![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Gustati si vedeti ca bun este Domnul" (Psalmul 33). Vedeti viata sfintilor si faptele lor minuate savarsite in Hristos cu Hristos si pentru Hristos Domnul. Acestea sunt dovezi fizice, palpabile a harului Duhului Sfant care salasluieste in om (mai exact in spiritul sufletului sau si de acolo radiaza si in trup si in materia inconjuratoare...). Cat priveste ADN-ul el se refera doar la partea trupeasca, fizica (ADN ul contine partea informationala, programabila daca vreti prin care este "controlat" trupul). Am postat mai sus dovezi elocvente pentru a sublinia invatatura ortodoxa care afirma ca diferenta intre om si animale nu consta in partea fizica ci in cea spirituala (sufleteasca). Repet, din punct de vedere trupeste, fiziologic nu exista diferenta intre om si animale! Last edited by Eugen7; 29.06.2010 at 15:51:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da-mi exemple de dovezi "fizice, palpabile". "din punct de vedere trupeste, fiziologic nu exista diferenta intre om si animale!" Asta este emisa de tine sau ai citit undeva? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
“Lumea spirituală este înrudită cu El – căci înrudită cu Dumnezeu este firea rațională care se poate sesiza numai cu mintea. … Sufletul este o substanță vie, simplă, necorporală, prin natura sa invizibilă ochilor trupești, nemuritoare, rațională, spirituală, fără de formă; se servește de un corp organic și ii dă acestuia puterea de viață, de creștere, de simțire și de naștere. Nu are un spirit deosebit de el, ci spiritul său este partea cea mai curată a lui. Căci ceea ce este ochiul în trup, aceea este spiritul în suflet ... Trebuie să se știe că facultățile oricărei viețuitoare se împart în facultăți sufletești, facultăți vegetative și facultăți vitale.” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea II-a, cap 12). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu stai la usa salii in care unii mananca si, cand esti poftit la masa, ii intrebi pe meseni "dovediti-mi ca mancarea aia nu e o halucinatie, convingeti-ma ca e buna si apoi voi intra sa mananc". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles nimic din argumentul meu.
Mancarea exista pentru oricine e dispus sa intre si sa manance. |
![]() |
Tags |
evoluționism teist, geocentrism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
Ce este o erezie ? | STEPHAN | Dogmatica | 16 | 15.06.2012 17:58:42 |
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie | colaps | Generalitati | 217 | 27.09.2010 14:37:40 |
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? | mihailt | Generalitati | 24 | 01.08.2010 13:17:27 |
|