![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ce m-a impiedicat sa incep lucrarea caintei? Faptul ca nimeni nu mi-a zis ca omul trebuie sa se pocaiasca.Tot timpu se spunea ca pentru cei morti se fac pomeni si sunt mantuiti, ca cei vii trebuie sa aprinda lumanari, sa faca fapte bune etc. Asta era mesajul propovaduit , mesaj care nu avea nimic in comun cu ce spune Sf Scriptura." Aici ti se vede atat sinceritatea cat si modul "profund" in care tu ai inteles ortodoxia, toti sunteti la fel, macar ca nu cunoasteti nimic din ce spuneti Un ortodox practicant citeste invataturile sfintilor parinti stie care este rostul Bisericii , si nu rezuma credinta la aprinderea lumanarilor, nu ti s-a spus de pocainta? oare ce faceai in Postul Mare cand toate slujbele vorbesc despre pocainta? oare cat ai citit din omiliile lui Ioan Guura de Aur sau ale altor parinti despre pocainta? da, imi dau seama ce fel de ortodox "practicant" ai fost, mai aud pe cate un fost betiv care trece pe la sectari si se lauda ce mare ortodox era el inainte, macar ca el nu avea nimic in comun cu ortodoxia sau poate confunda ortodoxia cu aprinderea lumanarilor N-am vazut pana acum un ortodox practicant, cunoscator al invataturii bisericii, sa treaca pe la "pocaiti" ba din contra toti cei care au trecut, ba nu aveau nicio legatura cu biserica ba aveau una superficiala, de genu , "daca aprind lumanari m-am mantuit" ori cu astfel de persoane nu te poti lauda
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 27.07.2010 at 17:34:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand pocainta nu e numai in post cum afirmi tu ci trebuie sa fie zilnica, lucru care i-ar nu mi s-a spus. Majoritatea predicilor erau de 10 minute la sfarsitul slujbei.Cat crezi ca ti se poate spune in 10 minute? E bine daca mai auzi cate un fost betiv ca s-a pocait. asta e important ca e "fost" betiv. Eu zic sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, tu si cu jane, faceti oameni mincinosi ca nu va convine realitatea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu nici nu am zis ca doar in post trebuie sa te pocaiesti, de ce imi pui cuvinte in gura? eu vorbeam de cantarile pline de indemnuri la pocainta din Postul Mare, si nu numai in 10 minute se pot spune multe daca ai urechi de auzit, Iisus din cate stiu folosea pilde scurte in invataturile Sale, nu predici de ore in sir , E bine ca un fost betiv s-a lasat de alcool, dar nu e normal ca un fost betiv sa blameze ortodoxia prin adunarile neo-protestante asa cum se intampla adeseori
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
SI ca sa fii crestin in primul rand trebuie sa citesti Biblia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi cum poti debita astfel de minciuni cum ca un crestin ortodox practicant nu stie de existenta Bibliei si a scrierilor Sfintilor Parinti, dumneata nu vezi ca iti pute minciuna de la o posta?? imi dau seama de sinceritatea inimii dumitale de "pocait nascut din nou"
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De Sf Parinti am auzit tarziu, de scrierile lor ma refer, ca asa de nume auzisem. Iar de Biblie crezi nu crezi, chiar nu stiam. Auzisem de Hristos ca e Mantuitorul si cam atat. Iar mesajele la biserica erau la sfarsit si pt 10 minute, o data nu am auzit un indemn sa mergem acasa sa citim Scriptura. Trebuia sa ma multumesc cu mesajul care imi era prezentat si atat.Si aveam 14 ani pe atunci(cand am inceput sa merg). Deci nu ma poti acuza ca eram indiferent, cautam si eu cum puteam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi, acum poti sa reformulezi , deci n-ai fost practicant, asa frate, nu umbla cu minciunile, se pare ca nu erai nici atent la slujbe ca daca ai fi fost iti dadeai seama ca la Sfanta Liturghie se citeste de 2 ori in Biblie, numai ca probabil lipseai cand se citea Nu te acuza nimeni daca esti sincer, ba mai mult tu acuzi ortodoxia fara ca sa o cunosti cu adevarat, unde mai este dreptatea? Ce comportament sa-mi revizuiesc? tot ce am zis a fost adevarul, nu am umblat cu minciuni si ocolisuri, spre deosebire de dumneata care ponegresti ortodoxia si o calci in picioare cu nerusinare macar ca se dovedeste ca habar nu ai cu ce se mananca, si cand incercam sa iti aratam ca n-ai dreptate, folosesti repede pretexte ba ca vorbim pe un ton nepotrivit, ba ca nu iti convine cum punem problema deoarece suntem ortodocsi spurcati care nu este posibil sa aiba dreptate
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 28.07.2010 at 18:50:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|