Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2010, 16:17:16
costache marilena
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
foarte frumos ai scris. felicitari.
subscriu la cele afirmate.
Doamne ajuta.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:17:41
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
si daca cineva isi ascude credinta in Hristos la ce ar ajuta? evident la nimic.

Daca Biserica (Ortodoxa) nu ar avea cruce si simboluri religioase afisate am stii ca acolo este Biserica (casa lui Dumnezeu)?
Evident ca majoritatea dintre noi nu am sti, ci doar acei care cu harului Duhului Sfant ar vedea ceea ce nu se vede cu ochii trupesti.

Sfantul Imparat Constantin cel Mare a pus monograma lui Hristos (XP chi-ro) pe steagurile armatei sale si pe scuturie ostasilor si a castigat in numele lui Hristos batalia de la podul Milvius (Podul vulturului) cu o armata mult mai mica decat a adeversarului sau Maxentiu.
Daca nu imi pun o cruce de 2-3 metri in curte inseamna ca imi ascund credinta? (nu e cazul meu)

Tocmai, crucile se pun pe biserici pentru pentru a le semnala prezenta. Daca s-ar umple curtile si acoprisurile caselor, nu ti-ar fi greu sa vezi care a biserica?

Iar cu monograma lui Constantin ce vrei sa spui?
Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat?
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:26:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri...
Faci o asociere periculoasa intre atei si satana.

Observ ca toti sunteti de acord cu aceste cruci.
Atunci de ce nu va puneti toti prin curti, balcoane, pe acoperisuri, pe usi, cate o cruce mare care sa se vada de departe?
Ce rost mai au aceste discutii daca tot nu faceti nimic?
Dar puneti-va toti.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:31:30
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Daca nu imi pun o cruce de 2-3 metri in curte inseamna ca imi ascund credinta? (nu e cazul meu)

Tocmai, crucile se pun pe biserici pentru pentru a le semnala prezenta. Daca s-ar umple curtile si acoprisurile caselor, nu ti-ar fi greu sa vezi care a biserica?

Iar cu monograma lui Constantin ce vrei sa spui?
Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat?
Sunteti caraghios si pus pe batjocura. Nu-i frumos. Inca, aici, pe acest thread nu s-a ajuns la cearta. Dar prin "grija" dvs. se va ajunge.
Sau poate nu?...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:38:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunteti caraghios si pus pe batjocura. Nu-i frumos. Inca, aici, pe acest thread nu s-a ajuns la cearta. Dar prin "grija" dvs. se va ajunge.
Sau poate nu?...
Ai dreptate.
Cred ca sunt chiar caraghios incercand sa va inteleg mentalitatea ...

Si nu incerc sa-mi bat joc de nimeni.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:45:15
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Atunci de ce nu va puneti toti prin curti, balcoane, pe acoperisuri, pe usi, cate o cruce mare care sa se vada de departe?
Dar puneti-va toti.
Dumitru, nu stiu daca ai realizat dar aici pe forum lumea devine idealist -extremista, asa doar din ginduri militante care le vijiie in minte, insa in realitate nu sunt asa. Deasemenea nimeni nu o sa-si puna asemenea "monumente" in curte sau pe balcoane de gura sotului , a sotiei sau a vecinilor care ar incepe sa-i ocoleasca si sa-i creada cel putin... ciudati.
Parca-i si vad pe oamenii de pe ulita satului strigind:
Baa, nea Ilie, ce-ai patit, te simti bine?

Lumea cind vine vorba de simboluri religioase consacrate vorbeste mecanic , exclusiv pentru a experimenta cresterea egoului, in pene :))

Unde pe balcoane?..cind lumea nu are loc de borcane de muraturi, saci de cartofi, biciclete si mobile invechite jucarii de copii..vai de capul lor..crucioaie din birne de 2 m le mai lipseau..nebunie curata!( ca-ntr-un film de Fellini)..parca dimensiunea conteaza

@ cei de mai sus
Troitele si cruciulitele de sub stresina sunt cu totul altceva.

Nu mai amestecati borcanele!

Last edited by andreicozia; 15.07.2010 at 16:48:27.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:46:17
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sau poate nu?...
Te-as ruga sa-mi spui unde mi-am batut jos si de ce. Si te mai rog sa-mi spui si cu ce am fost caraghios.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:50:39
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dumitru, nu stiu daca ai realizat dar aici pe forum lumea devine idealist -extremista, asa doar din ginduri militante care le vijiie in minte, insa in realitate nu sunt asa. Deasemenea nimeni nu o sa-si puna asemenea "monumente" in curte sau pe balcoane de gura sotului , a sotiei sau a vecinilor care ar incepe sa-i ocoleasca si sa-i creada cel putin... ciudati.
Parca-i si vad pe oamenii de pe ulita satului strigind:
Baa, nea Ilie, ce-ai patit, te simti bine?

Lumea cind vine vorba de simboluri religioase consacrate vorbeste mecanic , exclusiv pentru a experimenta cresterea egoului, in pene :))

Unde pe balcoane?..cind lumea nu are loc de borcane de muraturi, saci de cartofi, biciclete si mobile invechite jucarii de copii..vai de capul lor..crucioaie din birne de 2 m le mai lipseau..nebunie curata!( ca-ntr-un film de Fellini)..parca dimensiunea conteaza

@ cei de mai sus
Troitele si cruciulitele de sub stresina sunt cu totul altceva.

Nu mai amestecati borcanele!
Ai dreptate. Poate ca si eu am luat-o mai extrem.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 19:27:30
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Dar puneti-va toti.
Ai o gandire pre-primitiva. Daca sunt de acord cu ceva nu inseamna ca trebuie sa fac si eu. Sunt de acord cu: cei care invata vioara, programare, mecanica auto, neuro-chirurgie, pilotaj aviatic, psihologie, teologie, lacatusarie, arta culinara etc. Asta inseamna cumva ca trebuie si eu sa le fac pe toate acestea??
Daca tot nu credeti in Dumnezeu si va bazati pe logica voastra "de fier", macar incercati sa o faceti acea logica a voastra sa aiba o minima logica!

Fara sa va dati seama de fapt sunteti demonstratia vie (inca una) ca Dumnezeu exista! Faptul ca va deranjeaza atat de tare acele cruci, sau ca sunt "prea multe" biserici etc arata foarte clar ce "energii" aveti in voi, ce va mana. Daca un taran pune o roata de caruta pe un stalp inalt nu deranjeaza pe nimeni, daca pune o cruce de 2 ori mai mica dintr-o data sariti ca ce aiurea e! Q.E.D.
Vechi 15.07.2010, 19:39:23
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit

Citat:
De ce vrei asta?
Ca forma externa de manifestare a credintei?
Ca sa vada lumea ca si tu ai o astfel de cruce, probabil mai mare decat cea pe care a fost rastignit Iisus?

Am vazut unele localitati, mai ales in Transilvania, oamenii isi pun cruci pe acoperisurile caselor, in colturile de imbinare.
Dar au 7-8-10 cm, nu 3 metri...
E o falsă problemă. Sunt fapte de credință! Mă rog cumva foarte mult? Mă rog cât simt nevoia sau am canonul. Fac prea multe metanii, mă închin prea mult? Mă închin (fac metanii) cât simt nevoia sau după cum îmi e canonul. Îmi fac o cruce cât Statuia Libertății? Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
SFINTA CRUCE cristiboss56 Din Noul Testament 47 20.01.2012 10:29:01
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19