Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2010, 00:29:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai Miha-Anca, daca tu nici nu stii ce este dragostea, nu mai am nimic de spus.
A dori sa fii iubit nu inseamna a pretinde. Sunt nuante diferite.
Crezi ca duhovnicii nu-si doresc sa fie iubiti de discipoli (sau cum s-or fi chemand)? Si chiar primesc aceasta dragoste probabil, chiar daca nu o cer.
Totul se intampla in suflet. Nu trebuie sa doresti, sau sa ceri in gura mare...
Of, chiar nu diferentiezi nimic, nu stiu, parca vorbesti din piatra tot timpul. Totul rece si absurd la tine.
Vechi 01.08.2010, 08:26:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Crezi ca duhovnicii nu-si doresc sa fie iubiti de discipoli (sau cum s-or fi chemand)? Si chiar primesc aceasta dragoste probabil, chiar daca nu o cer.
Of, chiar nu diferentiezi nimic, nu stiu, parca vorbesti din piatra tot timpul. Totul rece si absurd la tine.
Ba da, sophia, stiu si ce e dragostea carnala, dar credeam ca vrei sa stii ce e dragostea cu adevarat... Ca nu esti de acord cu cele de mai sus, nu e de mirare, caci cu multe nu esti de acord. Ai cumva impresia ca le-am inventat eu?!?
Dar am si eu o rugaminte: scrie si tu, ca si ceilalti useri apartenenta religioasa, ca sa stim cu cine discutam. Altfel se discuta cu un ateu sau cu un budist sau cu altul, care nu e ortodox. Eu raspund intotdeauna ca unui ortodox, dar la tine se nimereste ca nuca in perete. Fara suparare. Deci?
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 17:14:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ba da, sophia, stiu si ce e dragostea carnala, dar credeam ca vrei sa stii ce e dragostea cu adevarat... Ca nu esti de acord cu cele de mai sus, nu e de mirare, caci cu multe nu esti de acord. Ai cumva impresia ca le-am inventat eu?!?
Dar am si eu o rugaminte: scrie si tu, ca si ceilalti useri apartenenta religioasa, ca sa stim cu cine discutam. Altfel se discuta cu un ateu sau cu un budist sau cu altul, care nu e ortodox. Eu raspund intotdeauna ca unui ortodox, dar la tine se nimereste ca nuca in perete. Fara suparare. Deci?
1. Am mai spus si o repet si sta scrisa si in semnatura mea: sunt ortodoxa.
Am vorbit de atatea ori despre biserica la care merg si preotul meu, despre faptul ca sunt si la strana.
Acum vii si-mi spui ca nu stii ce sunt?
Este drept ca nu sunt de acord cu unele lucruri, ca nu le pot pricepe si accepta si mai depinde si cum mi se vorbeste.
Am senzatia intr-adevar ca tu inventezi niste lucruri in ortodoxie, ca exagerezi. Si nu numai tu.
Eu vad cum este la mine la biserica.

2. Legat de subiect
Ce numesti tu dragoste carnala? Eu o numesc pe cea intre barbat si femeie si nu despre asta discutam pe acest fir.
Discutam despre dragostea dintre oameni in general. Dragostea este un sentiment in general. Ca la un cuplu ea imbraca si forme trupesti, este altceva.
Vorbim aici despre sentimente, caldura, mangaiere, intelegere, ajutor.
Si mai exista dragostea din credinta: pentru Dumnezeu, Maica Sa si sfinti.
Asta este alt fel de dragoste, ceva ne-lumesc.
Nici despre asta nu se vorbea aici.

De aceea spun ca este f.normal sa iubim, sa fim iubiti, sa dorim sa fim iubiti, sa avem nevoie de iubire. Omul fara asta nu poate exista, exista doar exceptii.
Si nu vad ce este egoist in asta.
Este dorinta de a fi intre oameni, de a da si a primi iubire.

Poate ca unii nu pricep lucrurile astea, pentru ca deja le au in f.mare cantitate. Cei care nu au parte de asa ceva, inteleg f.bine acest subiect.
Sa ai nevoie de iubire si sa nu primesti este rau, f.rau. Si de aceea ajung unii la fapte necugetate: singuratate (de toate felurile) si lipsa de iubire, de Om.
Vechi 02.08.2010, 02:05:44
mirelat
Guest

Implicit

Citat:

De aceea spun ca este f.normal sa iubim, sa fim iubiti, sa dorim sa fim iubiti, sa avem nevoie de iubire. [...]
Sa ai nevoie de iubire si sa nu primesti este rau, f.rau. Si de aceea ajung unii la fapte necugetate: singuratate (de toate felurile) si lipsa de iubire, de Om.
ai foarte mare dreptate, sophia. si nu e nimic egoist in a cauta dragostea, este chiar esenta crestinismului.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 13:20:32
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Razele soarelui, cu cât sunt mai aproape de soare, cu atât distanța dintre ele este mai mică.
Așa și noi oamenii, cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, care este iubire, cu atât vom fi și noi mai legați sufletește unul de altul.
Am găsit această comparație scrisă de un sfânt părinte (nu îmi amintesc numele).

