Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2010, 12:33:59
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am vazut la Tv cum in Galati se construia un dig. Sac cu sac, ca sa nu intre Dunarea pe sosea. Cei ce-l construiau au fost intrebati ce pot face galatenii. Raspuns: "Sa vina sa ne ajute. Pana astazi nu s-a prezentat nici un voluntar."
Nu ai inteles aluzia mea. Cei care se ocupa cu administratia au fost avertizati si trebuiau sa-si puna semne de intrebare in legatura cu digul ala, avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani. Trebuia sa fie inaltat si consolidat digul dinainte, si nu cu saci de nisip. Ai si tu dreptate, insa nu-i mai ataca doar pe oamenii de rand.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 12:45:56
Dragos - NL Dragos - NL is offline
Member

Data înregistrării: 16.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am vazut la Tv cum in Galati se construia un dig. Sac cu sac, ca sa nu intre Dunarea pe sosea. Cei ce-l construiau au fost intrebati ce pot face galatenii. Raspuns: "Sa vina sa ne ajute. Pana astazi nu s-a prezentat nici un voluntar."
si cum fac? plec de la servici si anunt ca "io ma duc sa ajut la dig"?

eu nu pricep. bai frate voi ganditi inainte... sau dupa?...
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 13:00:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Nu ai inteles aluzia mea. Cei care se ocupa cu administratia au fost avertizati si trebuiau sa-si puna semne de intrebare in legatura cu digul ala, avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani. Trebuia sa fie inaltat si consolidat digul dinainte, si nu cu saci de nisip. Ai si tu dreptate, insa nu-i mai ataca doar pe oamenii de rand.
Nu te-am contrazis, doar ca citind ce-ai scris mi-am amintit...nici macar un voluntar...

Dragos, toti oamenii sunt la servici, 24 de ore din 24 si nu exista cine sa ajute...am inteles...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 16:12:07
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Da' cui sa arunc responsabilitatea in situatiile astea? Babutei cu casa din chirpici? Poate omul de rand sa administreze un sistem hidrografic? Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?
Si ca sa fiu putin rau, ca asa vad ca se poarta pe topicul asta, calitatea poporului este asa cum este si calitatea conducatorilor. Noi i-am pus in frunte, nu s-au urcat singuri.
Ai dreptate,referitor la situatia cu inundatiile, si eu nu ma referam neaparat la oamenii aceia,ci la nivelul intregii tari !
pai daca tara nu produce ( apropo,parca importam 75 % din alimente !!! nota bene !~),cum pot sa existe bani,care sa fie alocati la inundatii sau la prevenirea lor ???
Daca consumam ca popor mai mult decat producem,de unde sa avem bani ???

