Citat:
În prealabil postat de lore86
nu, ordinea e inversa.
ce a vrut sa spuna este ca daca nu poti asculta de un om induhovnicit ca pr iustin, care graieste liber, direct si pe care il poti auzi, deci daca respingi aceasta dovada palpabila, atunci cere-i Maicii Domnului un alt tip de dovada care sa iti aduca siguranta si sa te faca sa descoperi adevarul.
|
Dar daca pe parintele Iustin il informeaza gresit unele persoane? Cum se face ca unii duhovnici vazatori cu duhul, colegi si chiar fosti profesori il apreciaza in timp ce altii il denigreaza fatis. Cand slujesti adevarul, chiar daca ai intentia sa critici un om duhovnicesc, spui si calitati, spui si defecte, ca sa nu creada lumea ca esti rau intentionat sau chiar adversar. Conteaza si cum spui totul. Din acest punct de vedere, mesajul parintelui Iustin referitor la parintele Gabriel Nicu, daca ii apartine cu adevarat dumnealui, m-a cam dezamagit.
Pana la urma, fiecare sa creada ce vrea. Cine l-a cunoscut n-a rezolvat mare lucru daca nu-i urmeaza sfaturile, dar cine il denigreaza bazandu-se doar pe un mesaj atribuit parintelui Iustin, va raspunde.
Parintele Gabriel, asa cum am mai precizat pe alt topic, a fost crescut de o doica si aceasta facea parte din Noul Ierusalim. Parintele a suferit mult din pricina aceasta. De mic se simte stingher si isi indreapta evlavia sincera spre Dumnezeu. Dupa absolvirea seminarului merge la Manastirea Ramet, dar se intoarce in lume la insistentele mamei. Se pare ca acolo s-a si calugarit. In vederea hirotoniei, accepta o casatorie alba propusa de doica sa cu o fata care facea parte din ,,Noul Ierusalim". Colinda manastirile din tara, ia legatura cu multi pustnici si treptat se convinge de erezia de la Pucioasa si astfel se separa de sotie si ia atitudine impotriva acestei erezii.
Nu s-a mutat singur la Gresia din proprie initiativa, ci a fost mutat. Si acest lucru cred ca poate fi verificat pe baza de acte. Si tot legal se poate atesta si faptul ca nu a fost caterisit cum sustin altii.
Separarea de sotie si de ,,Noul Ierusalim" , revolta vrajitoarelor precum si atitudinea critica impotriva a tot ce nu apartinea Ortodoxiei autentice au un pret. Iar parintele Gabriel a acceptat sa-l plateasca.
Era dintr-o bucata si spunea lucrurilor pe nume. Nu ma intereseaza ce pacate a facut de-a lungul vietii. Ale mele imi sunt suficiente. Pe mine ma intereseaza ca acolo, la Gresia, in doi ani, parintele Gabriel Nicu a reusit sa ma ajute sa ma cunosc si sa-mi arate frumusetea Ortodoxiei asa cum nimeni nu reusise pana atunci. Altii au observat minunile savarsite prin puterea rugaciunilor parintelui. Exista numeroase marturii scrise.
Dar si ecumenismul isi cauta oameni potriviti pentru a denigra valorile si pentru a-i lasa pe crestini fara repere, astfel incat chiar sa creada ca suntem toti o apa si-un pamant si sa-i urmeze pe pastorii impusi de UE. In aceste conditii, nu ma mai mir de nimic.