![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ba eu am crezut, numai ca eu nu am inteles ce ati inteles voi. Daca la cina ce-a de taina nu ar fi folosit aceeasi expresie "acesta este trupul Meu" as fi putut zice ca aveti oarece dreptate in ce afirmati, da in momentul in care Hristos era prezent fizic acolo nu poti sa imi spui ca de fapt trupul Lui nu era cel de carne ci era painea. Asta e o dovada clara ca Hristos a folosit painea si vinul ca pe niste simboluri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai chef de hartza, ti-am spus, du-te si te ia de piept cu El.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
6.Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură. (Evrei 6) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
EL O SPUNE. Daca tu iei cuvintele clare, concrete, repetate si intarite ale Mantuitorului drept o dovada clara ca se referea la un simbol... Te priveste, e riscul tau, credinta ta, mantuirea ta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
4. Căci este cu neputință pentru cei ce s-au luminat odată și au gustat darul cel ceresc și părtași s-au făcut Duhului Sfânt, 5. Și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor, 6. Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură. Nu cumva se refera la al doilea botez ?
|
|||
|
|||
![]()
Să nu uităm totuși că la instituirea Cinei Domnului, elementele prezente pe acea masă pascală erau chiar metaforice: reprezentau pe Mesia-Cel ce va izbăvi pe Israel. Vedem astfel într-o altă lumină cuvintele Mântuitorului "acesta este trupul Meu"...
|
|
|||
|
|||
![]()
Singura Lumina in care trebuie vazute e acea a Adevarului si anume a faptului ca exact ce a spus Mantuitorul, aceea si era si nu avea cum fi altfel fara ca El sa nu fie mincinos in repetate randuri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mat. 5,30 Mat. 18,8 doar așa la repezeală... probabil și de mai multe ori... |
|
|||
|
|||
![]()
"Astfel, oricine va manca painea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie va fi vinovat fata de trupul si sangele Domnu*lui. Sa se cercereteze insa omul pe sine si asa sa manance din paine si sa bea din pahar. Caci cel ce mananca si bea cu nevrednicie osanda isi mananca si bea, nesocotind trupul Domnulu"
Si apostolul Pavel mintea?
|
|||
|
|||
![]()
Pai am citit undeva ca in Evanghelia lui Matei,lipsesc din acesta scena chiar anumite elemente esentiale specifice evreilor care le foloseau cu ocazia acestei sarbatori tocmai pt ca autorul a vrut sa puna in lumina exact cele 2 elemente cheie.Ca si cum cum ai pune reflectorul.Studiez problema si revin later.. :) Momentan nu ma pot contrazice cu nimeni,parca sunt porumbelu pacii..:))
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|