Citat:
În prealabil postat de Laur28
Stiu ca nu era mort. Dar raiul exista in acel moment, deci si acum.
Prin afara din trup se intelege afara din trup..daca era vorba de viziune se punea problema rapirii propriu-zise (nu stiu daca rapit sau ...visand, de exemplu), nu a rapirii intr-un fel sau altul. Ca si viziuni daca are un om tot in trup ramane.
|
1. Nici Sfantul Apostol Pavel nu stie cum a avut acea viziune (in trup sau in afara de trup);
2. Daca citeati din Sfanta Scriptura, macar versetele in discutie, vedeati ca este se vorbeste chiar de o rapire:
"
Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu stiu; fie în afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost rãpit unul ca acesta pânã la al treilea cer. si-l stiu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie
Cã a fost rãpit în rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului sã le grãiascã."(2 Corinteni 12:2-4)
Citat:
În prealabil postat de Laur28
Majoritatea versetelor care fac referire la moarte ca fiind un somn adanc sunt din Vechiul Testament. Am spus ca ortodocsii sunt de acord ca dupa moarte nici dreptul, nici pacatosul nu se duceau nici in rai, nici in iad, dar asta inainte de inviere. Si cu invierea s-au schimbat multe printre care si faptul ca portile raiului s-au deschis.
|
1. Daca numai dupa invierea Mantuitorului s-au deschis portile raiului, unde credeti ca au fost dusi oameni ai lui Dumnezeu, precum Enoh si Ilie, care nu au cunoscut moartea ci au fost inaltati la cer cand inca erau in viata pe acest pamant?
2. Din ce invataturi ati tras concluzia, ca una din schimbarile aduse de invierea Mantuitorului ar fi deschiderea portilor raiului? Pun aceasta intrebare, deoarece nici Domnul Iisus Hristos si nici Sfintii Sai Apostoli nu ne invata asa ceva.
Prin jertfa, invierea si inaltarea Mantuitorului, noi am primit posibilitatea iertarii, invierii si mostenirii vietii vesnice. Altfel, portile raiului ar putea sa stea mult si bine deschise. Nu aceste porti erau problema pe care a "rezolvat-o" Domnul Iisus Hristos, ci starea noastra pacatoasa, prin care eram pierduti, fara nici o sansa.