Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 20:42:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
.

Tot ceea ce ți se întâmplă, ți se întâmplă pentru că tu ai ales să fie așa. Nimeni nu-i vinovat de ce ți se întâmplă. Nu vrei copii și vrei să fii creștin? Nu fă sex! Simplu ca "bună ziua"!
Aici gresesti, AI DOAR IMPRESIA CA ALEGI( o faci dar doar ANEMIC in stare adormita), manipulat de tot felul de impresii si sfaturi "pretioase" ca doar omul este foarte slab si nu prea poate NIMIC de unul singur.
BA DA, FOARTE multi sunt vinovati de ce ni se intimpla, prin educatii defectuoase, invataturi idioate de prin tot felul de carti, INADECVATE, ramase in urma, arhaice, care mai mult strica decit sa te invete.

Nu este asa de simplu cu "nu fa sex":).... Se vede ca esti destul de tinar(a) inca cind totul ti se pare simplu 1+1=2( dar asta INCA nu-i totul! ! !)

Iar in privinta tiganiei nu te mai eschiva ca stii exact ce inseamna!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 21:13:03
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Aici gresesti, AI DOAR IMPRESIA CA ALEGI( o faci dar doar ANEMIC in stare adormita), manipulat de tot felul de impresii si sfaturi "pretioase" ca doar omul este foarte slab si nu prea poate NIMIC de unul singur.
BA DA, FOARTE multi sunt vinovati de ce ni se intimpla, prin educatii defectuoase, invataturi idioate de prin tot felul de carti, INADECVATE, ramase in urma, arhaice, care mai mult strica decit sa te invete.

Nu este asa de simplu cu "nu fa sex":).... Se vede ca esti destul de tinar(a) inca cind totul ti se pare simplu 1+1=2( dar asta INCA nu-i totul! ! !)

Iar in privinta tiganiei nu te mai eschiva ca stii exact ce inseamna!
Domnul meu, nu mă refeream la acea metodologie didactică, întregul arsenal de mijloace pedagogice și educaționale tradiționale, în virtutea cărora suntem ceea ce suntem mai târziu în viață (în cazurile acelea, e drept, e vorba de așa-zisa "manipulare pozitivă a copilului"). Evident că dezvoltarea noastră psiho - somatică se datorează mai multor factori educogeni, dar n-am să intru acum în detalii științifice.
Vorbeam despre posibilitatea noastră ca adulți (deja formați) de a distinge între ce am asimilat, cândva, în mod automat, ca fiind necesar și indubitabil și a le accepta ca ceva necesar astăzi. E clar, deja putem alege. Avem mijloacele și pregătirea necesară.

Nu sunt așa de tânăr: am și eu copii și credeți-mă mai mulți de unul sau doi (îmi place și partea aplicativă a dragostei). Nu mi-e ușor financiar, dar, dragul meu domn, nu mă plâng. Eu am ales să-i fac, cu ajutorul lui Dumnezeu, eu îi cresc chiar dacă pentru acest lucru sunt necesare jertfe. Ce-ar fi să renunțăm să ne îmbuibăm ca amețiții, să dormim peste măsură și să ne dedicăm un timp mai mult celorlalți! Toate celelalte vin! Doamne ajută!
Cât despre tinerețe, domnul meu am învățat ceva: o bucată de măr cu o bucată de pâine poate fi o cină extrem de copioasă pentru mine, când trebuie să dau mai multe familiei. Mai ales că două treimi din an e post! O sută și ceva de zile "de dulce"! Chiar n-ar fi puțin mai simplu, dacă am respecta și aceste canoane ale Bisericii cu privire la post?

Și chiar totul e simplu, nu simplist, domnul meu! La această concluzie, am ajuns după ani de învățătură și compolicații și confuzii tipice intelectualilor, care, în marea lor "știință" și suficiență, vor să-l concureze pe însuși Dumnezeu. Știu ce vorbesc: abia am scăpat de această meteahnă. Și e greu. Și astăzi mai am răbufniri de orgoliu. Și de-ar fi numai asta!

Dar mă bucur că mă faceți tânăr: e o lovitură dată și orgoliului meu! Asta trebuie să mă mai smerească.

Tags
divort

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 19:01:38
Divort... culianul Nunta 51 09.08.2011 18:02:50
Divort mai usor fllorina Stiri, actualitati, anunturi 9 12.09.2008 18:28:24
despre divort fyr Generalitati 28 10.03.2008 22:55:07
Povesti (1) silverstar Generalitati 6 09.01.2007 23:11:55