Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2010, 17:22:09
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Eu ti-am spus. Prin evolutie inteleg sa se transforme in ceva cu totul nou, superior. Adica o specie sa dea nastere unei alte specii. Daca din cauza unei bombe nucleare, supravietuitorilor le cresc solzi in decursul a 500 de ani, pentru mine asta nu e evolutie. Nu e specie noua. E acelasi om, dar cu niste trasaturi noi care sa-i permita sa traiasca. Daca omul in trecut era mai cocosat, mai paros si mai prost, din cauza conditiilor de mediu dificile (lipsa unui adapost modern, lipsa igienei si altele), iar in prezent e cum e, pentru mine asta nu e evolutie. Nu e alta specie. E adaptare.
Dupa tine evolutia este ca si cum seara ai avea in curte o gaina si dimineata te-ai trezi cu o vaca (ca exemplu)?
Dadeai un exemplu cu retragerea picioarelor la balene. Ce voiai sa argumentezi cu asta?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 19:29:05
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dupa tine evolutia este ca si cum seara ai avea in curte o gaina si dimineata te-ai trezi cu o vaca (ca exemplu)?
Nu
Citat:
Dadeai un exemplu cu retragerea picioarelor la balene. Ce voiai sa argumentezi cu asta?
Aia nu e evolutie. E adaptare.

Evolutia e sa apara din alga, iarba; din iarba, lalalea, din lalea, mar etc.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 22:00:39
vlad-c vlad-c is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Vlad, exista resurse suficiente pentru cei care vor sa afle despre evolutionism sau despre Dumnezeu.
Sunt de acord cu tine, dar ce legatura are cu ceea ce am spus eu?

Cred e foarte posibil sa nu ma fi exprimat cum trebuie si am lasat sa se inteleaga altceva.

Eu nu am spus nimic in favoarea niciunui aspect, nici legat de crestinism nici de evolutionism. Eu nu inteleg de ce trebuie sa se certe si sa se jigneasca reciproc. Ma doare pe mine. Si ma doare si mai tare cand constientizez despre ce e vorba: crestinism sau evolutionism. Plus ca, daca unul sustine o idee, celalalt sustine cealalta idee, in modul in care se comporta (si continua sa se comporte, fiecare sperand sa 'castige') nu pierd amandoi? Nu demonstreaza exact contrariul ambelor concepte, om crestin sau om evoluat?

Cand este vorba de o idee care aparent atenteaza la crestinism (nu are legatura cu subiectul de acum), ne unim si aruncam cu pietre, dar cand doi frati dintre noi se cearta, de ce stam si nu incercam sa ii despartim si impacam?

Iar dupa parerea mea, o scuza nu e o scuza daca este de forma "Imi cer scuze, dar tot tu esti vinovat"
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 22:27:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

confuzia mea..
Ma gandeam sa ma alatur lui Vlad si sa-i spun lui Laur sa nu mai posteze degeaba.. pana la urma am incurcat numele. Scuze.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 23:23:43
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
confuzia mea..
Ma gandeam sa ma alatur lui Vlad si sa-i spun lui Laur sa nu mai posteze degeaba.. pana la urma am incurcat numele. Scuze.
Dar nu se poate sa vina unul si sa-mi spuna ca sunt frate cu maimuta si var cu alga si eu sa-l las sa creada ca are dreptate. Daca tot atata evolutionism sus, evolutionism jos sa-mi explice si mie cum a aparut viata din nimic? Cum au luat nastere procariotele? Ca mina de creion (ceva fara viata) nu se transforma in diamant (altceva fara viata), dar apa se transforma in ceva viu. Si sa nu zica ca pur si simplu, ca asta nu e explicatie (apropo de Ca asa a vrut Dumnezeu). Ei nu-si dau seama de absurditatea acestei teorii? Cand a fost emisa, nu se cunostea complexitatea celulelor. Sa zicem ca existau cateva proteine (desi nici macar atat, cel mult aminoacizi), cum reuseau sa se grupeze astfel incat sa formeze adn-ul? De ce nu exista fosile ale animalelor care sa fie intermediare intre doua specii, sa ateste totusi ca evolutia exista ? Cum poate alga sa se transforme in iarba de pe pamant? Bine, mutatii exista, dar nu atat de mari incat sa dea nastere la altceva. Si erorile sunt atat de rare in copierea caracterelor din celula (una la al zecelea miliard sau ceva de genul) incat nici intr-un catralion de ani nu ar fi avut cum de la o bacterie sa se ajunga la om. Dar pe atunci nu se aflase inca de ADN si modul de replicare al acestuia, asa ca speculatiile erau in floare.

Last edited by Laur28; 25.06.2010 at 23:41:36.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 10:03:16
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu

Aia nu e evolutie. E adaptare.

