Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2010, 16:27:20
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Asta nu e explicatia mea ci a preotului.
Dar se pare ca pentru tine nu are importanta cine ne invata.
imi pare rau, dar atata timp cat argumentele sunt pe langa subiect nu pot fi de acord cu ceea ce spune. nu sunt robul unor explicatii, in general iau si studiez orice explicatie mi se va sa vad dc e conforma cu realitatea, nu le iau de-a gata
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:36:37
Banned

Implicit

Citat:
Cuvintele spuse de HRISTOS lui Petru iti spun ceva referitor la biserica .Biserica a fost zidita pe Petru adica pe apostoli pentru ca ei au fost primii.
Si Petru era evreu, si deci e normala explicatia ca semintia femeii care pastra credinta lui Iisus Hristos era o parte din poporul Israel care s-a increzut in Domnul.

Citat:
Iti spune ceva tie numele de calugar asta e pustia rugaciunile lor in pustie departe de lume hraniti de DUMNEZEU prin DUHUL SFINT.
nu am auzit nicaieri de "pustia rugaciunii". Textul nu se refera la calugari plecati in pustie.

Citat:
Aripile vulturului sint vechiu si noul testament adica cuvintul LUI DUMNEZEU.
nu au cum sa fie aripile vulturului VT si NT, de unde tragi concluzia asta? Dupa cum vezi aripile vulturului sunt o modalitate prin care femeia a fugit de balaur.
Poporul Israel dupa ce a fost cucerit definit de romani a fost imprastiat in lume, au disparut ca si natie pana in 1948. Acele vremi despre care se vorbeste la asta se refera, despre perioada de pribegie a evreilor.
Faptu ca spune ca e o vreme si jumatate de vremi trebuie sa te duca cu gandul la urmatorul fapt, ca femeia se va intoarce , fuga nu a fost definitiva ci doar pt o anumita perioada. Ceea ce s-a si intamplat in anul 1948,cand evreii si-au recapatat patria.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:39:37
Banned

Implicit

Citat:
Uite ce spune biblia ce sa intimplat cind FECIOARA MARIA a vorbit Elisavetei .

39. Si in zilele acelea, sculandu-se Maria, s'a dus in graba in tinutul muntos, intr'o cetate a lui Iuda [COLOR=#0000ff]7[/COLOR],

<LI sizset="170" sizcache="0">40. si a intrat in casa lui Zaharia si i s'a inchinat Elisabetei.

<LI sizset="171" sizcache="0">41. Iar cand a auzit Elisabeta inchinarea Mariei, saltat-a pruncul in pantecele ei si s'a umplut Elisabeta de Duh Sfant,
[COLOR=#0000ff]Fc 25:11[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Lc 1:15[/COLOR]
<LI sizset="174" sizcache="0">42. si a strigat cu glas mare si a zis: "Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
[COLOR=#0000ff]Dt 28:4[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Jd 5:24[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Lc 1:28[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Lc 11:27[/COLOR]
<LI sizset="179" sizcache="0">43. Si de unde mie aceasta, sa vina la mine maica Domnului meu?

<LI sizset="180" sizcache="0">44. Ca iata, de cum a ajuns glasul inchinarii tale la urechile mele, saltat-a pruncul de bucurie in pantecele meu.

<LI sizset="181" sizcache="0">45. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor plini cele spuse ei de la Domnul".
[COLOR=#0000ff]Lc 1:20[/COLOR], [COLOR=#0000ff]In 20:29[/COLOR]

Nici aceste cuvinte nu te pot face sa crezi ?
sa cred ce? ai divagat discutia pe fel si fel de planuri ca nu mai stiu la ce astepti raspuns.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:44:42
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
imi pare rau, dar atata timp cat argumentele sunt pe langa subiect nu pot fi de acord cu ceea ce spune. nu sunt robul unor explicatii, in general iau si studiez orice explicatie mi se va sa vad dc e conforma cu realitatea, nu le iau de-a gata
Tu refuzi invataturile bisericii din care faci parte ?
Daca esti ortodox si le refuzi inseamna ca ai descoperit o informatie mult mai inalta decit invatatura lasata de SF Parinti.
Daca nu esti ortodox atunci inteleg dece nu poti sa accepti ca in apocalipsa 12 este FECIOARA MARIA.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:48:43
Banned

Implicit

Citat:
sa cred ce? ai divagat discutia pe fel si fel de planuri ca nu mai stiu la ce astepti raspuns.
Cind FECIOARA MARIA a vorbit Elisaveta sa umplut de DUHUL SFINT tu ce parere ai mai este un om pe aceasta planeta care sa poata face asa ceva prin voia LUI DUMNEZEU.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:56:38
Banned

