![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu te flata singur. Noi insa credem si Il rugam pe Hristos. Si aceasta este credinta noastra, pentru ca facem intocmai cum a spus El iar Duhul Sfant se pogoara si preface darurile. Oricum e un pas inainte, admiti totusi un chiar daca.. Un soi de... chiar daca Hristos vorbea adevarul... :)
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 01.07.2010 at 23:24:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand nu poti vorbi de 2 trupuri. Hristos spune "Acesta este Trupul Meu", nu spune ca e unu din trupuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau.. mintea? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Mai e o varianta pe care nu o iei in calcul. El a zis si noi am inteles gresit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi, mai prosti asa, cum ne stii, L-am crezut intocmai. Si stii cum e Hristos, fie tie dupa credinta ta :)
|
|||
|
|||
![]()
Pai trupul Lui era cel prezent acolo, cum sa iti explic? Sau explica-mi tu ce reprezenta prezenta fizica a lui Hristos daca painea era trupul Lui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este doar o ipoteza dar atentie:Mantutorul nu spune:Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu.Spune direct>acesta este Trupul meu.Io daca iti spun,,Ia si bea apa"tu stii ca bei apa nu intelegi ,,Ia si bea ca si cum ar fi apa".Logic vorbind concluzia ar fi ca nu a vorbit metaforic.Gestul de a oferi era metaforic(din perspectiva reinoirii legamintului) dar cele 2 elemente(vinul si painea)nu erau deloc metaforice ci erau exact ce spunea.Asta reiese din adresarea lui directa.Nu prea a lasat loc de interpretare pe esenta.Pe gest merge comentariu pe partea ,,al Legii celei noi"dar pe esenta a fost destul de clar.Asa vad eu lucrurile,fie si la modul confuz.Ma rog,mi-am dat si eu cu presupusu..nu trageti in pianist.. :) Last edited by Scotianul; 01.07.2010 at 23:34:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce interpretare aiurea mai dorești decât aceasta? De ce nu interpretați la fel de literalist și cuvintele Mântuitorului din Matei 18,8-9 ? Cu ocazia fiecărei spovedanii să vă tăiați câte o mână, câte un picior ori să vă scoateți câte un ochi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cand Dumnezeu zice ceva, explicabil inexplicabil, ti-am spus ca Il credem.. Daca tu crezi ca era ceva cu neputinta la Hristos sau ca, repet, nasterea Sa, Invierea, Inaltarea, prefacerea apei in vin, vindecarile, invierea lui Lazar si restul erau EXPLICABILE, ... Ce sa zic.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|