![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In plus, eu nu am negat existenta acestor orase. Am spus doar ca sfarsitul lor tragic si de natura divina este o poveste inventata, probabil de preotii evrei. Este foarte posibil ca acest sfarsit sa fi fost unul catastrofal, asa cum a fost in cazul oraselor Pompei si Herculanum (tot doua :) ). Iar daca s-a intamplat asa, era foarte simplu pentru liderii religiosi ai vremii respective sa manipuleze populatia neinformata si neinstruita, spunandu-le ca a fost o pedeapsa divina. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
a).Biblia minte si Mantuitorul nu a confirmat niciodata acel aspect b).Mantuitorul confirma o legenda inventata si in acest caz nu poate fi Fiul lui Dumnezeu pt ca ,,Care n-a săvârșit nici un păcat, nici s-a aflat vicleșug în gura Lui"(I Petru 2:22) c).Mantuitorul confirma exact ceea ce s-a intimplat pt ca era Fiul lui Dumnezeu si stia foarte bine ce s-a intimplat acolo. Daca admitem variantele a si b,dpdv crestin avem o grava problema.Deci un crestin precum subsemnatul(fie si ,,eretic" ,,lup in blana de oaie" ,,ratacit"si restul apelativelor care ma fac sa zimbesc plin de entuziasm)nu poate accepta decat varianta c.Si aici intrevine,iarasi si iarasi,o prapastie intre Credinta si ateism.Eu il cred pe Mantuitor fara sa am nevoie de mai mult decat de cuvantul lui.The Holy Bible este un subiect mai presus de polemica de acest tip pentru mine. Dupa cum vedeti ajungem intr-un punct greu de reconciliat.Pozitiile par,cel putin la prima vedere,greu de armonizat pt ca daca as admite sustinerea dvs(care nici ea nu poate fi probata>ma refer la faptul ca preotii evrei ar fi inventat asta>daca ii mai adaug si pe prooroci gen Isaia ajung la conspiratii gen Dan Brown.Thanks, but no thanks)as admite indirect ca o sustinere a Mantuitorului nu este Adevar.Ba il mai fac mincinos si pe Apostolul Petru care confirma cinstea mai presus de indoiala a Mantuitorului.Pt mine asa ceva este imposibil de acceptat si o sa vad daca am gresit cand ma voi duce la judecata in fata Lui. Concluzia>putem conversa,fie si la modul placut,la infinit dar mai devreme sau mai tarziu ajungem pe pozitii complet diferite.Vestea buna este ca atat eu cat si dvs,in ciuda diferentelor de opinii,vom avea raspunsul cand vom termina socotelile cu acesta lume.Este concluzia politicoasa pe care o pot trage dpdv al opiniilor noastre. Last edited by Scotianul; 29.06.2010 at 11:43:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
A mintit cel ce a lansat povestea ... Asta este parerea mea. Repet, imi este imposibil sa cred ca Dumnezeu a putut sa faca asa ceva. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca ma gandesc la Noul Testament imi vine mereu in cap scena din Ioan 18:5-6:,,Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ." Mereu m-am gandit(impropriu spus) ca Mantuitorul a folosit aici formula Yahweh-Domnul ,,Eu sunt">cu sensul din Exodul 3:14>,,Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Așa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Raportat la acel moment s-ar explica reactia garzilor care au cazut literalmente jos.O asemenea expresie nu era folosita de nimeni.Reactia a fost de stupefactie absoluta.Nimeni nu intraznea sa spuna acele cuvinte.Nimeni cu exceptia Mantuitorului.El putea spune asta.Socul celor veniti dupa EL a fost fara limite.Ca si acele garzi cam asa sunt si eu in raport de intelegerea unor lucruri mai presus de puterea mea.Daca s-a strecurat vreo eroare teologica in cele scrise de mine>scuze.Sunt doar un amator. Last edited by Scotianul; 29.06.2010 at 14:33:17. |
|
|
|||
|
|||
|
iti este greu sa crezi asa ceva pt ca Dumnezeul despre care tu ti-ai format o imagine nu este acelasi cu Dumnezeul revelat in Sf Scriptura. Si de aici incapacitatea de a crede ca El ar fi putut face asa ceva.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu credeam ca Dumnezeu este bun, bland si iubitor. Credeam chiar ca este mereu in cautarea oilor ratacite. Dar se pare ca ai dreptate ... Dumnezeu revelat, sau mai bine zis prezentat, nu este asa cum mi l-am inchipuit. Daca exista, Dumnezeu nu este un criminal. Iar VT este presarat cu astfel de fapte. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dreptatea lui Dumnezeu nu neaga dragostea lui Dumnezeu dar atata timp cat omul prefera pacatul....judecata vine peste El. Daca Dumnezeu ar lasa nepedepsit pacatul ar fi un Dumnezeu nedrept. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nici macar din VT nu rezulta ca el ar fi fost asa! Amandoi citim acelasi text si eu vad mila Lui, faptul ca nu distruge din prima ci intai cheama la pocainta si indreptare (prin pocainta si indreptare se desavarseste omul si se apropie de cinstea pentru care a fost creat, nu cand isi urmeaza patimile). Tu nu vezi decat distrugerea. Din chestia asta eu pricep un singur lucru: ca tu de fapt nu acorzi nici un pic de credit oamenilor in general, ii consideri probabil pe toti niste retardati care nu au discernamant si deci nu sunt responsabili pentru faptele lor, motiv pentru care Dumnezeu ar trebui sa ne schimbe scutecele si sa ne mantuiasca pe toti si asa, in ciuda faptul ca noi suntem niste parameci bipezi dpdv psihologic si duhovnicesc. Deci tu cand Il consideri pe Dumnezeu nedrept si criminal, facand abstractie de toate alegerile pe care El ni le-a pus inainte, asteptand de la noi o reactie matura, de reorientare a vietii (nu ne-ar fi cerut-o daca nu era posibila), automat il cobori pe om in regnul necuvantatoarelor, imaginandu-ti ca in capetele noastre e un fel de miscare browniana a neuronilor si ca niciodata nu suntem responsabili pentru ce facem. Daca am fi asa, atunci da, Dumnezeu ar fi nedrept, ar fi criminal, ar fi ca un om care isi bate cu bata vita pentru ca vita nu rezolva probleme de analiza matematica. Asta e scenariul spre care conduce viziunea ta, nu altul. Ca noi toti suntem in ultima instanta, niste vite. Pai atunci dragul meu, daca asa suntem, la ce mai avem inchisori, la ce mai avem legi, la ce mai avem pedepse de orice fel, la ce mai avem asteptari de ordin moral si legal de la oameni, daca oricum suntem toti varza si deci nu avem a raspunde pentru faptele noastre? Pai nu ai tu impresia ca Dumnezeu da de fapt mai multi bani pe noi decat dai tu insuti pe tine si pe noi toti? Si ca ne trateaza ca si cum am avea demnitate, ca si cum am avea creieri si discernamant, ca si cum am fi capabili sa gandim, sa alegem, sa actionam, sa ne orientam, sa ne autoevaluam si sa evaluam consecintele faptelor noastre? Oare nu ne-a invatat El Insusi, oare nu ne-a ajutat inca de la inceput, aratandu-ne de ce anume sa ne ferim tocmai ca sa stim si sa nu ne expunem singuri ranilor si mortii? Nu ai deci impresia ca Dumnezeu ne trateaza cu mult mai mult respect si are mult mai multa incredere in capacitatile noastre si nu ne considera nicidecum dobitoace fara minte si lipsiti de orice intelepciune si constiinta?
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 29.06.2010 at 15:49:23. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|