Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2010, 09:05:39
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dragos - NL Vezi mesajul
cine esti tu ca sa acuzi la gramada niste oameni pe care nu ii cunosti, adica neprincipial? de unde atata tupeu obraznic???
eu nu am facut atac la persoana,asa cum dumneata nu te feresti cu seninatate sa faci !
insa nu ma deranjeaza,ca nu-s suparacios din fire !
ca si silogism logic aveti dreptate,fac o greseala sofistica-aici fiind un paralogism,adica o eroare voita- in logica se numeste : generalizare pripita !

Daca cu formalismul e clar, va intreb, oare situatia reala cum e ?
si iara o intrebare firesca si logica :
tara cine o face ,300 de pliticieni sau 22 de milioane de romani ???
orice tara e pe masura locuitorilor ei,ar fi o premisa logica clara !
deductiile sa le faceti dvs !
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 07:47:11
Dragos - NL Dragos - NL is offline
Member

Data înregistrării: 16.06.2010
Implicit

in opinia mea tara este facuta de conducatori.

altfel conceptul de putere nu ar mai avea sens in nici o situatie.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 09:02:28
eduardd
Guest

Implicit "Asa ne trebuie" Un cuvant dur daca vine din partea unuia ce NU A STAT IN APA

Atat m-am abtinut sa nu scriu la acest topic.
Vreau sa va spun doar atat. Cuvantul unui copil de 14 ani.
Cum mama aceasta este un forum crestin ortodox? Pai atunci ce e cu titlul acesta? "Asa ne trebuie"?? Oare cel ce a scris asa e dintre cei care si-au pierdut casa?? Sau doar isi da cu parerea de acasa din fotoliu?

Nu poti spune unui om cazut deja, asa iti trebuie!! Ii spui, dar dupa ce il ajuti sa se ridice ca sa poata intelege de ce s-au intamplat acestea. Altfel il aduci in pragul deznadejdii si nu va folosi nimic din acest necaz.

Da, am vazut la TV cum oameni batrani spuneau, ehhh asta-i viata! La unii mai rau la altii mai bine. Nu ma interesaza sa ajut, punga-i goala!
Mai, nu ai nimic da macar RUGACIUNE! Dar daca nici de asta nu ai...atunci Domnul cu mila!
Nu spun ca nu aveti dreptate sa fiti maniosi! Si eu sunt! Chiar ma bate gandul sa plec din tara asta pentru ca am obosit! Dar chiar si asa, nu am dreptul sa imbrancesc mai tare un om cazut in loc sa il ajut sa se ridice intai!
Ce facem noi ca sa ii ajutam pe cei napastuiti? Stam si dezbatem pe un forum cum ar fi trebuit sa se comporte ei in fata apelor.. Oare nu ne dam seama cat de penibili suntem? Cu ce ne detasam fata de cei pe care ii criticam? CU CE? Si ei si noi dam sfaturi nu ajutor concret! Cu ce suntem mai buni decat ei? Cu ce?
Daca procedez asa....nici macar Crestin nu ma pot numi!

Last edited by eduardd; 05.07.2010 at 09:07:00.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 10:41:22
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
poporu de jos ce face ? calitatea lui cum e ?
intrebarile astea le pun celor care se reped sa paseze intreaga reponsabilitate numai si numai la omaneii politici, pentru cvasi-falimentul tarii !!!
Da' cui sa arunc responsabilitatea in situatiile astea? Babutei cu casa din chirpici? Poate omul de rand sa administreze un sistem hidrografic? Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?
Si ca sa fiu putin rau, ca asa vad ca se poarta pe topicul asta, calitatea poporului este asa cum este si calitatea conducatorilor. Noi i-am pus in frunte, nu s-au urcat singuri.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 10:55:01
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Construirea de biserici nu este nicidecum dorinta "boborului", ci a soborului! In Romania credinta exista doar de Pasti si Craciun (ma distreaza teribil cand aud "Fata, Hristos a Inviat!") sau la aerisitul moastelor.
Totusi in Romania exista ceva care poate fi confundat cu credinta. Spusese cineva de lenesul din poveste. La noi, aproape toti, inclusiv cei criticati de Erethorn, asteapta sa vina cineva de sus sa le rezolve problemele.Ca o fi Basescu sau D-zeu nu mai conteaza. De ce nu cade responsabilitatea pe fiecare din noi? Vine apa, iti ia casa si tu stai si te uiti?
Pai si ce vrei sa fac mai nene cand vin ape pana la streasina casei: sa o apuc de horn si sa o tin pe loc? Incerc sa scap cu viata mai intai, si apoi daca s-o mai putea ceva. Ce poti sa faci cand ploua torential continuu si raul isi iese din albie, iar pamantul e plin de apa? Ma uit cum creste apa din ce in ce mai mult, pe fiecare minut ce trece. Ce pot altceva sa fac? Eventual mai scot cateva lucruri de prin casa(daca mai apuc). Nu stiu unde stai tu, insa eu stau la tara. Si am vazut cum in 10 min apa poate sa creasca o jumate de metru. Si asta din cauza torentelor ce se strangeau de pe dealuri. Si tu mai zici de aia care stau langa rauri. In fatza naturii, omul e neputincios.
E usor sa-i critici si sa le scoti ochii. Si daca ar fi sa fiu putin sarcastic, oamenii aia care stateau degeaba erau mai isteti decat aia care faceau un dig de cativa zeci de cm: ce poate sa faca un dig din saci de nisip in fatza unui debit infernal de apa? Daca ar fi fost sa se faca ceva, trebuia facut cu mult timp inainte sa vina apele. Si nu de catre oamenii de rand, ci de catre cei care administreaza tara asta.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 11:08:05
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Inundatiile sunt un semn, o atentionare de la Dumnezeu? Nu cumva ne-o facem cu mana noastra? Toti suntem de vina mai mult sau mai putin, contribuim la aceste fenomene si la distrugerea acestei planete.
Ai atins adevarul. E din ce in ce mai multa apa pe planeta din cauza topirii ghetarilor. Nu trebuie sa fii mare invatat sa vezi cu ochiul liber acest lucru. Inundatii simultan in zeci de locuri pe planeta inseamna ceva. Si nu e vorba ca s-ar razbuna Dumnezeu pe romani. Ce sa te mai razbuni pe ei ca si asa sunt morti inca in viata (zombies)? Pur si simplu se implineste ce au scris scripturile acu milenii. Si nu se intampla doar romanilor ci tuturor. Acum unii nu platesc si cred ca vor fi scutiti, dar nu vor fi. In curand vor incepe sa cada piesele dominoului si vom fi afectati absolut cu totii.
In ce priveste acei sateni care stau cu mainile in san, sunt o realitate peste tot. Sun victime ale de-Dumnezeirii practicata de comunisti. Daca nu mai e Dumnezeu dispare si bunul simt, si dragostea, si speranta etc etc
Vechi 05.07.2010, 11:52:40
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?
Ei vezi, aici e diferenta! Daca ar fi facut macar un dig in fata casei nu ar fi zis poate nimeni nimic! Dar NU! Nu fac absolut nimic! Exact ca cainele ala prost din fabula: pai de ce sa-mi fac casa pt la iarna?? Ca acum uite ce cald si frumos e! Si e mult mai placut sa stai la umbra unui copac decat sa muncesti.
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt!
Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia!
Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma!
Vechi 05.07.2010, 12:21:45
Mihailescu-Marin Daniel's Avatar
Mihailescu-Marin Daniel Mihailescu-Marin Daniel is offline
Member

