Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2010, 23:20:55
heorhe heorhe is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Verifica in KJV>John 3:16.
Am verificat, e din John 3:16, de fapt.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 23:22:47
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heorhe Vezi mesajul
Am verificat, e din John 3:16, de fapt.
O sa scriu ,,John"pt tine.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 23:24:53
heorhe heorhe is offline
Banned

Implicit

Citat:
O sa scriu ,,John"pt tine.
Pai nu numai pt. mine, banuiesc ca sunt mai multi care nu stiu engleza pe aici, si o sa credem ca esti chiar scotian, sau ca nu ai putut gasi o Biblie in limba romana, sau cine stie ce o sa mai creada unii si altii.

Dar, deja e "off topic" ca macar atata engleza stiu si eu..
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 23:32:41
Scotianul
Guest

Lightbulb

Citat:
Pai nu numai pt. mine, banuiesc ca sunt mai multi care nu stiu engleza pe aici, si o sa credem ca esti chiar scotian, sau ca nu ai putut gasi o Biblie in limba romana, sau cine stie ce o sa mai creada unii si altii.

Dar, deja e "off topic" ca macar atata engleza stiu si eu..
Presupunerile(de tipul ,,banuiesc ca") sunt favoritele mele si in plus sunt convins ca ,,John frate cu Ion"este o mare necunoscuta la nivel mondial.Biblie ortodoxa in romana am iar citatele au fost date dintr-o asemenea Biblie.Ma bucur ca ai remarcat si acest aspect.Ce va crede fiecare las in grija ta.BTW>am modificat din politete.Multumesc pt opinie si discutie.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 23:33:50
heorhe heorhe is offline
Banned

Implicit

Citat:
Presupunerile(de tipul ,,banuiesc ca") sunt favoritele mele si in plus sunt convins ca ,,John frate cu Ion"este o mare necunoscuta la nivel mondial.Biblie ortodoxa in romana am iar citatele au fost date dintr-o asemenea Biblie.Ma bucur ca ai remarcat si acest aspect.Ce va crede fiecare las in grija ta.BTW>am modificat din politete.Multumesc pt opinie si discutie.

Cu placere, dar as vrea sa ma mai lamuresti cu un aspect: nu esti scotian nu-i asa ?
Si nu pot sa-mi ascund nedumerirea de ce cineva ar traduce in engleza dintr-o Biblie in romana un fragment de text pe care sa-l foloseasca ca semnatura pe un forum romanesc. Pentru ce ? Ca sa nu afle toti ce vrea sa zica ? Si ce inseamna BTW asta ?

Last edited by heorhe; 31.07.2010 at 23:45:21.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 00:17:40
Alex.R Alex.R is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2010
Implicit

Poate te ajută un desen:

Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 11:34:17
observatorul observatorul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2010
Exclamation Eroare de interpretare!

Citat:
În prealabil postat de Alex.R Vezi mesajul
Poate te ajută un desen:

Alex, nu credeam ca voi ajunge sa zambesc la un topic serios ca acesta, dar postul tau a reusit sa ma amuze.