Taranul nu stie cum sa fuga de la tara,la oras !
Ferme agricole, si crescatorii de vaci si oi nu se inghesuie mai nimeni sa faca...desigur ca se fac cu o munca uriasa si plin de balega toata ziua, si nu stand la bloc in fata tv-ului,cu berea in fata !
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 16:16:11
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ei vezi, aici e diferenta! Daca ar fi facut macar un dig in fata casei nu ar fi zis poate nimeni nimic! Dar NU! Nu fac absolut nimic! Exact ca cainele ala prost din fabula: pai de ce sa-mi fac casa pt la iarna?? Ca acum uite ce cald si frumos e! Si e mult mai placut sa stai la umbra unui copac decat sa muncesti.
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt!
Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia!
Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma!
ai sesizat exact adevarul ! situatia se vede cu ochiul liber si e valabiula la nivelul intregii tari, si nu neparat in cazuri de inundatii !
apare foarte clar de ce tara e saraca, si nu se dezvolta economic si material suficient !
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 16:51:01
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
ai sesizat exact adevarul ! situatia se vede cu ochiul liber si e valabiula la nivelul intregii tari, si nu neparat in cazuri de inundatii !
apare foarte clar de ce tara e saraca, si nu se dezvolta economic si material suficient !
Daca sistemul de educatie este praf, daca sistemul medical este praf, daca sistemul pentru siguranta oamenilor este bun de aruncat la gunoi, daca cei care conduc aceasta tara sunt niste incompetenti, cum ai vrea ca oamenii care ies din scoli sa aiba un punct mai larg si corect de vedere in ceea ce priveste munca? Da, sunt de acord ca multi romani prefera sa toarne tuiculita pe gatlej si sa-si bata nevasta ca nu le-au facut de mancare, decat sa munceasca, insa tragic este ca cei care vor iesi de pe bancile scolilor, cei care reprezinta viitorul tarii nu arata mai bine decat cei de azi, ba din contra.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 21:39:06
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca sistemul de educatie este praf, daca sistemul medical este praf, daca sistemul pentru siguranta oamenilor este bun de aruncat la gunoi, daca cei care conduc aceasta tara sunt niste incompetenti, cum ai vrea ca oamenii care ies din scoli sa aiba un punct mai larg si corect de vedere in ceea ce priveste munca? Da, sunt de acord ca multi romani prefera sa toarne tuiculita pe gatlej si sa-si bata nevasta ca nu le-au facut de mancare, decat sa munceasca, insa tragic este ca cei care vor iesi de pe bancile scolilor, cei care reprezinta viitorul tarii nu arata mai bine decat cei de azi, ba din contra.
ideologia comunista si-a lasat amprenta la greu asupa mentalitatii cetatenilor :
ce zice stanga comunista ?
axioma : omul se educa prin scoala,deci scoala rezova orice in societate,pt ca scoala modifica omul !
ce zice dreapta nationalista de tip fascist ?
axioma : spiritul etnic si insusirile ereditare ale unui popor fac de fapt calitatea lui, si ele dau tipul de educatie pe care o aplica cetatenilor !

daca adevarul ofi la mijloc,intre cele doua nu stiu, dar tare imi e frica ca e mai adevarata a doua !
adica, namtul ai tot naemt, tiganul tot tigan, oricate scoli ar face !
e o morala populara ardeleneasca !
a nu se intelege ca trebuie sa discriminam pe careva !
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 23:58:18
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Mai pacat, de oamenii aia de au murit inecati...Trebuia sa-si monteze singuri siteme de avertizare in timp util, si, mai trebuia sa consolideze/construiasca digul singuri, singurei...Mai, terminati odata cu mentalitatea, bla, bla, puturosenia proverbiala, samd, mai, statu' ce face ? A ? Unde se "ushcesc" banii din taxa si biru' dat de roman ? Care mai este motivatia existentei acestui "stat", daca el nu face nimic ? Ce este "statul" asta despre care vorbiti ? Nimic mai, o simpla abstractiune care slujeste "elitei politice"(ha, ha, adica derbedeilor, oportunistilor si banditilor). Cereti de la omul simplu, ce mai ? Ce ? Sa faca autostrazi in voluntariat, sa o faca pe chirurgii voluntari, isu-isti voluntari, si Dumnezeu mai stie ce...Mai pestele de la cap se'npute, si v-o zice un "galatean" care stie ce-i aia peste...Nu sunt voluntari la dig in Galati, sa o credeti voi mai, sunt, si sunt multi, numa' ca nu dau bine la tv, ca-l "inerveaza" pe marinaru' de-i cocotat la Cotroceni in scaunu' domniei...ca de, nu l-au votat, si na' asa le trebe', sa dea Danubiu peste ei, sa-i inece, mama lor de bolsevici, galatenii astia...Mai trezirea, ati pus in domnie niste naparci, tradatori de neam si tara, da nu-i bai, poate invatati ceva din toate astea...Mai, a cui ii tara asta ? A ? Nu cumva este a romanilor, a tuturor romanilor ? A ? Io zic ca da, asa ca, mai baieti si fete, cred ca-i timpu' sa o luati indarat, si sa va manifestati ca si stapani de tara, nu ca niste slugi...Hai, ca din genunchi se vede doar bombeu' lu' bocancu', din picioare, mai, se vede ceru'...chiar daca bate vantu' printre zdrente.

