Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2010, 09:40:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
de unde anume reiese ca diavolul stia ca Hristos are puteri supranaturale si ca El e Cel destinat sa fie imparat?
Delia, chiar nu stiu de unde stia satan aceste lucruri. Cert e ca le stia, din moment ce a spus : "Daca tu esti Fiul lui Dumnezeu..." El stia sigur ca e, dar a vrut sa-L ispiteasca pe Iisus .

Stia din Scripturi ca se va naste si ca ii va zdrobi capul - deci o miza imensa pentru el. Posibil sa fi stiut si momentul in care va veni, caci e scris in Daniel 9:24-27.
E posibil a fi fost in cer cand s-a vorbit despre asta, asa cum scrie si in Iov, si e posibil sa fi stiut de planul lui Dumnezeu de pe vremea cand era heruvim ocrotitor si nu pacatuise inca, deoarece se spune ca Dumnezeu pusese la cale mantuirea lumii dinainte de a fi savarsit pacatul. E posibil, de asemenea, ca satan sa fi vazut Duhul care era in Iisus. Nici un muritor nu fusese pana acum atat de plin de Duh Sfant, caci Biblia spune ca lui Iisus Duhul nu i-a fost dat cu masura si in El locuieste toata plinatatea Dumnezeirii. In concluzie, satan avea toate motivele sa se teama.

Desigur, satan a cam mers pe bajbaite. El a judecat simplist, asa cum judeca orice criminal: Il omor si am terminat cu El. Dupa ce l-a ucis era foarte fericit, se pare...pana a vazut ca a inviat si lumea lui satan s-a darmat.
El nu a stiut ca omorandu-L pe Iisus a implinit de fapt planul lui Dumnezeu pentru mantuirea oamenilor. Plata pacatului este moartea si moartea e rezultatul pacatului, dar daca cineva care a trait fara pacat este ucis, moartea nu poate stapani asupra lui. Astfel, Iisus a luat asupra Lui pacatele noastre, a suferit pentru ele toata pedeapsa, dar nu a pacatuit si astfel moartea nu a putut sa-L tina. Prin invierea Lui a deschis usa mantuirii noastre, iar noi avem acum promisiunea ca daca traim in El vom invia si noi cum a inviat El.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diavol schiop idealist Exorcismul 13 09.10.2010 19:50:45
scrisoare catre diavol... luciansro Generalitati 2 13.11.2009 11:56:36
credeti ca mos craciun vine de la diavol? alexandra28 Generalitati 25 30.01.2007 15:57:20