Implicit

Citat:
Tu refuzi invataturile bisericii din care faci parte ?
Daca esti ortodox si le refuzi inseamna ca ai descoperit o informatie mult mai inalta decit invatatura lasata de SF Parinti.
Daca nu esti ortodox atunci inteleg dece nu poti sa accepti ca in apocalipsa 12 este FECIOARA MARIA.
nu accept ca in Ap 12 este vb de Fecioara Maria din motivele care ti le-am enumerat. ti-am zis sa imi demonstrezi cum se leaga versetele respective de Maria si atunci accept.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 16:58:02
Banned

Implicit

Citat:
Cind FECIOARA MARIA a vorbit Elisaveta sa umplut de DUHUL SFINT tu ce parere ai mai este un om pe aceasta planeta care sa poata face asa ceva prin voia LUI DUMNEZEU.
In primul rand Dumnezeu e cel care a umplut-o de Duhul Sfant, nu fecioara Maria. Fecioara Maria nu putea transmite Duhul Sfant.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 17:15:46
Banned

Implicit

Citat:
Si Petru era evreu, si deci e normala explicatia ca semintia femeii care pastra credinta lui Iisus Hristos era o parte din poporul Israel care s-a increzut in Domnul.

nu am auzit nicaieri de "pustia rugaciunii". Textul nu se refera la calugari plecati in pustie.

nu au cum sa fie aripile vulturului VT si NT, de unde tragi concluzia asta? Dupa cum vezi aripile vulturului sunt o modalitate prin care femeia a fugit de balaur.
Poporul Israel dupa ce a fost cucerit definit de romani a fost imprastiat in lume, au disparut ca si natie pana in 1948. Acele vremi despre care se vorbeste la asta se refera, despre perioada de pribegie a evreilor.
Faptu ca spune ca e o vreme si jumatate de vremi trebuie sa te duca cu gandul la urmatorul fapt, ca femeia se va intoarce , fuga nu a fost definitiva ci doar pt o anumita perioada. Ceea ce s-a si intamplat in anul 1948,cand evreii si-au recapatat patria.
Petru nu era israelit ci crestin.
Simon insa da era israelit.
Dar tu nu poti intelege acest lucru acum .
Biserica se construeste pe oameni nu pe pamint de asta se spune in apocalipsa ca veti fi stilpi in templu.

Ce pustia rugaciunii vezi tu ?
Nu se refera la calugari ci ca biserica la inceput a fost in pustie prin faptul ca nu era acceptata de popoare si era prigonita ear calugarii(reprezentind modul vechi al bisericii adica izolarea de restul lumiii) prin aceasta departare de lume simbolizeaza aceasta biserica .

Eu nu trag nici o concluzie cu aripile vulturului ci preotul spune asta daca ai fi citit ce am postat din talmacirile preotilor ai fi vazut .Daca ai sta si ai analiza bine ceea ce spune talmacirea preotului referitor la aripile vulturului ca ele reprezinta VT si NT ai vedea ca si tu te poti apara de rau (satan) prin acelas mod adica acceptind CUVINTUL LUI DUMNEZEU care este trecut in aceste carti care impreuna formeaza biblia.

Cum poti tu sa te aperi de cel rau (satan) ?

Daca ai cauta mai bine ai vedea ca poporul Israel nu a disparut cum zici tu si daca nu ma crezi intreba un Israelit.Daca faci comparatie cu celelalte popoare care erau imperii atunci putem spune ca poporul Israel nu a existat decit din anul 1948 de cind sa declarat stat independent.

Semnele care sint aratate au si conotatie spirituala nu numai fizica si e greu ca noi singuri sa putem interpreta cum ne vine noua bine la credinta pe care o manifestam si care e mai mult materialista.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 17:32:00
Banned

Implicit

Citat:
nu accept ca in Ap 12 este vb de Fecioara Maria din motivele care ti le-am enumerat. ti-am zis sa imi demonstrezi cum se leaga versetele respective de Maria si atunci accept.
Pai tiam demonstrat ca acel copil nu putea sa fie nascut de un popor ci de o femeie care este FECIOARA MARIA pentru ca asa a zis DUMNEZEU cind a dat prorocilor din vechime toate cite leau scris despre FECIOARA.
FECIOARA MARIA este reprezentata si ca biserica LUI DUMNEZEU pentru ca din EA sa nascut IISUS HRISTOS asta nu inseamna ca poporul Israel nu a avut nici o contributie ci ca in FECIOARA MARIA a fost inplinirea poporului Israel pentru ca dintrun Israelit sa nascut IISUS HRISTOS.
De asta se spune ca de la Israel va veni MINTUIREA adica se va naste dintrun om Israelit dar noi stim ca MINTUIREA ESTE DATA DOAR DE DUMNEZEU si nu poate un popor sa dea MINTUIRE nimanui.