Aceasta "Roata a puterii" este cu siguranta facuta de atei care nu au cunoscut Biserica. Mai precis raspunsul la intrebarea de pe culoarea verde este COMPLET GRESIT! Cel putin nu in acord cu dreapta credinta. Nu asa poti fi sigur ca Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu, ci prin traire si prin revelatie poti vedea asta. Ca sa ma exprim mai putin abstract, fiecare om contine in sine chipul lui Dumnezeu. Oricine isi poate da seama care este Adevarul despre Biblie si despre orice alt lucru daca reuseste sa scape de pacate si sa poata privi lucrurile din jurul lui asa cum sunt, impartial. Pentru a putea recunoaste Adevarul trebuie sa poti fi complet impartial. Si pentru a putea fi complet impartial trebuie sa fii complet curat de pacate. Deci 100% doar Dumnezeu poate recunoaste Adevarul. Dar fiecare om ESTE chipul lui Dumnezeu mai mult sau mai putin degradat din cauza pacatelor in care traieste (ale lui si ale inaintasilor lui - pentru ca s-a nascut in pacat, adica intr-un mediu plin de pacat). E ca atunci cand te nasti intr-o camera neaerisita si intunecoasa in care miroase de-ti cade nasul; dar cand stai foarte mult in ea, te obisnuiesti cu intunericul si cu aerul inchis si incepi sa nu mai simti ca miroase si ca e intuneric, te adaptezi. Daca de la nastere esti in acest mediu e foarte greu sa mai recunosti lumina, aerul curat, normalitatea, acestea fiind PREA TARI pentru tine daca le intalnesti vreodata brusc dupa o viata petrecuta in aer inchis si in semi-intuneric. Dar in tine exista ceva care te va face sa le recunosti in anumite situatii - mai precis, daca te adaptezi la aer curat si incepi sa traiesti la lumina, la un moment dat privind in urma iti vei da seama ca cloaca in care te-ai nascut si ai trait o vreme din viata nu este normalitatea si Adevarul. In fine... sper ca ati prins ideea. Ca sa revin la acea schita cu "roata puterii" trebuie sa mai spun si ca Biblia nu este o scriere unica prin infailibilitate, asa cum considera unele secte (care merg pe principiul "Sola Scriptura"). Ea este doar o culegere din scrierile de baza ale Bisericii, alcatuita ca o carte de inceput, de fundament, pentru ca un incepator sa stie cu ce sa inceapa. Este important de stiut, de exemplu, ca Hristos nu le-a spus ucenicilor "mergeti si scrieti ce v-am invatat!", ci le-a spus "mergeti si propovaduiti!". Propovaduirea si transmiterea mai departe se face mai ales prin traire si prin Duh, care se transmit mai greu prin scris. Daca s-au scris Evangheliile, s-au scris pentru ca asa au considerat apostolii ca ar fi util pentru posteritate - sa ramana si ceva scris. Dar adevarata credinta si continuitate a Bisericii se transmite prin Duh, prin traire si prin invatatura in Biserica. Biblia contine, de exemplu doar cateva din scrisorile Sf. Ap. Pavel catre diferite cetati si neamuri, ca sa le avem si noi ca exemplu istoric de invatatura. Dar au existat mult mai multe astfel de scrisori si mult mai multe lucruri care nu s-au scris. Ele sunt vii in Biserica. De asemenea exista cantitati enorme de scrieri ale Sfintilor Parinti care au valoare asemanatoare cu a scrierilor din Biblie.

Last edited by observatorul; 02.08.2010 at 11:40:25.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 00:33:33
Scotianul
Guest

Talking

Citat:
Cu placere, dar as vrea sa ma mai lamuresti cu un aspect: nu esti scotian nu-i asa ?
Si nu pot sa-mi ascund nedumerirea de ce cineva ar traduce in engleza dintr-o Biblie in romana un fragment de text pe care sa-l foloseasca ca semnatura pe un forum romanesc. Pentru ce ? Ca sa nu afle toti ce vrea sa zica ? Si ce inseamna BTW asta ?
Categoric astazi este o zi ciudata pentru mine.Un amic,intrigat de faptul ca nu las niciodata celebrul ,,bacsis"/,,spaga" la chelneri m-a intrebat acelasi lucru ,,nu esti scotian nu-i asa ?"Daca mai aud intrebarea asta va trebui sa fondez un sindicat.Sa revenim>citatul din semnatura nu este tradus din romana in engleza ci este in engleza.Fiind un citat din KJV>se da ca atare.Cine nu intelege poate utiliza multe mijloace de tradus de pe net(exceptand situatia in care nu se prinde ca John=Ioan si nu are o Biblie ca sa verifice versetul cu pricina).Ce cauta pe un forum romanesc?Nu stiu Vadime.Exact acelasi lucru ca si nickul geto-dac ,,Heorhe".Sigur asta a fost intentia mea>o semnatura atat de cifrata ca sa nu o inteleaga nici autoru.Bingo.Mai este o singura enigma dragul meu Watson>ce inseamna BTW.
Fii atent la solutia asta ,,geniala">incerca>google>ma simt norocos>tasteaza BTW>click si vezi ce apare.Nu este in romana.Stiu>sunt vinovat de folosirea unui cuvant care nu a fost scris in romana.Sper sa nu ma pui sa scriu Bing-Bang pe stil Bum-Poc.Pt orice alte intrebari,pe acest stil,iti raspund,cu cea mai mare placere, cu o bere in fata.Bere pe care o vei da tu pt ca nu am de gand sa o achit eu.Sunt zgarcit si asta nu ar trebui sa te mire daca te raportezi la intrebarea ta initiala :)
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 22:17:32
heorhe heorhe is offline
Banned

