Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
De ce am face o asemenea analogie? Sa nu spun ca analogia e cam stramba, fiindca e normal ca sa parasesti fusta mamei la un moment dat.
Scopul vietii este sa te implinesti (mantuiesti). Este un lucru normal, nu egoist. Cum, unde, asta este alta treaba.
Patria unui crestin este Christendom. Atata timp cat esti in Christendom, nu esti imigrant, indiferent unde esti geografic vorbind. In Christendom nu este nici elin, nici iudeu...
|
Dumnezeu a raduit si a distribuit pamantul si patria fiecarui popor ! La marea judecata, eu cred ca se va tine cont si de nationalitate, printre altele !
Oare daca in tara noastra nu ne convine sa traim ( ca e coruptie, ca sunt prea multi tarani si prosti prin jur, ca politicienii fura, ca oamenii sunt cam lenesi,ca beau mult,ca politia nu-si face datoria totdeuna cum trebuie, justitia la fel...etc...etc...) oare trebuie atunci sa fugim la altii,ca tiganii ?!
Asa si tiganu merge unde ai e mai bine traiul,nu are nci o lege, nici o tara,tara lui e unde o duce bine ,se uraca in caruta cu coviltir, si pleaca...
Ce diferenta e intre romani si tigani, atuncea ?
niciuna !
Romanul trebuie sa aiba inaltul sentiment al datoriei (de provenienta etica germana,dealtfel ) si sa ramana in tara lui, asa cum e ea,pentru a contribui cu putinul lui, la binele comun !