Last edited by Carmen FUNIERU; 03.08.2010 at 13:22:53.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 13:21:20
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Într-o postare mai veche am mai spus dar repet oridecâteori esre nevoie.
Cunoașterea cuiva pe net este FALSĂ!

Aceasta este valabilă și în cazul tău Sofia.
Anca este o persoană sensibilă,cu un suflet larg și milostiv,răspândind bunătate, dragoste și este de o omenie aparte.
Vei fi uimită dar în smerenia ei pare chiar timidă.

Nu mai faceți aprecieri la adresa cuiva doar din împresia pe care v-o lasă cele scrise de acesta.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 17:19:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Într-o postare mai veche am mai spus dar repet oridecâteori esre nevoie.
Cunoașterea cuiva pe net este FALSĂ!

Aceasta este valabilă și în cazul tău Sofia.
Anca este o persoană sensibilă,cu un suflet larg și milostiv,răspândind bunătate, dragoste și este de o omenie aparte.
Vei fi uimită dar în smerenia ei pare chiar timidă.

Nu mai faceți aprecieri la adresa cuiva doar din împresia pe care v-o lasă cele scrise de acesta.
Asta este valabil atunci si pentru mine, Dorina. Ma stie cineva cum sunt eu in realitate? Nu.
Si vezi ca nu esti consecventa, in unele postari critici oameni si te deranjeza, in altele aperi si perii aceiasi oameni. Nu e normal. Unde este adevarul?

Iar ca sa existe asa o mare deosebire intre mesaje si omul real se poate, dar de obicei la oameni cu probleme mari, care in mesaje lasa tot ce nu pot in realitate.

O cunosti personal pe Anca?
Vechi 01.08.2010, 18:26:44
georgiana.gabriela georgiana.gabriela is offline
Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Romania
Implicit Doamne ajuta!

Foarte frumos articolul. Este explicatia detaliata a poruncii lui Dumnezeu, care cuprinde intreaga natura a iubirii curate: "Iubiti-va unii pe altii..."
Daca nu ar exista iubire, lumea ar fi un iad. Dumnezeu ne iubeste pe fiecare, oricat de mult am gresit fata de El, si ne iarta, daca ne rugam Lui cu credinta. Caci omul fara parinti poate sa traiasca, dar fara Dumnezeu, ii este imposibil acest lucru.
Vechi 01.08.2010, 20:05:00
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Asta este valabil atunci si pentru mine, Dorina. Ma stie cineva cum sunt eu in realitate? Nu.
Si vezi ca nu esti consecventa, in unele postari critici oameni si te deranjeza, in altele aperi si perii aceiasi oameni. Nu e normal. Unde este adevarul?

Iar ca sa existe asa o mare deosebire intre mesaje si omul real se poate, dar de obicei la oameni cu probleme mari, care in mesaje lasa tot ce nu pot in realitate.

O cunosti personal pe Anca?
Da Sofia o cunosc personal pe Anca.Am avut bucuria să ne întâlnim anul trecut și să petrecem câteva zile prin locuri duhovnicești.Până a ne cunoaște între noi au mai fost schimburi de replici mai dure deoarece la fel ca și tine vedeam doar duritatea și dorința puțin exagerată (după a mea părere de atunci)de a nu greși.
Sunt convinsă că ești o persoană deosebită și greu încercată de viață în căutare de răspunsuri la multele întrebări care(nu doar pe tine) te frământă.
Îmi cer scuze pentru of-topic.
În rest pace, bucurii iar postul să-ți fie cu folos și spre luminare.

Last edited by dorinastoica14; 01.08.2010 at 20:09:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am vazut ceva odata... (sau atentia la ce citim???) xanixade Intrebari utilizatori 5 10.01.2014 06:43:00
Recent am citit acest articol si ma gandeam sa puna fiecare un autor sau o carte Marcel_Ionut Generalitati 7 28.02.2013 00:27:27
Merită citit ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 20 26.04.2010 10:07:36