![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot ce spun aici ia în calcul lucrurile din perspectiva evoluționistă, ceea ce reprezintă o concesie față de cei mai slabi la înțelegere, la atei. O abordare matură și obiectivă pleacă de la considerarea lucrurilor în esența lor, așa cum au făcut Kant și alți filozofi. Ideea că studiind lumea materială putem pricepe sensul lucrurilor e deja o greșeală, fiindcă nu se explică de ce există aceste lucruri și legile după care ele se manifestă. Citat:
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 01.08.2010 at 22:13:44. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi ca e nevoie de cineva care sa controleze anumite procese? Ploaia vine si fara sa fie cineva care sa scuture norii. Tot soiul de lucruri pur si simplu se intampla respectand anumite legi.
|
|
|||
|
|||
![]()
legi de unde? au aparut din ce? cum exista "legile" aste atat de bine definite ca sunt urmate de orice lucru viu sau nu? cum de au aparut? asa spuff? super....
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok, am ajuns la intrebari chiar grele. Totusi nu vad de ce raspunsul la aceste intrebari ar fi un zeu care se uita la tine in dormitor!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai inca ceva, Dumnezeu nu e pervers, daca asta vrei sa insinuezi cu "uitatul in dormitor", numai o minte cu o imaginatie destul de bogata si in acelasi timp boplnava, "luminata" de diavol, ar gandi asa ceva. Diavolul e cu pacatele, si, dupa cum stin, Dumnezeu e opusul diavolului, deci nu poate fi asa cum gandesc mintile limitate.
|
|||
|
|||
![]()
konjirule, nu pot sa spun decat ca nu stii evolutia prea bine, in afara site-ului care am observat ca iti cam place tie. tot ceea ce cercetatorii presupun ca s-a intamplat de la bb incoace o pun pe seama intamplarii. de cand s-a format pamantul, si a aparut prima bacterie, si intamplator a "invatat" sa faca fotosinteza, desi oxigenul era toxic pt toate si au murit, intamplator cateva au "invatat" sa traiasca cu oxigen, si asa mai departe. nu exista nicio lege, oricare ai vrea tu, care sa faca sa-i creasca creier unei bacterii, sau care sa forteze primata sa mearga p 2 picioare sau sa-i creasca deget opozabil? ce lege i-a dat degete ca sa faca ce vrea? ce lege a naturii face chestii de genu? sau care sa faca un dinozaur sa se arunce din copac si sa zboare? tu stii cat timp le ia pasarilor cand sunt mici sa invete sa zboare, si mai ales sa aterizeze? dar dinozaurelul asta era foarte smecher, si-a dat drumul si gata, rezolvat!
Last edited by Anytza; 02.08.2010 at 22:34:41. |
|
|||
|
|||
![]()
..........
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din pacate, perseverenta nu tine loc de documentare, sau de intelegere a informatiilor. De exemplu, treaba din citatul de mai sus a fost explicata foarte bine (pe intelesul celor interesati de biologie, nu a biologilor), de Dawkins, in "Climbing mount improbable". Presupun ca nu ai citit-o, asa-i? La fel cum nu ai citit nici alte surse care explica de ce treaba cu "organul functional" e o prostie. Citat:
Citat:
De fapt, nici nu cred ca te intereseaza sa intelegi ceva, avand in vedere faptul ca ignori orice surse de informatie care iti sunt oferite.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
As dori si eu o opinie evolutionista despre cele scrise in articolul din acest link
http://www.newgeology.us/presentation32.html Articolul are si bibliografie asa ca este usor pt orcine sa verifice sursele.Mi-as dori ca cineva care este pasionat de evolutionism sa-l studieze fara graba si sa argumenteze,concret,punct cu punct daca cele scrise in el sunt false sau reale.Nu este nici o graba si tocmai de aceea,ca sa evitam raspunsuri superficiale,mi-as dori o analiza fara a fi un termen in timp.Nu ma grabesc. Multumesc anticipat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, mi-e greu sa cred ca o sa stea cineva sa discute articolul integral. E cam lung! Oricum de undeva trebuie sa incepem. |
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|