Evolutia e sa apara din alga, iarba; din iarba, lalalea, din lalea, mar etc.
Aha ...
Dupa tine, faptul ca un animal asemanator, ca forma si talie, lupului modern, s-a transformat intr-un animal acvatic urias (cu totul alta specie) nu este evolutie???????
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 10:13:21
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu se poate sa vina unul si sa-mi spuna ca sunt frate cu maimuta si var cu alga si eu sa-l las sa creada ca are dreptate. Daca tot atata evolutionism sus, evolutionism jos sa-mi explice si mie cum a aparut viata din nimic? Cum au luat nastere procariotele? Ca mina de creion (ceva fara viata) nu se transforma in diamant (altceva fara viata), dar apa se transforma in ceva viu. Si sa nu zica ca pur si simplu, ca asta nu e explicatie (apropo de Ca asa a vrut Dumnezeu). Ei nu-si dau seama de absurditatea acestei teorii? Cand a fost emisa, nu se cunostea complexitatea celulelor. Sa zicem ca existau cateva proteine (desi nici macar atat, cel mult aminoacizi), cum reuseau sa se grupeze astfel incat sa formeze adn-ul? De ce nu exista fosile ale animalelor care sa fie intermediare intre doua specii, sa ateste totusi ca evolutia exista ? Cum poate alga sa se transforme in iarba de pe pamant? Bine, mutatii exista, dar nu atat de mari incat sa dea nastere la altceva. Si erorile sunt atat de rare in copierea caracterelor din celula (una la al zecelea miliard sau ceva de genul) incat nici intr-un catralion de ani nu ar fi avut cum de la o bacterie sa se ajunga la om. Dar pe atunci nu se aflase inca de ADN si modul de replicare al acestuia, asa ca speculatiile erau in floare.
Tu ai propria teorie pe care nu o inteleg.
Admiti ca balenele au avut candva picioare ce au disparut datorita adaptarii (zici tu) la mediul acvatic.
Dar nu admiti ca acest proces, exemplificat de tine, este evolutie.
Da, adaptarea la mediu face parte din evolutie.

Oricum, ma bucura si atat, ca ai inteles si afirmi ca balena a avut candva picioare, pe care le-a pierdut din diferite motive.
Este si asta o evolutie, sau o adaptare la mediu
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 10:15:47
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Admiti ca ...
Eu te intreb cum te cheama si tu-mi spui pe ce strada locuiesti. Ai acolo niste intrebari. Daca tot atata o trageti cu evolutionismul, explica-le. Arata fosile ale unor specii intermediare (Darwin spunea ca trebuie sa fie toate pe pamant), cum apare viata din nimic si la restul..
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 10:29:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu te intreb cum te cheama si tu-mi spui pe ce strada locuiesti. Ai acolo niste intrebari. Daca tot atata o trageti cu evolutionismul, explica-le. Arata fosile ale unor specii intermediare (Darwin spunea ca trebuie sa fie toate pe pamant), cum apare viata din nimic si la restul..
Darwin spunea ca "trebuie sa fie" nu ca sunt.
Gandeste-te cat de repede putrezeste un om intr-un sol potrivit.
Ai pretentia sa gasesti toate formele intermediare care au existat?
Dar daca tot ai exemplificat adaptarea cu picioarele balenei, sa detaliam putin.
Daca ai vorbit despre asta, inseamna ca esti informat despre caz.
Atunci ar trebui sa stii ca evolutia balenei este, probabil, cel mai bine documentat caz de evolutie, din punct de vedere al fosilelor intermediare existente.
Exista nenumarate fosile intermediare, incepand cu acel animal asemanator lupul modern (cum am mai spus) si pana la balenele de astazi.
Exista fosile care dovedesc trecerea prin fiecare stadiu evolutiv.
Nu ti se pare un exemplu bun?
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 10:49:18
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Darwin spunea ca "trebuie sa fie" nu ca sunt.
Gandeste-te cat de repede putrezeste un om intr-un sol potrivit.
Ai pretentia sa gasesti toate formele intermediare care au existat?
Dar daca tot ai exemplificat adaptarea cu picioarele balenei, sa detaliam putin.
Daca ai vorbit despre asta, inseamna ca esti informat despre caz.
Atunci ar trebui sa stii ca evolutia balenei este, probabil, cel mai bine documentat caz de evolutie, din punct de vedere al fosilelor intermediare existente.
Exista nenumarate fosile intermediare, incepand cu acel animal asemanator lupul modern (cum am mai spus) si pana la balenele de astazi.
Exista fosile care dovedesc trecerea prin fiecare stadiu evolutiv.
Nu ti se pare un exemplu bun?
Si alea cu picioare unde sunt? Ca dinazaurii n-au putrezit, dar celelalte putrezesc, nu? Nu ar trebui, ci ca sigur sunt. Pe-asta tot n-ai lamurit-o. De putrezit, mai putrezesc, dar se mai si fosilizeaza. Iar alea raman ca piatra in pamant. Tie iti place sa ignori faptul ca adn-ul se copiaza cu o strictete uimitoare. ADN-ul despre care nu se stia ca exista. Si porumbeii sunt de atatea feluri. Dar asta nu atesta macroevolutia despre care vorbea darwin, ci microevolutia, din cadrul unei specii. Eu sunt de acord ca apar modificari, dar foarte mici intr-un timp foarte mare. Una e cand specia deja exista si apar modificari, alta e cand la o specie apar modificari care sa dea nasteri unei alte specii. Mai ai si alte intrebari, printre care si asta, ca nu ai elucidat misterul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40