Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2010, 23:55:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul

Domnul a dat ,Domnul a luat,fie numele Domnului binecuvantat
Iustin draga, vorba unui user de mai sus
Cind afirmi ceva asa de "solemn" te rugam sa te gindesti nu la maretia cuvintelor spuse ci la parinti si ce ar crede ei despre tine daca te-ar auzi spunindu-le IN CAZUL ASTA asemenea gogomani!
Sa avem empatie parere de rau si smerenie, si sa lasam figurile de scena!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 00:09:36
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Iustin draga, vorba unui user de mai sus
Cind afirmi ceva asa de "solemn" te rugam sa te gindesti nu la maretia cuvintelor spuse ci la parinti si ce ar crede ei despre tine daca te-ar auzi spunindu-le IN CAZUL ASTA asemenea gogomani!
Sa avem empatie parere de rau si smerenie, si sa lasam figurile de scena!
Acest indemn se adreseaza cel mai mult parintilor.
Atat parintilor care isi pierd copii in accidente,cum a fost bebelusul uitat de sora aceea in incubator (desi mi se pare ca nu a murit,dar va ramane infirm) ,sau celor care isi pierd copii de vreo boala .
E tot ce se poate spune unui parinte.V-ati iubit,a-ti conceput copilul,el a crescut in pantece,ca un miracol,si v-ati bucurat de el.
Acum Domnul l-a luat la el pe acel copil.Sa nu va pierdeti nicidecum increderea in Domnul,mai ales ca acest accident e de fapt plin de semnificatii.
Nu va razvratiti,si nu va maniati pe Dumnezeu,caci tot El este cel care ne da toate cele bune,si insasi viata .
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 03:22:37
annajanette
Guest

Implicit

poate ca ar trebui de acum inainte taina botezului sa se desfasoare altfel: tinut cu piciorusele in apa si in rest stropit pe fatuca, pe cap.
de ex la penticostali se face la maturitate mie mi se pare mai bine asa esti si constient cand spui tu singur ca te lepezi de satana, cand esti mic ...
eu sunt ortodoxa dar chestia asta cu botezul la maturitate nu imi displace desi exista si riscul sa mori nebotezat de ex pe la 3 ani....
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 08:02:21
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Eu cred ca a fost un accident nefericit de care nu a fost bucuros nimeni, dar in nici un caz prostie!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 13:16:54
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Eu stiu ca si in timpul botezului preotul are mare raspundere, ca cel rau sta la panda, nu cred ca e tocmai bucuros ca mai apare un crestin....
Mi-aduc aminte de la botezul copilei noastre, preotul era atat de atent in timpul slujbei, cand se deplasa se uita in jos sa nu se impiedice, sau cand a uns-o cu mir avea grija ca micuta sa nu-i loveasca sticla sa se verse, si alte asemenea.
Poate ca si preotul acela a lasat o "bresa" prin care cel rau si-a facut voia.
E inutil sa le explici acum parintilor ca Domnul a dat Domnul a luat, cred ca inima lor e prea indurerata, dar cu timpul se vor resemna.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 13:31:30
teodor 21 teodor 21 is offline
Banned

Data înregistrării: 05.06.2010
Implicit cine da primul cu piatra?

