![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evident ca noi ortodocsii stim acest pasaj pentru ca este foarte important si pentru Sfanta Traditie nu doar pentru a arata ca sfintii sunt vii. Ne poti spune te rog de unde stia Sfantul Iuda acest episod al luptei Sfantului Arhanghel Mihail cu satana pentru trupul Sfantului Moise? (iti ofer si un indiciu, nu este precizat acest episod in Vechiul Testament) Last edited by Eugen7; 06.07.2010 at 21:55:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Toți aceștia au murit întru credință, fără să primească făgăduințele, ci văzându-le de departe și iubindu-le cu dor și mărturisind că pe pământ ei sunt străini și călători." (Evrei 11,13) Evident că știa prin inspirație divină, așa cum au primit toți sfinții apostoli, evangheliști și prooroci (autori ai cărților bibliei). |
|
||||
|
||||
![]()
din nefericire in acest caz nu este vorba de inspiratie divina ci este scris intr-o carte la evrei. Ti-am oferit inca un indiciu... spune-mi te rog numele acelei carti (de mare valoare la Evrei dar care nu face parte din Tanac, Tora sau Talmud).
|
|
|||
|
|||
![]()
"Inaltarea lui Moise"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
sincer eu nu am auzit de aceasta carte... daca imi poti oferi mai multe informatii...
Oricum sursa Sfantului Iuda este alta carte evreiasca (care repet face parte doar din traditie). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici o sursa ortodoxa: http://www.calauzaortodoxa.ro/credin...e-si-traditie/ "Pe lânga Cartea lui Enoh, Iuda citeaza din Înaltarea lui Moise atunci când se refera la lupta pentru trupul lui Moise dintre arhanghelul Mihail si diavol (Iuda 9)." mai jos pe pagina , la "O nouă privire asupra canonului"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum se face că ești convins de neinspirația divină a epistolei lui Iuda, și ești dispus să acorzi mai mult credit unei lucrări pseudoepigrafice ("Moartea lui Moise")?
|
|
||||
|
||||
![]()
stii bine ca nu la asta m-am referit, anume ca Sfantul Iuda nu ar fi scris in Duh Sfant. Doamne fereste! Ci doar am dorit sa subliniez ca acel episod Sfantul Iuda l-a citit intr-o carte care se afla in traditia evreiasca (nu a primit acel espisod prin inspiratie divina directa, adica extaz ca Sfantul Petru sau vedenie etc...). Nu am auzit de aceasta lucrare (din traditia evreiasca) "Moartea lui Moise"... daca imi poti da mai multe informatii (autorul, locul scrierii)...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|