Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2010, 10:47:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Cand spunem ca a platit ne referim la faptul ca a suferit consecintele pacatelor noastre. Consecinta pacatului este moartea. Omul nu a vrut sa faca ascultare desavarsita de Dumnezeu si i-a incalcat porunca, atunci firea lui a decazut. Din iubire Dumnezeu a ales sa se intrupeze pentru a ridica firea umana.
Prin botez omul e mantuit obiectiv, insa mai e nevoie si de putin efort din partea lui pentru a se intoarce de unde a cazut.
Stiu, a vrut sa ne arate ca poti fi ademenit de diavol si sa ramai curat (am avut discutii pe tema asta), adica ne-a dat un exemplu despre cum trebuie sa traim.
Esti sigur ca inainte de Hristos nu existau oameni ce incercau sa faca ceea ce Hristos a facut (adica sa incerce sa fie buni, altruisti etc)?
E chiar asa de mare lucru sa suferi consecintele pacatelor noastre? Adica, vreau sa spun, exista atitia oameni care sufera consecintele pacatelor noastre, exista atitia copii ce sufera mult mai mult decit o batjocura de citeva ore si niste cuie infipte in palma. Adica, si cu asta am terminat, interpretarea literala a suferintei lui Hristos mi se pare jenanta.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
De ce a creat Dumnezeu lumea? crisnic Intrebari utilizatori 4 23.04.2010 13:52:13