![]() |
![]() |
|
|
|
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca imi vorbesti de alinarea oferita de religie, da, probabil ca e acolo. Dar bazata pe ce? Pe o doctrina si o dogma discutabile, si pe promisiunea unei vieti mai bune dupa viata asta? Stiinta nu e panaceu universal, dar functioneaza. Rezultatele apar, si faptul ca stim mult mai multe azi decat acum 300 de ani nu se datoreaza religiei. Citat:
Citat:
Citat:
http://www.secularhumanism.org/libra...hick_21_1.html Citat:
Macar teoriile de care vorbim noi sunt testabile, falsifiabile si fac predictii. A, si da, sunt sustinute de dovezi. Citat:
Si da, te inseli din nou cand spui ca bunatatea e existenta doar in prezenta religiei, oricare ar fi ea. Citat:
http://blog.ted.com/2007/09/steven_pinker.php Asta ca sa nu mai vorbesc de cati oameni mor din cauza bolilor fata de acum cateva sute de ani, ce acces la educatie exista acum fata de atunci, etc. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai, mai, ce mai sugita fizicianu' nazdravan...a tabarat crestinu' si ateu' pe teorem(i)a lu' dumnealui...cre' ca a bagat la borsecuri intransu, cat china de multe !
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Omul de stiinta nu este motivat de credinta ci de curiozitate.
Pentru a fi considerata stiintifica o metoda de cercetare trebuie sa fie bazata pe strangerea de dovezi observabile, empirice si masurabile. Deci nici vorba de credinta oarba. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar de unde ideea ca credinta ar fi oarba?
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Prin ce aparat ai vorbit cu el? Telefon, calculator? Daca nu-i de fata persoana si nu folosesti nici un aparat sa-i sesizezi prezenta e iluzie si mergi la medic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa relationezi cu Dumnezeu e simplu; necredinta complica lucrurile pentru ca nu pricepe.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai facut cumva balet? Nu de alta, dar faci niste piruete de toata gratia...
|
|||
|
|||
![]()
Bun, ambele. Deci amandoua necesare dupa teoria ta. Acuma ce ne facem cu aia care s-au declarat areligiosi , atei, zi-le cum vrei, si care tot au fost inspirati ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu oamenii de care vorbesti facem in felul urmator: Dumnezeu le-a dat darul unei minti stralucite. Ei fac cu el ce vor. Biblia afirma ca lui Dumnezeu nu-i pare rau de darurile facute. La urma urmelor nu le vor folosi numai lor, ci intregii omeniri. Cu credinta e alta poveste, ea e necesara pentru mantuire si pentru a castiga lupta cu raul in aceasta lume. Daca un om are un dar special de inspiratie, cu cat se apropie de Dumnezeu darul acesta devine mai stralucitor si da mult mai mult randament. De aceea am zis "ambele".
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
fizicianul hawking iar se baga-n seama singur ! | Radu32 | Teologie si Stiinta | 38 | 23.10.2010 18:53:08 |
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul | pisi | Generalitati | 263 | 30.09.2010 18:04:58 |
Ce puteti spune? | Darkanian | Generalitati | 19 | 04.07.2010 23:14:35 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
spune nu homosexualitatii | sososoreeena | Homosexualitatea | 36 | 13.05.2009 11:29:02 |
|