![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asta genereaza o astfel de abordare in care unii ar fi depozitarii tuturor adevarurilor iar restul sunt vai de capul lor. "Necredincios" nu este cineva care nu e ca mine, ci unu' care cu buna stiinta da cu piciorul Evangheliei. |
|
|||
|
|||
![]()
inainte de Marea Schisma, eram numiti "crestini". nicidecum, ortodox, adventist, catolic, baptist si asa mai departe ca sunt mii de religii. nici mie nu mi-a venit sa cred cand am citit cate sunt si unele inca nu am fost declarate oficial O_O deci ar fi multe, mult mai multe decat ne credem. o sa ajungem sa isi faca fiecare familie sau fiecare om propria lui religie si atunci ar fi absurdul absurdului :| o mare prostie daca s-ar ajunge si la asta...
apoi tot ce se intampla acum e din cauza religiei, corect? ceea ce mi se parea aiurea >.< |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binenteles, asta nu l-a impiedicat sa-i persecute pe anabaptisti care desi subscriau acestui principiu, au refuzat sa fie lutherani. Si de atunci, toti cei care au crezut minciuna gogonata a lui Luther, isi fac noi secte si sectuletze, pana cand bine ai observat, se ajunge ca fiecare sa-si declare propria casa biserica deplina. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Secte care dainuie pana astazi, unele dintre ele laudandu-se chiar cu 2 milenii de experienta, care s-au pus ele in fata si pe Dumnezeu l-au lasat la urma, ca pe o zeitate principala, la care mai apelam din cand in cand de ochii lumii, dar in rest facem cum ne taie capul sau ascultand cuminti de ce ne spune "biserica", care stie bineinteles voia Domnului si trebuie sa luam aminte chiar daca de multe ori sfideaza Cuvantul lui Dumnezeu sau lezeaza demnitatea persoanei prin tot felul de practici.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Prin faptul ca va credeti fiecare un mic Papa infailibil in intelegerea Scripturii? Prin faptul ca nu sunteti atei sunteti neaparat si mantuiti, indiferent cat de deformata ar fi credinta si practica voastra "crestina"? Citat:
Citat:
Citat:
Cred ca asta va fi si o scuza ateilor din Occident, care n-au avut sansa sa cunoasca crestinismul autentic. Faptul ca au facut misto de o erezie crestina, nu cred ca e un sacrilegiu, mai degraba cei care s-au facut vinovati de promovarea sacrilegiului ca si "crestinism" (pur si simplu, daca iti place tie) se vor face vinovati si pentru sufletele lor, si pentru cei care i-au smintit. Dincolo de bunele intentii, care stim cu totii ca pot duce f. usor la iad. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca atunci cand te referi la 2000 de ani de crestinism nu ai in minte biserica ce pe nedrept se numeste drept credincioasa, nu de altceva dar ar fi o mare nedreptate. Intr-adevar, gruparile religioase aparute mai tarziu au ramas cu unele neintelegeri, dar ce e mai grav: sa stai cu ratacirile sub nas 2000 de ani sau doar de vreo cateva sute? Asta ca sa nu spun in biserica ce se lauda cu 2 milenii de viata de credinta ratacirile sunt cu mult mai multe decat la aceste biete biserici aparute mai curand, iar pentru a fi dovedite nici macar nu ai nevoie de Scriptura, ci doar de putina minte si bun simt. Luther nu are nici o evanghelie a lui, nici biserica, nici nimeni, evanghelia e una singura si cu asta basta. Si nu mai veniti cu reactii din astea copilaresti, ca nu oricine poate pricepe Scriptura. E adevarat, sunt unele chestiuni de profunzime, dar asta nu justifica falsul grosolan al unor explicatii si interpretari atat de trase de par ale unora(se stiu ei)ca si un copil isi da seama. La studiu, nu la luat pareri, explicatii mestecate de altii, si prost pe deasupra. Apar in "epistola" ta expresiile "crestinism autentic" si "erezie crestina", probabil prima face referire la gruparea de doua ori milenara, iar cea de-a doua la "amaratii" astia aparuti mai de curand care "strica" populatia, numai ca nici unii nici altii nu vor reusi sa prosteasca pe cei, putini ce-i drept, care verifica orice lucru mai intai asa cum faceau unii pe vremea apostolului Pavel care cercetau la sange ce li se propovaduia ca sa stie sigur daca e de la Dumnezeu sau sunt doar ganduri ale unui om. Nu se mentioneaza daca s-au smintit din asta, probabil ca nu. In finalul scrierii tale apare si ideea conform careia, nu-i asa, daca cineva se desprinde de gruparea dublu milenara va avea de suferit si el si cei pe care slabi gasindu-i i-a condus de la o ratacire mai mare la una mai mica. In realitate de asta e vorba, dincolo de cuvinte mari si pompoase. Bineinteles, sfarsitul "necredinciosilor" va fi in iad, unde vor fi chinuti ca sa se invete minte. Last edited by almaris; 16.03.2010 at 15:01:12. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Ai timp de pierdut sau oricum esti platit la cuvant/ora..etc? Citat:
Dar vezi tu, noi nu suntem protestanti si chiar si tu nu esti chiar asa de capul tau, mai sunt altii care gandesc identic si la fel deci se poate spune "voi". Citat:
Ei vai, cine si-a gasit sa ceara dreptate.. Citat:
Dar probabil nu vorbim de acelasi Dumnezeu, desi folosim termeni identici. Citat:
Citat:
Totusi, as as adauga ca este nevoie si de Scriptura (nu in ultimul rand), nu ea ar trebui sa fie reperul? Sau pe moment (numai, oare?) ai pierdut busola? Citat:
Citat:
Si apropo, toti se considera la fel de sinceri, informati, abilitati, etc. ca si tine. Citat:
Citat:
Sigur ca asa zisul "studiu" este "luati si inghititi, ca asta e ceea ce avem, daca nu va place aia e usa". Si daca iti place acolo si nu vrei sa vezi cladirea adunarii pe din afara, sigur ca inghiti tot "studiul". Citat:
Poate ca Dumnezeu le va tine cont de asta. Citat:
Pentru naivi desigur. Care nu sunt putini. Deci n-ar trebui sa fii printre cei naivi, nu? Ei bine... Citat:
Poti sa ne dai niste exemple cam ce "verificari" se faceau? Esti sigur ca nu au fost unii care sa le zica Apostolilor: "nu e asa cum ziceti voi, e altfel"? Astept un raspuns documentat. Citat:
Aderenta la crestinismul autentic este o conditie necesara dar nu suficienta. Si stai linistit, din punctul meu de vedere, justificat atat igenic/sanitar cat si prin liberul arbitru, ouale stricate e cel mai bine sa stea in acelasi cos, asa ca nu ma supar daca mai vin unii sa le stranga din cand in cand ca sa le puna in cosul potrivit. Citat:
Si daca pentru o clipa ti-ai pierdut increderea in "evanghelia dupa Luther" care zice ca esti mantuit oricum, atat timp cat nu esti ateu, si ceea ce am scris mai sus te impinge cumva la ideea de responsabilitate si iti da nopti nedormite ca celui anterior mentionat, poti fi un Luther2 si pentru un somn spiritual linistit, poti sa apelezi la varianta de "evanghelie" a neosaducheilor nostri (adventisti, iehovisti) si sa-ti spui ca numai cei buni vor culege roadele cei rai vor fi re-creati pentru a mai fi inca o data eliminati (eutanasiati?). Redundant as zice, capricios, ca sa nu mai vorbim ca Dumnezeu devine astfel si creator al raului, dar daca biblia din buzunarul tau iti zice asta, cine sunt eu sa ma cert cu ea? Sau cu pretentiile tale de infaibilitate? Asa ca oricum ai da-o daca nu iese bine, nici prea rau nu poate fi, somn usor in continuare. Last edited by AlinB; 16.03.2010 at 16:25:34. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ei bine...nu sunt. Sau macar sunt naiv in dreptul meu prin ceea ce cred eu, spre deosebire de tine care esti naiv prin prisma a ceea ce te-au convins altii, care nestiutori fiind ori rau intentionati ti-au sugerat ca nu e bine sa iti pui mintea un pic la contributie, pentru ca s-ar putea sa fie o ispita a celui rau. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca vroiam sa dorm luam si eu ca tine o invatatura mestecata de altii, daca o luam asa, tu dormi demult saracul de tine, linistit ca altii "vegheaza" pentru tine, gandesc pentru tine, mijlocesc pentru tine etc. Last edited by almaris; 18.03.2010 at 16:33:29. |