Data înregistrării: 04.06.2010
Implicit

Acum stateam si ma gandeam la ce am vazut acum cativa ani buni prin reportaje, pe internet. Pe undeva prin Romania, prin nu stiu ce comuna o Sfanta Icoana a Maicii Domnului lacrima; deabea acum inteleg sensul cuvintelor unei calugarite care avuse un vis in care ii spunea Maica Domnului plangand, sa ne pocaim noi romanii.
Iar noi romanii nu ne-am pocait, si uite cum val dupa val, apa loveste, guvernul loveste, pacat.... mare pacat, caci stiu ca suntem oameni buni in adancul sufletului, stiu ca avem o tara extraordinar de frumoasa, stiu ca suntem un popor crestin ortodox.

Haideti sa luam aceasta pedeapsa a lui Dumnezeu inspre bine nu inspre rau, au murit oameni, poate o sa mai moara din cauza inundatiilor, doar istoria se repeta dar cred ca Dumnezeu pe pedepseste pentru ca ne iubeste si vrea tot binele pentru noi, vrea sa ne intoarca pe calea cea buna. Stiu ca este nedrept sa spun lucrurile astea dar stie cineva oare care sunt planurile lui Dumnezeu?.....................

Sa traim cu speranta ca bunul Dumnezeu ne va auzi rugaciunea, plansul si suferinta din suflet si va opri apele.

Sa speram ca noi romanii ne vom intoarce din nou la adevarata credinta ortodoxa, o vom respecta si ii vom face cinste prin post si rugaciune, atat cat poate fiecare.

Doamne ajuta si Maica noastra Sfanta Fecioara Maria sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceste probleme.

P.S.: Uite ca a inceput din nou sa ploua. Brasov, 05.07.2010, ora 12:21
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 12:24:04
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ei vezi, aici e diferenta! Daca ar fi facut macar un dig in fata casei nu ar fi zis poate nimeni nimic! Dar NU! Nu fac absolut nimic! Exact ca cainele ala prost din fabula: pai de ce sa-mi fac casa pt la iarna?? Ca acum uite ce cald si frumos e! Si e mult mai placut sa stai la umbra unui copac decat sa muncesti.
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt!
Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia!
Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma!
Da, Sergiu, insa acolo nu e ca la mine sau ca la tine. La asta m-am referit cand am facut afirmatia cu digul.
Tocmai am citit pe pagina web a unui ziar ca Dunarea a atins cea mai inalta cota de inundatii din instorie: 672cm. Digul are in jur de 1000 si au spus ca e posibil sa il depaseasca. Daca o sa iasa Dunarea o sa fie prapad. Acolo cine mai e de vina? Omul care sta langa Dunare?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 12:28:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Daca o sa iasa Dunarea o sa fie prapad. Acolo cine mai e de vina? Omul care sta langa Dunare?
Am vazut la Tv cum in Galati se construia un dig. Sac cu sac, ca sa nu intre Dunarea pe sosea. Cei ce-l construiau au fost intrebati ce pot face galatenii. Raspuns: "Sa vina sa ne ajute. Pana astazi nu s-a prezentat nici un voluntar."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
imi trebuie raspuns icer82 Generalitati 1 24.02.2010 16:02:14
Imi trebuie o lamurire luminitam Generalitati 10 14.07.2009 21:42:06
cum trebuie sa procedam??? L.sorin Generalitati 11 05.07.2009 00:50:39