanta Euharistie, devine evident ca sectarii nu au cunoasterea adevarata si deplina a Mantuitorului si nici nu o pot avea, pentru ca singuri s-au exclus de la masa comuniunii si de la Biserica cea adevarata.

Pe de alta parte, credinta fara comuniune este o credinta searbada, care risca foarte usor sa se usuce si sa moara, daca nu este hranita de adevarata hrana care este Trupul euharistic al Domnului, si daca nu este adapata de adevarat bautura care este Sangele euharistic al Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos. Aceasta impartasire de Domnul este cea care mentine permanent adevarata relatie a noastra cu Iisus Hristos, si prin El cu Insusi Tatal. Lipsa impartasirii cu Domnul cel inviat si inaltat la ceruri, a impartasirii reale, sacramentale risca sa duca la o credinta moarta, formala, rationala, pietista. Inca o data, adevarata credinta in Iisus Hristos are nevoie de aceasta impartasire, de aceasta unire cu El pentru ca noi sa ramanem permanent in vita care este Hristos, si pentru a fi mereu hraniti pentru viata vesnica, care este Domnul nostru.
Vechi 10.06.2010, 23:15:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Așa să stea lucrurile oare ? Ia să le luăm pe rând:

Citat:
1. Trinitate
Din câte știu, există cel puțin o sectă care nu crede în Trinitate sau care are un fel foarte special de a propovădui Trinitatea: sunt "Martorii lui Iehova" și pot fi văzuți în orice parc bucureștean. Abia așteaptă să fie și ascultați.

Citat:
2. Sfânta Scriptură
Totul diferă aici. Începând cu Sfânta Scriptură însăși. Încât, atunci când aud că am în comun Sf Scriptură cu protestanții, trebuie să întreb: care scriptură ? Mai diferă mici "amănunte", cum ar fi: interpretarea Sfintei Scripturi, răspunsul la întrebarea "cine este autorizat să interpreteze Sf Scriptură", și altele.

Citat:
3. Importanța închinării
Iarăși, totul diferă aici. De la întrebarea: "la cine ne închinăm" până la întrebarea "cum ne închinăm".

Citat:
Care păcat ? De unde vine păcatul ? Care este momentul în care scăpăm de păcate ? Cum ne împotrivim lui ? Iată, tot atâtea răspunsuri nu numai diferite, dar aflate la antipozi.

Citat:
Care Isus ? Protestanții cred că Isus Omul S-a născut din Fecioara Maria. Noi credem că Isus, atât Dumnezeu cât și om, S-a născut din Fecioara Maria. Nu e greu să cazi de acord că un om s-a născut din alt om. E mai greu să cazi de acord că Maria este Maica lui Dumnezeu (Theotokos).

Citat:
Ați vorbit cu toți frații dv protestanți despre asta ? Și cu mormonii ? Și ce au spus ?

Citat:
7. Iisus a suferit, a murit pe cruce și a înviat pentru mântuirea noastră, a păcătoșilor
De ce să fi făcut Isus asta ? E ilogic. În absența păcatului ancestral, nu are rost nici suferința, nici moartea sa. Dacă la naștere am fost liber de păcat, dacă destinația mea normală este raiul, atunci de ce să sufere și să fi murit Isus pentru mine ?

Citat:
Și cum ne identificăm cu El ? Cum ne îmbrăcăm cu El ? Asta contează, recunoașterea faptului că e singura cale către Dumnezeu nu e suficientă ca să și pășim pe această cale.

Citat:
Când ? Ați vorbit cu adventiștii despre asta ? Și ce au zis ?

Citat:
Altă deosebire. Noi credem că deja i-a luat și că sunt acolo ai Lui.

Citat:
Dacă cere asta, atunci de ce pastorii dv se "căsătoresc" homosexual ?

Deci, nu toate, ci niciunul dintre aspectele prezentate nu este comun.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 10.06.2010, 23:27:34
ivo_faith
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
1. Trinitate
2. Sfânta Scriptură
3. Importanța închinării
Bine, deci asa-zisa voastra credinta in primul rand ca nu este a voastra decat pentru ca ati furat-o efectiv de la Sfanta Biserica si ati modificat-o cum ati crezut unii sau altii. Si te rog sa termini cu tentele astea ecumeniste, nu ecumenice, ca nu ai nici o sansa decat cum v-am mai spus cu cei care sunt prunci in treburile duhovnicesti sau cu cei care sunt neluminati (neinitiati, nebotezati). Cu ortodocsii e mai greu ba baiatule pentru ca noi ne uitam in spate si e plin de sfinti, voi va uitati in spate si e gol de sfinti. Noi suntem pe o temelie foarte tare care este Hristos si toata biserica sfintilor, pe cand temelia voastra este un nu stiu care om!!!
Vechi 10.06.2010, 23:29:48
Banned

Implicit Pentru dl. M.D.

Domnule Mihnea, vedeti ca am scris si unele mai "negre" cu o postare mai sus.
Poate ar trebui sa meditati profund asupra punctului 2.

Ati tras-o de par pana au iesit toate strambe.
Daca ati fi contestat un singur punct sau cateva si le-ati fi si argumentat serios v-as fi raspuns, dar asa am impresia ca doriti doar sa va dati in spectacol.

Multe binecuvantari...

Last edited by penticostalulmantuibil; 10.06.2010 at 23:32:58.
Vechi 10.06.2010, 23:44:09
Banned

Implicit

Mi-ati cerut ca atunci cand vorbesc cu dumneavoastra sa nu ma mai adresez cu "frate".

In schimb nu ezitati sa ma numiti:

Citat:
Bai nepoate,
si
Citat:
ba baiatule
E posibil sa fiti de varsta copiilor mei, poate nu v-ar sta rau sa fiti putin mai politicos.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42