![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Te rog sa dai exemple de parti "ilogice" din stiinta. Presupun ca stii ca "ilogic" nu se defineste prin "ceea ce contrazice Biblia". Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pe cand un om care si-a trait viata cu gandul la vesnicie, la fericirea vesnica ce-l asteapta daca moartea nu-l va prinde in pacat, fiindu-i teama sa savarseasca pacatul, in primul rand cu frica de a nu-L supara pe Dumnezeu (si asta pentru ca-L iubeste), si in al doilea rand de frica "mortii" celei vesnice, adica a iadului. "cine sta cu mintea-n iad, in veci nu va pacatui" (Parintele Ilie Cleopa) adica cine se teme de iad, de acela nu va avea parte, iar cine nu se teme de iad, in el se va osandi. Acum, judeca si tu, crezi ca scopul omului in viata este de a o trai, si apoi de a muri, disparand definitiv? Atunci degeaba a trait. Citat:
Si exemplu de parti ilogice din stiinta este chiar subiectul pe care il tratam la acest topic: evolutionismul, si prin urmare, crearea unei iconomii intregi a lumii de catre ea insasi, ceea ce este total absurd. Citat:
Am auzit un lucru foarte interesant de la un psiholog (care poate fi considerat "om de stiinta"): cei care (de exemplu) aud ca li s-a intamplat o nenorocire, primul lucru pe care il fac este sa nege ca aceasta nenorocire s-a petrecut cu adevarat, al doilea este sa devina optimist si sa spuna ca totul este o gluma, iar al treilea lucru pe care-l face, vazand ca cel care-i aduce vestea staruie cat se poate de serios ca nu este o minciuna, este sa lupte impotriva acestei vesti (cu sine insusi in special), tocmai din cauza ca in sufletul lui exista o urma de indoiala, iar el vrea sa si-o indeparteze cu orice pret, apeland la aceasta lupta absurda impotriva realitatii, pentru a-si gasi "pacea" temporara. Dar tocmai asta este buba, ca realitatea exista, chiar daca tu crezi sau nu in ea. Nu exista: "daca eu nu cred, atunci nu exista" pentru ca asta ar fi intr-adevar <<ilogic>>. Am zis "daca nu cunosc" nu "daca cunosc" e o diferenta. P.S.: desi pare poate absurd pentru tine, eu tot sper ca tu sa te intorci si sa-ti dai seama de scopul vietii oamenilor, si mai ales al tau, pe pamant, si asta nu datorita a ceea ce am spus eu, ci a ceea ce vei simti la un moment dat, pentru ca sunt sigura ca va aparea un moment in viata ta care iti va zdruncina intr-un fel impietrirea. Si spun asta pentru ca stiu destul de multi oameni care nu credeau in Dumnezeu, si care, printr-o intamplare din viata lor, si-au dat seama de existenta Lui. Sa te intoarca Dumnezeu!
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca tu vrei sa iti traiesti viata intr-o perpetua pregatire pentru moarte, in speranta ca viata adevarata incepe dupa, e alegerea ta. Deci da, eu cred ca viata trebuie traita, si pe cat posibil, traita fara sa faci rau celor din jurul tau. Citat:
Citat:
Citat:
Iar a spune "nu pot sa cred x" nu e un argument pentru a arata ca "x" e fals. Citat:
Citat:
Daca vorbim despre teama, vad mult mai multa manifestarile oamenilor religiosi, pentru ca, din ce in ce mai mult, credinta din care si-au creat un adapost mental vine in contradictie cu realitatea. Citat:
![]()
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa inteleg ca tu nu ai nici un scop aici pe pamant? Singurul tau scop este viata vesnica? Nu cred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu de Dumnezeu ne temem, ci ne temem sa nu-l pierdem pe Dumnezeu, incalcand dreptatea Sa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca vrei un exemplu contemporan, intra te rog aici: http://www.cristianmovila.com/ si navigheaza la galeria cu copiii bolnavi de cancer. Si dupa aia, poate imi explici si mie ce pacate au copiii aceia, incat Dumnezeu considera "drept" sa le ofere o viata nu numai scurta, dar si plina de suferinta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nuuuuu ... va temeti de iad ... iar asta este cel mai grav ... asta este frica de care vorbeam ... "Nu de Dumnezeu ne temem, ci ne temem sa nu-l pierdem pe Dumnezeu, incalcand dreptatea Sa." - Este ca un copil care cade cu bicicleta si se loveste foarte tare. Si spune ca plange nu de durere ci de frica sa nu se infecteze rana ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Multi Il judeca pe Dumnezeu ca fiind nedrept din pricina pedepselor pe care le da oamenilor aici, pe pamant, unora pentru a-si ispasi pacatele aici, iar altora pentru a se intoarce la El, si a-si da seama ca au gresit, iar pedeapsa este reflectia pacatului, pe care omul singur si-o ia asupra lui. Dar nu stie nimeni judecata Lui, pentru ca noi suntem oameni, minti limitate, mai mult sau mai putin, si nimeni nu poate intelege pe deplin iconomia lui Dumnezeu, atata timp cat poarta trupul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie inteles ca forma actuala a lumii este stricata, din cauza caderii in pacat. Nu Dumnezeu este cauza cutremurelor si inundatiilor. Cine Il cunoaste pe Dumnezeu intelege ca tot universul este in chinuri, intr-o prefacere fara noima, pana cand va fi preschimbat. Din pacate nu suntem in stare sa Il vedem pe Dumnezeu in minunile naturii, in frumusetea neasemuita si de neegalat a creatiei. In schimb suntem foarte grabiti in a-l vedea in spatele tuturor relelor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|