Dar tu nu vrei sa accepti asta nu ca eu nu pot sa iti demonstrez de fapt eu nu pot sa iti demonstrez ci biblia insasi iti arata dar tu nu vrei sa vezi asta ci o tii pe a ta sau invatatura altora.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 17:32:58
Banned

Implicit

Citat:
Petru nu era israelit ci crestin.
Simon insa da era israelit.
Dar tu nu poti intelege acest lucru acum .
Biserica se construeste pe oameni nu pe pamint de asta se spune in apocalipsa ca veti fi stilpi in templu.
Petru era evreu din galileea. Si era si crestin, cele 2 declaratii nu se exclud una pe alta.
Ce anume nu pot intelege? ca petru nu era evreu? asta nu am cum sa inteleg si sa accept deoarece petru era evreu indiferent de ce crezi tu.

Citat:
Ce pustia rugaciunii vezi tu ?
Nu se refera la calugari ci ca biserica la inceput a fost in pustie prin faptul ca nu era acceptata de popoare si era prigonita ear calugarii(reprezentind modul vechi al bisericii adica izolarea de restul lumiii) prin aceasta departare de lume simbolizeaza aceasta biserica
La inceput insemnand cati ani? Biserica a fost in lume, desi a suferit prigoana, dc ne gandim cum erau omorati in imperiul roman si nu numai. Ce iti spune tie Corintul, Roma, Efeseni etc? Ti se par ca ar fi biserici din pustie?

Citat:
Eu nu trag nici o concluzie cu aripile vulturului ci preotul spune asta daca ai fi citit ce am postat din talmacirile preotilor ai fi vazut .Daca ai sta si ai analiza bine ceea ce spune talmacirea preotului referitor la aripile vulturului ca ele reprezinta VT si NT ai vedea ca si tu te poti apara de rau (satan) prin acelas mod adica acceptind CUVINTUL LUI DUMNEZEU care este trecut in aceste carti care impreuna formeaza biblia.
Femeia nu s-a aparat de balaur ci a fost dusa departe de fata lui.
Stiu ca prin Cuvantul Domnului ma pot apara de cel rau si asta e scris cat se poate de clar in Efeseni 6.

Citat:
Cum poti tu sa te aperi de cel rau (satan) ?
Prin Cuvant,post si rugaciune. Si in primul rand prin mila Domnului.

Citat:
Daca ai cauta mai bine ai vedea ca poporul Israel nu a disparut cum zici tu si daca nu ma crezi intreba un Israelit.Daca faci comparatie cu celelalte popoare care erau imperii atunci putem spune ca poporul Israel nu a existat decit din anul 1948 de cind sa declarat stat independent.
poporul evreu a disparut ca si entitate politica. Statul evreu s-a reinfiintat in anul 1948.
Si a fost stat si inainte de anul 132 cand a disparut definitiv pana in 1948. Desi era sub ocupatie romana era un stat de sine statator. Avea imparat(Irod) etc.

Citat:
Semnele care sint aratate au si conotatie spirituala nu numai fizica si e greu ca noi singuri sa putem interpreta cum ne vine noua bine la credinta pe care o manifestam si care e mai mult materialista.
Explicatia pe care ti-am dat-o se potriveste contextului si mai mult de atat, istoria a dovedit-o ca reala. Insa ceea ce insinuezi tu si altii, cum ca femeia ar fi fecioara Maria, nu are acoperire nici in contextul respectiv nici in istorie.
Mai mult de atat, la momentul scrierii Apocalipsei(anul 68-69) fecioara Maria murise(in jurul anului 45). Ori cum s-ar fi putut referi profetia la Maria, cu dusul in pustie pt o vreme si jumatate de vreme, dc ea deja era moarta? Asta e o alta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iacov si Isav(Esau) sau Edom. Danut7 Din Vechiul Testament 2 24.01.2011 01:29:52
Evanghelia lui Iuda ben_gal Iudaismul 7 15.04.2010 17:43:32
Cu cine s-a luptat Iacov si de ce? Agkelos Din Vechiul Testament 12 21.09.2009 11:19:24
Un verset din Evanghelia de azi achimovjan Generalitati 131 18.07.2008 23:42:09
Fericitul Iacov Talikis jenica Mari Duhovnici si predicile lor 6 19.09.2007 22:04:53