Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2010, 09:03:04
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Daca te-ai fi oprit inainte de "spre deosebire de multi de pe aici", te-as fi apreciat sincer. Prietene Zorobabel, pocaieste-te si lasa declaratiile boombastice ca nu folosesc la nimic
Am spus un adevar, nu vad de ce te supara acest adevar. Nu a fost o lauda, caci dupa cum am repetat de multe ori, nu e meritul meu ci a lui Hristos.
Vechi 06.07.2010, 09:30:23
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Niciodata, Mantuitorul nu a vorbit despre fantome (suflete nemuritoare).
Scriptura trebuie citita cu atentie, in DUH SFANT si in adevar... nu dupa bunul nostru plac.

Ucenicii credeau ca Hristos dupa inviere e doar suflet spiritual (duh, fantoma...), nu credeau ca a inviat in trup (trupul luat din Maica Domnului evident, insa transfigurat dupa inviere).
Hristos spune fara echivoc ca duhurile "nu au carne si oase" prin aceasta aratand ca duhurile exista!

"Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă.
Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh.
Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?
Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am.
Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere. " Luca 24,36-42.

In Sfanta Scriptura "Duhul are mai multe sensuri, înseamnă, în primul loc, Sfântul Duh. Și puterile Sfintului Duh se numesc duhuri. Duh se numește și îngerul cel bun; duh si demonul; duh si sufletul. Sunt cazuri când si mintea se numește duh. Duh este si vântul; duh si aerul. " Sfantul Ioan Damaschin, Dogmatica, cartea I, cap XIII.

Last edited by Eugen7; 06.07.2010 at 09:33:25.
Vechi 06.07.2010, 14:24:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
"Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor.
Matei 22:32

Erau Avraam , Isaac si Iacov morti?
Erau cât se poate de morți, căci Hristos citează aici Ieșirea 3,6.16. Avraam, Isaac și Iacob erau morți la data când Dumnezeu S-a arătat lui Moise înaintea rugului care ardea. Pentru ce S-ar fi identificat Dumnezeu pe Sine ca Dumnezeu al patriarhilor, decât ca anticipație a învierii? În aceeași anticipație, prin credință, Avraam “aștepta cetatea cu temelii puternice, al cărei meșter și lucrător este Dumnezeu.” (Evrei 11,10)
Vechi 06.07.2010, 16:06:02
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Erau cât se poate de morți
Scriptura spune fra echivoc ca Moise a murit:
"După moartea lui Moise, robul Domnului" Iosua Navi 1,1; Deuteronom 33,1

Pe muntele Tabor, la schimbarea la fata a Mantuitorului, cum dar apare Sfantul Moise in trup, daca voi sustineti ca ei, sfinitii lui Dumnezeu, sunt morti (acum)?

Oare voi nu "rataciti nestiind scripturile si puterea lui Dumnezeu"?

Iisus spune clar ca EL e viata (aici si acum):

Hristos Domnul afirmă fără echivoc: „Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac”[1] pentru că „Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac.”[2] deoarece “Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.”[3]

[1] Ioan 8,51.
[2] Ioan 11,25-26.
[3] Ioan 5,24.
Vechi 06.07.2010, 16:40:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Scriptura spune fra echivoc ca Moise a murit:
"După moartea lui Moise, robul Domnului" Iosua Navi 1,1; Deuteronom 33,1

Pe muntele Tabor, la schimbarea la fata a Mantuitorului, cum dar apare Sfantul Moise in trup, daca voi sustineti ca ei, sfinitii lui Dumnezeu, sunt morti (acum)?

Oare voi nu "rataciti nestiind scripturile si puterea lui Dumnezeu"?
Oare nu. Căci Scriptura zice despre Moise:
"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9)
Știai acest lucru?

Citat:
Iisus spune clar ca EL e viata (aici si acum):

Hristos Domnul afirmă fără echivoc: „Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac”[1][1] Ioan 8,51.
Ideea aceasta este fără îndoială legată cu aceea din versetul precedent (50). Iisus introdusese subiectul judecății Tatălui Său. În judecata aceea, celor care stăruie în cuvântul lui Hristos le va fi acordată viață veșnică. Moartea la care se face referire aici nu este moartea fizică de care au parte și drepții și nelegiuiții la fel, ci a doua moarte, care în cele din urmă va distruge pe nelegiuiți (Apoc. 20,6.14.15).
Vechi 06.07.2010, 21:30:39
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Oare nu. Căci Scriptura zice despre Moise:
"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9)
Știai acest lucru?
Deci recunosti ca Moise este viu (acum, ca si atunci la Schimbarea la Fata)! E bine. Te felicit... ca recunosti invatatura ortodoxa conform careia sfintii sunt vii in Hristos.

Evident ca noi ortodocsii stim acest pasaj pentru ca este foarte important si pentru Sfanta Traditie nu doar pentru a arata ca sfintii sunt vii.
Ne poti spune te rog de unde stia Sfantul Iuda acest episod al luptei Sfantului Arhanghel Mihail cu satana pentru trupul Sfantului Moise? (iti ofer si un indiciu, nu este precizat acest episod in Vechiul Testament)

Last edited by Eugen7; 06.07.2010 at 21:55:34.
Vechi 06.07.2010, 21:57:30
Banned

Implicit

Citat:
Deci recunosti ca Moise este viu (acum, ca si atunci la Schimbarea la Fata)! E bine.
Dacă Scriptura o spune, normal că recunosc.

Citat:
Te felicit... ca recunosti invatatura ortodoxa conform careia sfintii sunt vii in Hristos.
Mulțumesc, însă nu toți sfinții sunt vii. Unii încă dorm, așteptând ziua învierii:
"Toți aceștia au murit întru credință, fără să primească făgăduințele, ci văzându-le de departe și iubindu-le cu dor și mărturisind că pe pământ ei sunt străini și călători." (Evrei 11,13)

Citat:
Ne poti spune te rog de unde stia Sfantul Iuda aceste episod al luptei Sfantului Arhanghel Mihail cu satana pentru trupul Sfantului Moise?
Evident că știa prin inspirație divină, așa cum au primit toți sfinții apostoli, evangheliști și prooroci (autori ai cărților bibliei).
Vechi 06.07.2010, 22:04:05
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Evident că știa prin inspirație divină, așa cum au primit toți sfinții apostoli, evangheliști și prooroci (autori ai cărților bibliei).
din nefericire in acest caz nu este vorba de inspiratie divina ci este scris intr-o carte la evrei. Ti-am oferit inca un indiciu... spune-mi te rog numele acelei carti (de mare valoare la Evrei dar care nu face parte din Tanac, Tora sau Talmud).
Vechi 06.07.2010, 22:07:59
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mulțumesc, însă nu toți sfinții sunt vii. Unii încă dorm, așteptând ziua învierii:
Esti simpatic tare sincer iti spun. Pai mai sus spuneai ca toti sunt morti... acum zici ca unii sunt vii.

Hristos este viata... aici si acum:
"Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. " Filipeni 1, 21-14.
Vechi 06.07.2010, 22:11:25
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
spune-mi te rog numele acelei carti (de mare valoare la Evrei dar care nu face parte din Tanac, Tora sau Talmud).
"Inaltarea lui Moise"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42