Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2010, 07:20:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule Dragomir, cinstit si corect ar fi sa remarcam cateva lucruri:

Biserica lutherana suedeza nu este totuna cu biserica penticostala, la fel cum sedevacantistii nu sunt tot una cu BC, si puciosii nu sunt totuna cu BOR.

Sa nu cadem in capcana de a folosi termenii-umbrela dincolo de semnificatia lor.

Din cate stiu, pozitia penticostalilor fata de homosexualitate este destul de clara.

Pe de alta parte, afirmatia penticstaluluimantuibil, chiar daca a folosit o exprimare nefericita, are si ea un sambure de adevar. Chiar daca numai unu la suta din tot scandalul de presa cu privire la pedofilia clericilor catolici este adevarat, tot trebuie sa ne ingrijoram.

Si nu vorbim doar despre faptul ca unii preoti sunt pacatosi, ci despre faptul ca oameni din ierarhia BC au actionat in scopul de a proteja, ascunde sau tine asemenea indivizi departe de actiunea legii seculare. Sigur, nu este pozitia oficiala a Bisericii, dar sunt actiunile unor prelati ai Bisericii.

Ca sa fiu mai clar, si sa intelegeti de ce sunt amarat si indurerat. Parohia mea apartine ordinului salvatorian. Parintele care m-a catehizat, primit in mod oficial in BC, spovedit si impartasit pentru prima oara, este frate salvatorian.

Nici despre el, nici despre ceilalti parinti ai parohiei sau ai manastirii salvatoriene din Timisoara sau despre operele lor de caritate nu am de spus decat cuvinte bune.

Dar ce sa spun despre faptul ca la casa generalatului ordinului, din Roma, un salvatorian american care este acuzat oficial, in statul sau de origine, de molestarea unor minori, traieste bine mersi de mai multi ani si refuza sa se intoarca in SUA, in vreme ce autoritatile americane nu-l pot extrada pentru ca nu exista tratat de extradare cu Vaticanul ?

Superiorii ordinului l-au "sfatuit" sa se intoarca in SUA, pentru a-si rezolva situatia cu justitia de acolo, dar el a refuzat, si in consecinta traieste bine mersi si slujeste drept secretar al generalatului ordinului ? Oare nu se impunea o sanctiune - nu fata de presupusa infractiune, raportat la care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, ci fata de refuzul sau de a asculta de mai marii propriului ordin ?

Si daca mie, in calitate de laic catolic, asemenea situatii imi lasa un gust amar, de ce sa ne miram ca un protestant are rezerve in a se intoarce la credinta Bisericii ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42