Implicit

Citat:
Categoric astazi este o zi ciudata pentru mine.Un amic,intrigat de faptul ca nu las niciodata celebrul ,,bacsis"/,,spaga" la chelneri m-a intrebat acelasi lucru ,,nu esti scotian nu-i asa ?"Daca mai aud intrebarea asta va trebui sa fondez un sindicat.Sa revenim>citatul din semnatura nu este tradus din romana in engleza ci este in engleza.Fiind un citat din KJV>se da ca atare.Cine nu intelege poate utiliza multe mijloace de tradus de pe net(exceptand situatia in care nu se prinde ca John=Ioan si nu are o Biblie ca sa verifice versetul cu pricina).Ce cauta pe un forum romanesc?Nu stiu Vadime.Exact acelasi lucru ca si nickul geto-dac ,,Heorhe".Sigur asta a fost intentia mea>o semnatura atat de cifrata ca sa nu o inteleaga nici autoru.Bingo.Mai este o singura enigma dragul meu Watson>ce inseamna BTW.
Fii atent la solutia asta ,,geniala">incerca>google>ma simt norocos>tasteaza BTW>click si vezi ce apare.Nu este in romana.Stiu>sunt vinovat de folosirea unui cuvant care nu a fost scris in romana.Sper sa nu ma pui sa scriu Bing-Bang pe stil Bum-Poc.Pt orice alte intrebari,pe acest stil,iti raspund,cu cea mai mare placere, cu o bere in fata.Bere pe care o vei da tu pt ca nu am de gand sa o achit eu.Sunt zgarcit si asta nu ar trebui sa te mire daca te raportezi la intrebarea ta initiala :)

Ok, fa un sindicat si spune-mi daca esti scotian sau nu, ca vad ca alta sansa nu am. Si parca ziceai intr-un post anterior ca textul din semnatura e dintr-o Biblie in limba romana, iaca asa : "Biblie ortodoxa in romana am iar citatele au fost date dintr-o asemenea Biblie."

In alta ordine de idei, Vadime ai spus ? Adica crezi ca sunt un nationalist sovinist ? Nici vorba. Eu doar observ defecte de caracter. Nu-mi pasa nici o clipa ca esti sau nu de alta nationalitate sau alta religie, de altfel de abia recent am observat ca esti protestant, dar nu tin seama de asta, nici eu nu sunt cel mai perfect ortodox, sau nici macar nu stiu daca sunt cu adevarat ortotdox. (By the way, "heorhe" e de origine geto-daca, ca nici nu mi-am dat seama de asta ?)

Altceva ma intriga pe mine. Mandria ta si provenienta acesteia. Crede-ma ca nici macar nu stiu care e diferenta dintre protestanti si ortodocsi. Si nici nu ma intereseaza.

Insa e foarte evidenta mandria ta, si cred ca multi de pe forumul acesta pot sa o confirme. E ceea ce se cheama slava desarta, mai precis, o forma de manifestare a mandriei.

Apropos (adica BTW pe intelesul tau, ca m-am uitat pe Google) cati ani ai ? Ca nu vreau sa-mi pierd timpul cu un pusti in formare care nu stie ca noi romanii folosim cuvantul apropos, care provine din latina si pe care l-au imprumutat si englezii pentru ca unii dintre noi sa preia varianta BTW care e mai "shic" in perioada actuala de decadere totala a neamului romanesc.

Last edited by heorhe; 01.08.2010 at 22:50:48.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43