![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun." zice toata Scriptura. Un lucru care tie iti scapa e faptul ca a doua epistola catre Timotei e ultima scriere a lui Pavel inainte de moarte(in jurul anului 67), deci poti fi sigur ca Timotei avea acces si la celelalte epistole ale lui Pavel si nu avea nevoie de un sinod sa ii spuna ce e scriptura si ce nu e scriptura. Citat:
Ceea ce inseamna ca orice alta carte care se vrea o calauza in viata crestina trebuie sa se supuna autoritatii Sf Scripturi. Apocalipsa de unde stii ca a fost scrisa ulterior celei de-a doua epistole a lui Timotei? Faptu ca apare ultima se datoreaza mesajului ei dar nu faptului ca a fost scrisa ultima. Ce e sigur e faptul ca a fost scrisa inainte de cucerirea Ierusalimului de catre romani, lucru care s-a intamplat in anii 66-70 si asta plaseaza Apocalipsa ca scriere in aceeasi perioada cu 2 Timotei. Un alt lucru pe care il omiti e faptul ca Epistola lui Timotei a fost scrisa si pentru crestini de-a lungul istoriei, iar pentru ei mesajul lui Pavel e clar: Sf Scriptura e de inspiratie divina si e suficienta in ceea ce priveste invatatura data de Dumnezeu. Citat:
Nu mai sustine aceeasi idee falsa si anume ca mantuirea era posibila doar dupa jertfa. Tu crezi ca toti sfintii din VT au mers in iad?Jertfa lui Hristos nu se limiteaza la o perioada. Jertfa lui Hristos era necesara ca altfel nu s-ar fi putut face plata pacatului. Dar credinta tocmai in asta consta, ca Hristos va muri pentru pacatele lor asa cum spune in VT (redau un pasaj din Isaia 53) "Dar El a luat asupră-Și durerile noastre și cu suferințele noastre S-a împovărat. Și noi Îl socoteam pedepsit, bătut și chinuit de Dumnezeu, Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat. Toți umblam rătăciți ca niște oi, fiecare pe calea noastră, și Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor." Femeia respectiva,la fel ca si acel lepros, au crezut in Hristos si au fost mantuiti, de aceea le spune Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Oricat ai incerca sa o dai la intors nu poti nega mesajul pe care Hristos l-a transmis celor 2. Hristos poate vedea inima omului, tu nu poti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului, care era prezenta fizica nu imagine imprimata, ingerul l-a oprit sa o faca: "Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" Ce e mai clar de atat? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui. Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca! Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală. Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? " Hristos se referea la femeie nu la multimea care-l imbulzea. Semnele care le facea Hristos ,si marturia lui Ioan Botezatorul, erau indicii clare ca El e Mesia. Citat:
Dar moartea Lui era necesara pentru a ne putea ierta pacatele. Fara jertfa nu era posibila iertarea. Dupa cum vezi spune ca oamenii L-au cunoscut. Ce inseamna pentru tine asta?Episodul seamana cu cel din Marcu cu femeia ce avea scurgere, dar nu vad care e problema ca se atingeau de El?Doar era Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La faza cu mantuirea in numele lui Hristos le incurci, mantuirea in Numele lui Hristos nu s-a realizat pana la jertfa de pe cruce, cei din Vechiul Testament asteptau aceasta restaurare a creatiei prin jertfa, In niciun caz Iisus nu vorbea femeii si leprosului, de mantuirea asa cum o intelegem noi crestinii Cei din Vechiul Testament nu mosteneau raiul, deoarece raiul a fost inchis pana la jertfa care a refacut legatura cu Dumnezeu rupta prin pacatul primilor oameni, " Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, (I Petru 3:18-19)
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 27.07.2010 at 11:52:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ingerul l-a oprit pe Ioan din smerenie, oare nu cunostea Ioan poruncile Domnului? oare nu stia el ca nu este bine sa te inchini altcuiva? ba stia desigur, dar a vrut sa ii acorde o cinste ingerului, cinste pe care ingerul a refuzat-o din smerenie de asta se si numeste impreuna slujitor cu Ioan, si ingerul ii spune ca doar lui Dumnezeu sa se inchine, nu spune "sa nu cinstesti sfintii", iar aici si ortodocsii sunt de acord ca inchinarea de care vorbea ingerul se cuvine numai lui Dumnezeu Nu e acelasi lucru, eu nu ma iau dupa interpretarile neo-protestante ci dupa cele ortodoxe cu privire la inchinare cum poti afirma dumneata ca e acelasi lucru? acelasi lucru ar fi daca ortodocsii ar crede ca icoana respectiva este chiar divinitatea, unde ati invatat voi sa puneti vorbe si invataturi in gura altora fara sa cunoasteti sau fara sa vreti sa vedeti decat cum va dicteaza pastorii?