|
|||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
![]() Citat:
Ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Citat:
Stiu, asta e unul din nu-tocmai-rarele momente in care nu-ti mai place Biblia. Citat:
Scrie in Biblie despre asta. 2Tim 3:13 2Petru 2:1,2 2Petru 3:16,17 etc. Citat:
Ca nu stii tu, e altceva. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca n-are botezul nici o valoare, atunci acuzatiile tale sunt egale cu zero. Daca tii sa le dai substanta, atunci trebuie sa recunosti si validitatea si puterea botezului de a influenta oarecum alegerile ulterioare ale individului. Eu cred ca o caracteristica a mintii bolnava este aceea ca se zbate intre doua realitati pe care le imbratiseza si respinge in acelasi timp, deci mai usor cu acuzatiile, priveste mai intai la tine doctore.. Citat:
Citat:
Dar ma rog, nu putem cere de la tine imposibilul, nu-i asa? Citat:
Citat:
![]() Ei bine..calitatile tale de inchipuit medium telepatic sau individ intelectual/spiritual si mai stiu ce impresii ai tu despre tine..sunt 100% gresite. Daca te intereseaza asa..marginal, am ridicat manusa provocarilor de genula sta nu o data si stii ce? Spre stupoarea ta trebuie sa-ti marturisesc ca am ramas de fiecare data in final ca ortodoxia are dreptate. Iar protestantismul este ridicol. In cel mai bun caz. Citat:
Se pare ca in afara de a repeta papagaliceste si obsesiv anumite afirmatii, nu stii altceva. Decat sa-i acuzi pe altii de lipsurile tale, se pare. Citat:
Repetarea obsesiva a unei realitati "wanna be" nu o transforma in realitate concreta. Citat:
Eu cred ca doar un crestin de mana a 7a nu l-ar deranja strambarea intentionata a Scripturii. Culmea e ca tocmai astia tipa sus si tare "Sola Scriptura". Citat:
Citat:
O..da, asta da ironie dar nu este a mea, este a diavolului. Citat:
Citat:
Citat:
Nici un ortodox care stie ce e aia pocainta nu ar face greseala sa atribuie pe nedrept sectarilor acest nume, cand ei stiu ca apucaturile lor n-au nici o legatura cu pocainta. Citat:
Citat:
Last edited by AlinB; 22.03.2010 at 19:29:24. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]()
Asta asa e.
Buna trimiterea, numai ca acolo nu scrie despre cine crezi tu. Citat:
Bine ar fi sa fie asa. Ma mir, de obicei nu faci asta. Citat:
Citat:
Sunt convins, mai ales ca din cealalta parte se vede la fel Realitatea este ca nici nu ii converteste pe bune, nici botezul nu are valoare. Singurul lucru care ramane este ca mai tarziu respectivul se declara crestin in baza scaldatului realizat la varsta de cateva saptamani fara sa aiba, in marea majoritate a cazurilor, vreo tangenta cu crestinismul. A fost scutita mama copilului de o baie pe ziua aceea si atat. Citat:
Citat:
Ma bucur ca macar tu ai observat acest lucru. Citat:
Citat:
In cazul a destul de putini. Citat:
Citat:
Citat:
Sola Scriptura este un principiu absurd in sensul ca nimeni nu traieste numai si numai dupa Scriptura. Citat:
Citat:
Pe verificate? Citat:
Citat:
Nu ma "arde" pentru ca nu imi pasa de modul de gandire al altora, de felul lor de a vedea lucrurile. Era doar o constatare dupa multele tale randuri scrise in care se vede "comoditatea spirituala" de care ii acuzi pe altii. Last edited by almaris; 22.03.2010 at 23:04:57. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|