![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
numai intrebari grele! Raspunsul la aceasta dificila problema devine simplu daca facem distinctia necesara in forul nostru interior. Cine se bucura in vicii si cine se intristeaza? Cine e cel ce dispera si cine nu poate dispera? Raspunsul la prima parte a celor doua intrebari e EGOUL nostru, iar raspunsul la cea de-a doua parte a intrebarilor e CHIPUL lui Hristos in noi. Daca reusim sa facem aceasta distinctie intre chipul lui Hristos in noi si egocentrismul nostru totul se simplifica. Cand ne lasam prada viciilor sau disperarii la carma vointei noastre se afla egotismul nostru, iar el nu poate decat sa se iubeasca pe sine si sa astepte sa fie iubit de altii, nu sa daruiasca el iubire. Atunci cand nu primeste iubire si atentie de la cei din jurul lui, ajunge sa fie disperat pentru ca e obisnuit sa fie el in centrul atentiei. Deci omul vicios, ca si omul disperat, e sub controlul egotismului. Cel ce reuseste sa rejecteze egotismul din el, nu face altceva decat sa elibereze chipul lui Hristos din mazga cu care egotismul l-a inchistat ca intr-o carapace si sa pregateasca loc curat pentru ca Hristos sa se "intrupeze" prin har in inima sa. Si acum raspunsul la intrebarea cea grea: Daca ma las prada viciilor, disperarii, inseamna ca egotismul meu e la carma, iar el nu poate decat sa se iubeasca pe sine. Daca la carma ar fi Chipul atunci nu se poate ajunge la aceea situatie, deci intrebarea e superflua. In acest caz ar trebui sa intorc intrebarea asa: daca NU ma las prada viciilor si disperarii nu cumva inseamna ca ma iubesc pe mine? Raspunsul, desi pare ciudat, e tot negativ pentru ca in acest caz eu nu-mi mai apartin mie, desi Chipul e la carma, ci Hristos traieste in mine. Concluzia: nu trebuie sa ma iubesc pe mine in nici unul din cazuri. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Il iubim pe Dumnezeu | alexdu | Generalitati | 26 | 03.11.2017 15:13:40 |
Cand putem sa-l iubim pe aproapele ca pe noi insine? | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 09.08.2011 07:47:14 |
|