![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici aici nu ai inteles, perceptia oamenilor de la acea vreme era ca Dumnezeu este acela care ucide, numai ca e grav sa gandim la mii de ani distanta in acelasi fel. Dumnezeu nu se razbuna pe cei care nu vor sa aiba partasie cu El, nu-i sileste, ba inca pe unii ii lasa sa traiasca pana la adanci batraneti si s-o duca chiar bine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu oricum vorbesc despre trecut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Pandion; 10.07.2010 at 00:09:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nicio contradictie. Dumnezeu descoperindu-se in Iisus Cristos ne dam seama ca Dumnezeu a fost perceput destul de eronat de inaintasii nostrii. E regretabil ca au trecut 2000 de ani si multi tot nu au vazut adevarata fata a lui Dumnezeu, ci se tot lovesc de tot felul de obstacole vechi testamentale care tin mai mult de perceptii ale oamenilor care au trait cu mii de ani in urma. Unii se mira, dar chiar si evreii aveau conceptii destul de limitate cu privire la Dumnezeu, iar asta se vede destul de mult in Vechiul Testament. Un singur exemplu. In cartea profetului Iona se spune ca acest om fugind de Dumnezeu si nedorind sa implineasca porunca divina, in timp ce era pe mare, Domnul a trimis o furtuna puternica. Este clar ca Iona a perceput un fenomen natural, o furtuna, ca o atentionare din partea lui Dumnezeu. Noi astazi stim cum stau lucrurile, am crescut in cunoastere, chiar si in ceea ce il priveste pe Dumnezeu, intelegem ca Divinitatea nu forteaza, nu obliga pe nimeni sa-i implineasca voia, ci lasa omul sa decida, sa aleaga.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca nu ti-ai dori sa fii victima...Nu ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este evident ca omul nu are voie sa omoare. Ce fel de lume ar fi aceea in care crima ar fi acceptata de lege? Insa Dumnezeu nu e sub lege, ci a dat legea ca sa nu ne autodistrugem ca specie: mai intai prin constiinta, iar apoi a fost nevoie sa fie scrisa pentru cei care nu mai tin cont de constiinta. El permite moartea, cum zicea cineva mai sus, doar atunci ca binele pe care il poate face cineva ajunge la minimum minimorum sau cand pacatul (ca lucrare anti-divina, impotriva bunei vietuiri) il corupe definitiv pe om. Atunci Dumnezeu zice: stop, daca asa ai inteles tu sa traiesti, atunci sa fie cum vrei tu, du-te si mediteaza la asta impreuna cu cei de teapa ta. Si vezi care e felul de vietuire mai potrivita, pe perioada eonica: cea in stare de iubire si smerenie sau cea de ura, patimi si mandrie?
|
|||
|
|||
![]()
Ce-mi place mie cand unii il judeca tocmai pe Dumnezeu... Imi vine chiar sa rad. Astea sunt regulile, domnilor! Va convine, bun. Nu... reinventati-va si dati-i drumul de pe pamantul Lui. Tu daca lucrezi intr-o firma unde programul e de la 8 la 8 si nu iti convine iar boss-ul sta numai pana la 5 ce faci? Te iei la cearta cu el?
Imi cer scuze dar in fata unor asemenea intrebari chiar nu are rost sa mai aduci alte argumente. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu ucizi | Man Teo | Exorcismul | 1 | 23.07.2011 10:02:28 |
Sa nu ucizi | Man Teo | Eutanasia | 0 | 23.07.2011 09:09:17 |
Sa nu ucizi. Dar cand va veni pecetea? | colaps | Generalitati | 56 | 04.08.2010 21:15:10 |
Rugaminte referitor la cum se zice Crezul in BC | mihailt | Generalitati | 2 | 22.04.2010 18:34:27 |
Fa ce zice popa, nu ce face el... | suntunOM | Preotul | 31 | 25.08.2007 01:34:00 |
|