![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragul meu ,te rog sa ma ierti pentru cuvintele nepotrivite.
Insa exista un singur botez,si daca ai fost botezat o data ,nu se mai repeta botezul indiferent de ce faci ulterior.Nu sunt un caz aparte ci un caz general. Revenirea la credinta se face prin cainta,spovedanie etc,dar botezul si mirungerea nu se mai repeta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
vezi ca ar trebui sa te mai astepti la 'repercursiuni', fiindca lupta intre bine si rau dureaza toata viatza... viatza e o lupta continua... important este sa nu cedezi raului (care poate fi F. subtil si uneori sau de multe ori s-ar putea infatisa sub masca binelui aparent, ca sa te atraga si sa te faca sa cazi in diverse capcane), ci sa persisti in rugaciune/rugaciuni catre Bunul Dumnezeu si Maica Domnului (care ajuta F. mult! de cate ori te simti 'aiurea' etc, citeste 'Paraclisul' ori din 'Psaltirea Maicii Domnului', ori unul dintre acatistele Maicii Domnului; sau repeta in gand orice rugaciune scurta catre Maica Domnului si 'Tatal Nostru'), dar si catre altii dintre Sfintii lui Dumnezeu (Sf. Nectarie, Sf. Parascheva, Sf. Ana sau Ecaterina, ale carei nume le porti s.a.). Citirea de psalmi din Psaltire ajuta, iarasi, destul de mult (dar trebuie ceruta binecuvantarea duhovnicului pt. a citi psalmi din Psaltire). Si, desigur, dupa cum stii si tu deja, sa tii posturile randuite de Bis. Ortodoxa, si sa te spovedesti cu regularitate si impartasesti (daca ti se permite) etc etc.
PS: ceea ce spui tu ca ti se-ntampla (starile prin care treci, gen simtirea sufletului gol etc), ar putea fi si o forma de 'akedie'. Majoritatea populatiei planetare din zilele noastre cred ca sufera de astfel de simptome (printre multe altele), in stadii mai mult sau mai putin avansate etc. Sunt multi factori 'declansatori-cauzatori' aici, dar totul are la baza pacatele noastre (si consecintele etc). Vba ceea: 'ce-si face omul cu mana lui'... Poate ca ti-ar folosi si lecturarea unor carti din seria 'Psihoterapia Ortodoxa'. |
|
|||
|
|||
![]()
dupa rebotezare nu am mai pracicat yoga...am un partener insa nu ne-am casatorit inca...ma tot gandesc si razgandesc...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista rebotezare,daca ai fost unsa din nou cu Mir,asta nu inseamna nici repetarea tainei Mirungerii ,ci doar intarire in credinta,dupa revenirea din erezie.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu inteleg de unde am aceste trairi. cred ca nu sunt foarte perseverenta in inima mea si mai cred ca nu sunt destul de atenta la DUMNEZEU. probabil ca trebuie sa devin si mai umila, desi urmaresc constant sa imi cultiv virtutile sf parinti.
am citit cartea cu maestrii indiei si Parintele Paisie...m-a ajutat foarte mult sa descopar adevarul. viata mea a fost salvata intr-un moment in care am cerut cu toata fiinta mea sa ma intorc la Dumnezeu si am suferit mult o perioada lunga de timp, cand am constatat ca mai aveam foarte putin sa fac greseli enorme si sa renunt la viata mea in favoarea abandonarii mele totale catre un Dumnezeu care nu era de fapt Tatal Ceresc pe care eu il cautam...lucrurile au fost complicate, au trecut...sigur ca, prapastia a fost foarte mare. m-am trezit intr-o zi ca sufletul meu se indepartase f mult de Tatal, imi indepartasem familia, eram in ashram, faceam lucruri care erau in contradictoriu cu Dumnezeu, ajunsesem sa cred in zeitatile lor, nici macar nu ma intrebam daca ele exista sau nu...dintr-o data apoi, am cazut. asa priveam atunci. am ramas fara prieteni, fara serviciu, fara bucurie, devenisem complet inutila, tocmai eu care aveam un rost atat de important...eram frumoasa, eram daruita, eram harnica, aveam studii...apoi m-am trezit departe de tot ce cunosteam. mi-am amintit atunci de IISUS HRISTOS. pe parcurs am inceput sa il simt viu in inima mea...mi-am gasit serviciu, familia mea a fost alaturi de mine in toate aceste incercari, am primit o relatie...totul a inceput sa isi revina... apoi, am ajuns din nou aici. unde nu mai stiu ce e cu mine, unde ma simt singura in relatie, ma simt singura in mijlocul oamenilor si rugaciunea devine mecanica. ma simt ca o stanca. nu mai pot sa plang, nu ma mai abandonez, nu mai aspir atat de frenetic cum aspiram candva. nu inteleg ce sa fac in continuare? situatia aceasta persista de cateva luni. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti mai recomand o carte foarte utila in cazul tau: Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului de Klaus Kenneth.
|
|
|||
|
|||
![]()
am fost rebotezata la o manastire...m-a uns cu mir, m-a spovedit, m-a impartasit...particip la slujbe cel putin o data pe saptamana..ma spovedesc si imparatasesc o data pe luna...citesc...ma rog ..studiez...dar lipseste ceva...poate le fac din orgoliu...poate nu inima mea actioneaza...nu stiu..
|
|
|||
|
|||
![]()
am sa o caut sa o citesc...nu am citit-o
multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
oricum, sfaturile voastre sunt minunate si va mai astept sa mai vorbim. despre orice ne ajuta sa crestem! va multumesc!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
putin monofizitism NP? | Patrie si Credinta | Secte si culte | 88 | 07.03.2012 09:11:12 |
Un cor mai putin obisnuit | Mihnea Dragomir | Craciunul - Nasterea Domnului | 32 | 05.12.2011 02:40:58 |
putin ajutor | Calin21 | Exorcismul | 8 | 05.06.2011 19:11:06 |
PUTIN-felicitari | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 27.12.2007 19:20:00 |
|