![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Din moment ce raiul exista chiar in acest moment (nu e Pamantul innoit dupa inviere), nu vad, de suntem vrednici de imparatia cerurilor, de ce ar trebui sa mai asteptam intr-o stare de inconstienta dobandirea acestuia.
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. 3. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe S 4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Cum adica in afara de trup? Ce sa fie in afara acestuia? |
|
|||
|
|||
![]()
un suflet nu doarme, atunci ce rosr ar mai avea sa se vb de rai si iad, hai sa facem ce vrem ca oricum vom dormi pe urma nu?
logic ca exista judecata de apoi si restul le stiti, cititi cele 24 de vami. nu sunt vreo desteapta dar asa gandesc eu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca raiul exista chiar in acest moment, nu desfiinteaza ceea ce a spus Domnul Iisus Hristos: "iarãsi voi veni si vã voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu."(Ioan 14:3). Daca El a spus ca va reveni sa ne ia, eu zic sa-L credem si sa-L asteptam. Citat:
2. Prin "afara din trup" se intelege ca era vorba despre o viziune. Si Sfantul Apostol Ioan a avut astfel de viziuni, cand a scris Apocalipsa. Si El a vazut ce ne-a pregatit Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, nu se incheie totul cu aceasta moarte. Urmeaza revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor, judecata si rasplata. Toate acestea, sunt descrise in Sfanta Scriptura, in repetate randuri si cu mare limpezime. Ca exista judecata de apoi, sunt de acord. Restul (24 vami si altele) intra la categoria basme infricosatoare. Sfanta Scriptura nu pomeneste de asa ceva. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli ne invata altfel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin afara din trup se intelege afara din trup..daca era vorba de viziune se punea problema rapirii propriu-zise (nu stiu daca rapit sau ...visand, de exemplu), nu a rapirii intr-un fel sau altul. Ca si viziuni daca are un om tot in trup ramane. Majoritatea versetelor care fac referire la moarte ca fiind un somn adanc sunt din Vechiul Testament. Am spus ca ortodocsii sunt de acord ca dupa moarte nici dreptul, nici pacatosul nu se duceau nici in rai, nici in iad, dar asta inainte de inviere. Si cu invierea s-au schimbat multe printre care si faptul ca portile raiului s-au deschis. Last edited by Laur28; 13.06.2010 at 17:05:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca citeati din Sfanta Scriptura, macar versetele in discutie, vedeati ca este se vorbeste chiar de o rapire: "Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu stiu; fie în afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost rãpit unul ca acesta pânã la al treilea cer. si-l stiu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie Cã a fost rãpit în rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului sã le grãiascã."(2 Corinteni 12:2-4) Citat:
2. Din ce invataturi ati tras concluzia, ca una din schimbarile aduse de invierea Mantuitorului ar fi deschiderea portilor raiului? Pun aceasta intrebare, deoarece nici Domnul Iisus Hristos si nici Sfintii Sai Apostoli nu ne invata asa ceva. Prin jertfa, invierea si inaltarea Mantuitorului, noi am primit posibilitatea iertarii, invierii si mostenirii vietii vesnice. Altfel, portile raiului ar putea sa stea mult si bine deschise. Nu aceste porti erau problema pe care a "rezolvat-o" Domnul Iisus Hristos, ci starea noastra pacatoasa, prin care eram pierduti, fara nici o sansa. |
|
||||
|
||||
![]()
Am spus eu ca nu a fost vorba despre o rapire? Si cum credeti ca le-am postat: am luat un capitol din Biblie la nimereala si am ales versetele cu degetul? Dvs. ati spus ca "in afara de trup" inseamna viziune. Si tocmai pentru ca am stabilit ca e clar vorba despre o rapire, ipoteza viziunii cade. Daca nu era sigur de aceasta, nu mai ajungea la concluzia ca a fost rapit. Adica nu se mai intreba daca a fost luat la Cer pentru cateva momente sau a avut o viziune si sa spuna ca nu stie, ca mai apoi sa ne ofere raspunsul ca a fost rapit. Problema se pune a rapirii trupului sau a altceva din trup. Si acel altceva este sufletul care ramane nemuritor si dupa moarte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam indrazneata concluzia. Sufletul este muritor. O spune Sfanta Scriptura (vezi Ezechiel 18:20). Sfantul Apostol Pavel a avut, o vedenie, o viziune, un vis; nici el nu stie. Ca a fost in trup sau Dumnezeu a pus in mintea lui acea viziune; de asemenea nu stie. Oricum, pasajul pe care l-ati ales nu vorbeste despre "sufletele nemuritoare ale mortilor" (fantome - in limbaj mai pe inteles). Cred ca ne-am indepartat de subiect. P.S. Nu mi-ati raspuns la o intrebare: unde au fost dusi cei ca Enoh sau Ilie, daca portile raiului nu erau deschise pe vremea lor? |
|
||||
|
||||
![]()
Unde scrie ca au fost dusi in rai?
|
|
||||
|
||||
![]()
Stie cu certitudine ca a fost rapit. Nu ca a visat. Daca visa, daca avea o viziunea, o vedenie, tot in trup ramanea. Si nu ne-am indepartat deloc de scop. Sunt versete care sa dovedeasca existenta acelei forte animatoare din om, forta care nu se stinge nici dupa moarte. Si daca nu moare o data cu trupul, se duce undeva.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Semnele mortii | Ionut27 | Generalitati | 9 | 14.10.2013 18:34:53 |
Anuntul mortii | Ioan-Victor | Generalitati | 16 | 26.09.2010 07:24:20 |
Inaintea mortii | mara2008 | Generalitati | 9 | 25.08.2008 12:23:15 |
inaintea mortii! | vanesa | Intamplari adevarate | 17 | 30.10.2006 09:11:14 |
|