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața. Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică. " Ori eu cred in Fiul Sau, deci conform cu ce spune Ioan in prima sa epistola pot avea garantia ca sunt mantuit. Citat:
Citat:
am fost ortodox, crescut in familie ortodoxa, mergeam la biserica. Nu mi-e strain deloc punctul de vedere ortodox. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
1)De ce la cina cea de taina spune Hristos ca de fiecare data sa o facem spre pomenirea Lui. De ce nu spune "ca sa cresteti in credinta prin impartasire cu trupul Meu"? 2)De ce sunt oameni care se impartasesc si injura de Dumnezeu apoi, sau fura etc? Daca as vedea ca toti care se impartasesc ajung la desavarsire treptat as crede interpretarea BO dar cand vad ca sunt oameni care se impartasesc si care nu au nici o schimbare launtrica(si crede-ma ca sunt multi din cei pe care ii cunosc deci nu vb in necunostinta de cauza) automat apar semne de intrebare. De ce nu se produce schimbarea? Citat:
Citat:
Scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu e sa fim asemenea chipului Fiului Sau. Mantuirea e primul pas, apoi urmeaza sfintirea. Un om care nu este iertat si care isi poarta pacatul nu are cum sa fie asemenea lui Hristos. Citat:
Daca tu te consideri necuratatita e normal ca nu poti afirma ca esti mantuita. Uite ce le spune Domnul ucenicilor in Ioan 15: "Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus. " Mediteaza la aceste versete. Citat:
Citat:
Tu daca incepi sa mergi cu Hristos si apoi renunti, de fapt nu ai mers cu Hristos niciodata. Vezi pilda semanatorului. Citat:
Citat:
Citat:
Sfintirea e valabila doar pentru un om care a fost iertat(mantuit), deci ca sa te poti sfinti trebuie mai intai sa fii mantuit. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Toate or avea rostul lor, spre intarirea or spre caderea noastra..in foc ne vom lamurii cu totii, cand vor veni amagitorii. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim statornici..caci o clipa de ne vom inalta spre pierzarea noastra va fi. Cat de neplacut, de respingator, cat de hulitor este si pentru noi neinsemnatii sa vedem o ratacire atat de mare.
Cata rautate trebuie sa avem in noi, sa credem ca Toti Cei care s-au jertfit in inchisorile comuniste, toti Cei care s-au jertfit sub mormanele de pamant la canalul Dunare-Marea Neagra..Sfintii Martiri prigoniti pentru apararea dreptei credinte au sfintit acest pamant romanesc.. acest distins "domn pocait" spune ca Toti Acesti Sfinti Martiri or fi in ratacire..si el a gasit adevarul parasindu-si turma..lasand de izbeliste biata turma in Muntii Apuseni. Asa cum om fi betivi, desfranati, nepasatori, necredinciosi, hulitori..da suntem tare pacatosi..dar nu ne lasa Bunul Dumnezeu..tara aceasta a noastra a fost tare zguduita..dar pacea ne-a adus-o mereu Milostivul Dumnezeu. Au venit turcii, erau puzderii..ne-am aparat asa cum am putut tara, familia, mama si copii nostri..ne-am aparat credinta aceasta pe care o tot denigreaza prigonitorii, inselatii. Au venit apoi comunistii, stiu oare "pocaitii" de Gherla, Pitesti..de Aiud..de Rapa Robilor? Ii va lasa potrivnicul sa vada chinul nesfarsit..durerea Celor ce si azi ne striga mereu? Unde erau "pocaitii" cand au venit cotropitorii, turcii..tatarii..mai apoi comunisti care au declarat razboi direct bisericii. Trecand prin aceasta vale a suferintei acest popor a fost chiar obligat sa se lepede de biserica..de credinta, traind intr-o mare durere care se resimte si se va resimti indelungata vreme. Si cand cel bolnav are nevoie de tamaduire, de