Last edited by eodor nastasa; 07.07.2010 at 00:45:03.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 02:22:46
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
ideologia comunista si-a lasat amprenta la greu asupa mentalitatii cetatenilor :
ce zice stanga comunista ?
axioma : omul se educa prin scoala,deci scoala rezova orice in societate,pt ca scoala modifica omul !
ce zice dreapta nationalista de tip fascist ?
axioma : spiritul etnic si insusirile ereditare ale unui popor fac de fapt calitatea lui, si ele dau tipul de educatie pe care o aplica cetatenilor !

daca adevarul ofi la mijloc,intre cele doua nu stiu, dar tare imi e frica ca e mai adevarata a doua !
adica, namtul ai tot naemt, tiganul tot tigan, oricate scoli ar face !
e o morala populara ardeleneasca !
a nu se intelege ca trebuie sa discriminam pe careva !
Deja te duci la extrem. Am zis eu ca scoala modifica omul? Am spus ca ii poate largi orientul de cunoastere si il poate influenta in a lua anumite decizii. Decizii corecte, rationale, spre binele sau. Educatia parintilor este cea care modeleaza un copil, viitor elev, student, muncitor. Dar cum naiba se face ca in ultimii ani tara asta s-a prostit in ultimul hal? Ma uitam la stiri cum in Bucuresti procentul de promovare la bac a scazut cu 20% fatza de 2009. Romanii nu sunt oameni prosti si nici lenesi. Insa lipsa de motivatie, halul in care a ajuns tara asta, te face sa traiesti in scarba si sila, si sa nu-ti mai pese de nimic. Si daca a ajuns asa n-a ajuns din cauza omului de rand. Spuneti continuu ca omul de rand e de vina si doar el. Da, e el de vina ca nu se impune in fatza dobitocilor care-s la putere. Pana la urma, ce inseamna 'democratie'? Puterea poporului. Dar eu nu vad vreo putere a noastra aici...

P.S.: scuze daca msjul e offtopic
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 12:11:53
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deja te duci la extrem. Am zis eu ca scoala modifica omul? Am spus ca ii poate largi orientul de cunoastere si il poate influenta in a lua anumite decizii. Decizii corecte, rationale, spre binele sau. Educatia parintilor este cea care modeleaza un copil, viitor elev, student, muncitor. Dar cum naiba se face ca in ultimii ani tara asta s-a prostit in ultimul hal? Ma uitam la stiri cum in Bucuresti procentul de promovare la bac a scazut cu 20% fatza de 2009. Romanii nu sunt oameni prosti si nici lenesi. Insa lipsa de motivatie, halul in care a ajuns tara asta, te face sa traiesti in scarba si sila, si sa nu-ti mai pese de nimic. Si daca a ajuns asa n-a ajuns din cauza omului de rand. Spuneti continuu ca omul de rand e de vina si doar el. Da, e el de vina ca nu se impune in fatza dobitocilor care-s la putere. Pana la urma, ce inseamna 'democratie'? Puterea poporului. Dar eu nu vad vreo putere a noastra aici...

P.S.: scuze daca msjul e offtopic
problema, e mai complexa,...poate ca o mina de intelectuali,si oraseni nu or fi prosti, cum ai zis tu !
poate ca o mana de romani nu or fi lenesi, la fel !

dar grosul,dar masa ? aia care se uita la otv, aia care asculta manele,si la tara si la oras...cu aia cum e ? ,aia care mergand la iarba verde arunca gunoaie peste tot ,utiand sa se arunce si pe ei...(facand o gluma ! ) cu aia cum e ?

Romanu care trece pe linie continua, cand trecerea e la 100 de pasi ( vorbesc ca si sofer), nu are el sadit in mental,ca e bine sa scurtircuitezi, adica, sa fentezi,ca sa ajungi mai repede, sa castigi mai mult !
E ceva putred frate, in danemarca !
Se vede de la o posta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
imi trebuie raspuns icer82 Generalitati 1 24.02.2010 16:02:14
Imi trebuie o lamurire luminitam Generalitati 10 14.07.2009 21:42:06
cum trebuie sa procedam??? L.sorin Generalitati 11 05.07.2009 00:50:39