Vad cu stupoare ca majoritatea celor ce au postat sunt foarte virulenti si chiar justitiari in privinta preotului care a savarsit botezul.Cu ce drept judecam noi fapta fratelui nostru? Cine suntem noi? Daca preotul respectiv este vinovat sa plateasca, dar daca omul nu are nici-o vina? De ce ne repezim cu acuze si uniii chiar cu condamnari? Cum spunea cineva mai sus ca nu raspunde la telefon, dar organele abilitate ce masuri au luat? Daca este acuzat( sau, ma rog, banuit de omor prin imprudenta) , de ce este cautat telefonic si nu direct la domiciliu?
Fratilor, este trist, dureros pentru parinti, dar exista speranta ca Dumnezeu se va ingriji si le va darui un alt copilas daca isi doresc din tot sufletul si au credinta. Asa ca , va rog din tot sufletul, incercati sa fiti mai blanzi cu cei de langa noi, iubiti-va aproapele ca pe voi insi-va.Si acest preot care este aproapele nostru, care este fratele nostru va fi judecat de AUTORITATEA SUPREMA pentru faptele sale, bune sau rele si nu de noi, care suntem tarana din tarana pamantului.
Dumnezeu sa ne dea intelepciune si putere,Amin!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 13:41:07
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
poate ca ar trebui de acum inainte taina botezului sa se desfasoare altfel: tinut cu piciorusele in apa si in rest stropit pe fatuca, pe cap.
de ex la penticostali se face la maturitate mie mi se pare mai bine asa esti si constient cand spui tu singur ca te lepezi de satana, cand esti mic ...
eu sunt ortodoxa dar chestia asta cu botezul la maturitate nu imi displace desi exista si riscul sa mori nebotezat de ex pe la 3 ani....
Ana draga...sa zicem ca ortodoxia ar accepta o asemenea idee, ar face botez la maturitate...dar ce se intampla cu cei care mor pana li se face botezul?
Tu crezi ca ceea ce se intampla in ortodoxie: doctrina, ritual, invataturi...etc sunt intamplatoare, sunt floare-la-ureche si le putem schimba in functie de vremuri, de situatii si dupa cum ni se pare noua ca ar fi mai bine?
Asta au facut sectantii si sunt la ora actuala cateva mii de confesiuni care isi au radacinile inca din primele secole crestine.

Eu cred ca ar fi mai indicat sa intelegem de ce se intampla in ortodoxie ritualul asa, de ce avem aceasta invatatura si doctrina...decat sa incepem sa ne dam cu parerea cum ar fi mai bine punand ortodoxia in comparatie cu alte secte (si aici ma refer strict la invatatura nu la comportamentul oamenilor). Ortodoxia are ca baza pe Hristos si o doctrina de 2000 ani, sectele au la baza diverse persoane care au rastalmacit ceea ce le-a convenit din invatatura lui Hristos si au o vechime numarata in sute sau zeci de ani, in functie de aparitie.
Vechi 25.07.2010, 14:00:32
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Adevarul e ca unii dintre voi ati fi in stare sa speriati niste bieti parinti carora eventual le-a murit un copil nebotezat, sa le spuneti cine stie ce grozavii, iar in cazul de fata simt la unii din voi sinistrul ideii cum ca macar daca a murit, a murit botezat, nu e chiar asa mare tragedie. Chiar in halul asta am ajuns sa gandim? Mai bine ar fi stat nebotezat si traia bietul copil linistit, erau si parintii fara apasarea aceasta imensa de acum, plus inca un om ar fi trait linistit, acest sarman preot care acum are copilul pe constiinta.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 14:58:18
drmihaela drmihaela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.07.2010
Locație: Galati
Implicit Frumos!

Citat:
În prealabil postat de heorhe Vezi mesajul
Da, proeotul ar putea face puscarie. Daca insa e bun credincios atunci va stii ca ce a facut de la Dumnezeu i-a fost dat, ca nimeni nu cunoaste caile Domnului, si ce i se va intampla preotului tot spre binele lui va fi, si ce i s-a intamplat copilului, numai Dumnezeu stie ce vina au sau nu parintii, sau daca a fost drept sau nu.

Cam asa se interpreteaza ortodox intamplarea cu pricina.
Foarte frumoasa interpretarea, cu adevarat ortodoxa! Domnul si Maicuta sa ne lumineze!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2010, 20:50:13
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Si daca Dumnezeu a ingaduit lucrul acesta?! De ce este mai usor sa judecam? Judecatile noastre nu sunt ca ale lui Dumnezeu, si daca a ingaduit asta este poate pentru smerenia preotului si pentru mantuirea pruncului si a parintilor lui...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoane nefacute de mana omeneasca Mihnea Dragomir Pictura si Sculptura Bisericeasca 18 22.04.2025 08:44:12
Icoane nefacute de mana omeneasca. georgeval Arta bisericeasca in general 9 09.08.2012 00:57:35
Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! flying Generalitati 677 13.05.2010 10:35:18
Icoane nefacute de mana omeneasca ben_gal Intrebari utilizatori 43 09.04.2010 09:42:10
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52