alinare.."pastorul" isi leapada turma, ba chiar o judeca, o denigreaza.. Cine o fi oare acest pastor si in slujba cui o fi? Da..suntem atat de pacatosi..dar Bunul Dumnezeu ne primeste asa cum suntem..ne rugam sa ne ajute, sa dobandim smerenia, caci vedem cu totii ce face mandria dintr-un om. Cat timp va fi un credincios in tara aceasta pentru acesta Bunul Dumnezeu nu va lasa poporul roman, si noi sa traim in unitate ..asa cum spun Parintii nostri duhovnici..caci vor veni valuri si valuri de erezii..de rataciri. Noi o avem pe Maica Domnului si pe Sfintii Parinti..noua nu ne va talcui Cuvantul lui Dumnezeu un eretic..un "pocait", noua ne vorbesc mereu Sfintii Parinti, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul..Parintii nostri Cei dragi, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa..Toti Sfintii Parinti care azi mijlocesc pentru noi. Vedem cu totii ca ereticii pe Sfintii nostri Parinti ii necinstesc, ii nesocotesc ..acum ramane sa ascultam ori de cei care nu au post, care nu au Sfinte Sarbatori..care mereu sunt cu burta plina..sau sa dam ascultare Sfintilor Parinti care au renuntat la tot spre a fi in slujba lui Dumnezeu, in slujba aproapelui. Sa ma iertati..dar daca distinsul "pocait" nu a binevoit sa-si apere turma, ba chiar mai mult azi o denigreaza..o vom apara noi, care nu suntem nici macar preoti..nici macar buni crestini..suntem niste bieti pacatosi. Este bine sa ne ferim mereu de acesti teologi ai iadului..sunt pline siturile cu ei..ei au de dus o lupta..dar nu cu noi, lupta o vor duce cu Sfintii nostri Parinti, cu Scrierile lor.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos ne indeamna sa cautam adevarul si sa cercetam Scripturile, asa ca nu vad de ce numesti pe acest fost preot teolog al iadului doar pentru ca a inceput sa caute Adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1-Un preot bun nu isi paraseste turma ci incearca sa o calauzeasca dupa indemnul "Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale. " (Ioan 10:11) 2-Un preot bun este sarguincios in facultate si isi insuseste perceptele teologice, ceea ce in cazul lui nu s-a intamplat 3- un preot bun nu isi considera interpretarea sa proprie ca fiind adevarul revelat si nu arunca la gunoi toata teologia 4- un preot bun nu umbla de ici colo si barfeste ortodoxia ce fel de pastor este acela care se scarbeste de turma lui si o paraseste? un pastor ca cel despre care vorbeste Mantuitorul " " cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește. . Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu are grijă de oi."(Ioan 10:12-13) acest individ este doar un om cuprins de mandrie atata tot ce Adevar a cautat el? la neo-protestanti? adica s-a afiliat cu interpretarea neo-protestanta a Scripturii? asta numesti tu adevar? Parca voi sustineati ca adevarul nu este intr-un cult, el de ce a ales un anume cult? oare nu pentru slabiciunea lui si din cauza lipsei lui de cunostinte teologice? ai urmarit marturiile lui? sunt patetice si denota superficialitatea lui teologica sunt bune doar pentru cei neinvatati De ce crezi ca nu a impresionat pe niciun ortodox cunoscator al teologiei? oare toti or fi cu inima impietrita? daca era un exemplu de pocainta adevarata trebuia sa ne inmoaie inimile, dar e doar un exemplu de lasitate, ce model poate fi el pentru noi? modelul pastorului care a lasat turma si a fugit
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 27.07.2010 at 15:08:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Omul asta nu a fost niciodata preot ortodox...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|