Citat:
În prealabil postat de Erethorn
De care v-ati despartit acum 100 de ani !
Eu nu sunt greco-catolic. Oricum, era vorba de 300 de ani.
In acest caz recomand cartile din belsug scrise de marii teologi crestini ortodocsi si nu contrele cu membrii acestui forum..
Promit sa citesc cat pot din cartile marilor teologi crestini - ortodocsi sau catolici. Mai am insa mult pana sa ajung la anul 1054. Deocamdata citesc Sf. Augustin, urmeaza Ioan Hrisostomul.
45 de minute cu Hristos in zi de dumineca - ziua Domnului ! Dumnezeu-le, cum vreti voi sa va mantuiti ? Doar filozofand pe marginea dogmelor ?
Dumneavoastra sunteti cu Cristos doar duminica, la Liturghie ?
Pe de alta parte, liturghiile scurte, de 45 de minute, se tin in biserica mea parohiala de doua ori pe zi, nu doar duminica. Cea de duminica dureaza cam o ora si jumatate, daca nu pun la socoteala 30 de minute rezervate devotiunii Rozariului.
Dar daca vrei valoare eu nu zic: converteste-te la noi. Eu zic: du-te la cei mai mari duhovnici ai Romaniei si incerca sa stai cu ei de vorba.Sunt sigur ca nu prin putini iti va vorbi Duhul Sfant si ai sa fi in castig.
Pai tocmai m-am convertit la catolicism. Nu din suparare fata de ortodoxie, ci pentru ca intr-o biserica de rit roman am auzit vocea lui Dumnezeu. Valoare este din belsug si in BO si in BC. Pe de alta parte, la marii duhovnici ortodocsi am de gand sa ajung, macar la unii dintre ei.
|
1. Spuneti ca sunteti romano-catolic, nu greco-catolic? Din cate am citit pe forumul greco-catolic, orice român, care trece la catolicism devine automat greco-catolic, nu romano-catolic, chiar daca sotia acestuia este romano-catolica.
2. In privinta lungimii liturghiei la catolici, ar trebui sa va puneti de comun acord cu Dl. Mihnea Dragomir, care, greco-catolic fiind, merge din cand in cand la liturghia catolica, pentru ca este mai scurta si se termina intr-o ora, dupa spusele dumnealui.